Toma: „Că sunt din Țintești e un avantaj. Îi pot convinge să voteze”

„N-am niciun interes personal, nu-i nicio șmecherie la mijloc așa cum spun unii. Avantajul este al orașului Buzău, pentru că face rost de terenuri pentru dezvoltare. Să nu gândim doar negativ, să fim înțelepți și să vedem beneficiile pe termen lung”, a spus Toma despre dorita fuziune dintre orașul Buzău și comuna Țintești.

De ce Țintești și nu altă comună din jur ?

Unii buzoieni s-au întrebat de ce s-a ales comuna Țintești și nu alta din jur, de pildă Mărăcineni, Vadu Pașii ori Vernești.

„Ca unirea să aibă loc trebuie ca locuitorii din comună să agreeze fuziunea cu Buzăul. Credeți că cei din Mărăcineni, Vadu Pașii, etc. ar vrea ? Faptul că eu sunt originar din Țintești e un avantaj. Îi pot convinge pe localnici să voteze. Apoi, comuna Țintești nu e aleasă întâmplător. E o comună cu o suprafață imensă, cât Buzăul aproape, și cu o populație redusă, doar 4 mii de locuitori. Aici chiar e loc să se construiască, fabrici, depozite, cartiere de locuințe, parc industrial, spital, etc”.

Harta îi dă dreptate lui Toma

Imaginea de mai sus, suprinsă din satelit, îi dă dreptate lui Toma. În sudul mun. Buzău există suprafețe uriașe de teren, ce țin acum de Țintești, unde orașul s-ar putea extinde.

Un alt mare avantaj e că printre Buzău și Țintești (mai exact Pogonele) va trece viitoarea autostradă Ploiești – Buzău – Focșani.

Pentru ca unirea să se întâmple trebuie ca la referendum atât la Țintești, cât și la Buzău, prezența la vot să fie de minimum 30%, iar 50% dintre cei prezenți la urne să voteze „da”.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Toma: „Că sunt din Țintești e un avantaj. Îi pot convinge să voteze”

 • Eu sunt lămurit, chiar suntem luați proști și idioți!!! Cui aparțin acele terenuri de care face vorbire domnul Toma? Sunt ele cumva proprietatea statului sau ale Primăriei Țintești??
  Și Ceaușescu a crezut până în ultimul moment că este “cel mai iubit dintre pământeni “, iar Dragnea sau Codrin ori Ponta, Tudose sau Băsescu s-ar putea să mai creadă încă!!!

 • Lipsa terenurilor a facut sa nu se construiasca in Buzau fabrici,spitale,locuinte ?
  In prezent sint mari probleme in Buzau cu foarte multe strazi ; cum se vor face alte strazi cind nu poate fi reabiltata macar soseaua de pe malul Buzaului ?

 • Vă spun io! Terenurile din Țintești nu-s nici ale statului nici ale primăriei, sunt ale lui Dragnia care vrea să le mute la el în sufragerie, lângă Lacul Belina!

 • Cine să construiască fabrici? Primăria! Nici pe vremea lu’ Nea’ Nicu nu primăria construia fabrici, spitale, locuințe! Primăria se ocupă de alte aspecte ale orașului, de străzi, după cum bine zici! Și ce-are șoseaua de pe malul Buzăului de nu poate fi reabilitată? E proprietate privată? Sau nu ți-a trecut prin cap că poate încă nu i-a venit rândul la reabilitare! La tine acasă cum faci curat? În toate camerele odată sau pe rând, una câte una?

 • ….”șmecherie…”!!! Limbaj de edil care își respectă alegătorii și cetățenii urbei ce cu onoare o conduce!!!

 • Știți că formularea exactă e „ nu e nicio șmecherie așa cum spun unii!”

 • Iar nu ați fost atenți. Înaintea anunțului a licărit unda verde. Dacă nu suntem atenți la semafor, așa pățim. Acum deja e târziu pentru comentarii. Extindere plăcută!

 • E vina omului că e din Țintești? Putea fi din Merei și aveam dealuri in Buzău. Nu a fost sa fie.

 • „N-am niciun interes personal, nu-i nicio șmecherie….”, asta e formularea, dacă tot scoatem din context, domnule reporter!!! Exprimarea cheie este “interes personal” și știi cum este, cine se scuză……Iar cuvântul nedemn de un edil este ȘMECHERIE, care probabil că nu are corespondent și lipsește din vocabularul primarilor din Köln, München, Geneva ori Basel, de exemplu!!!

 • Vadu Pașii are suprafața de teren foarte mare și este foarte aproape. Tintesti este departe. Nu are logică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.