Toma de la Buzău și Cârjan de la Rm. Sărat cer reducerea facturilor la apa de ploaie. Ce decizie va lua Tescaru ?

C-tin Toma de la Buzău și Sorin Cârjan de la Rm. Sărat îl strâng cu ușa pe Ionel Tescaru de la Compania de Apă.

Primarii cer convocarea ADI Buzău, organism care controlează Comp. de Apă, pentru a solicita micșorarea facturilor la apa de ploaie.

Toma solicită înjumătățirea lor, iar Cârjan s-ar mulțumi și cu o reducere de 25%.

Ultima ședință a ADI Buzău a avut loc la începutul lunii mai, iar Tescaru pare să tragă de timp. Fie pentru a-și face mai bine socotelile, fie pentru a întinde perioada în care vistieria firmei de apă va fi alimentată integral cu banii strânși de pe urma meteoricei.

„Noi vom respecta ce se va decide în ADI, care e forul tutelar. Hotărârile luate în ADI, dacă sunt legale, vor fi puse în practică”, a spus Tescaru.

Elefanți în ADI

„Sunt doi elefanți în această cameră, dar nimeni nu vorbește de ei”, a spus Iohannis în celebra ședință a guvernului Grindeanu în care se anunța adoptarea ordonanțelor privitoare la amnistie și modificarea Codului Penal.

La fel se poate spune și despre viitoarea ședința ADI în care se va lua în discuție micșorarea cantităților de apă de ploaie facturate.

Aceasta deoarece la mijloc e o ciudățenie. Decizia nu va fi luată de Toma și Cârjan, edilii direct implicați, ci de primarii care nu au treabă cu apa de ploaie.

Doar în municipiile Buzău și Rm. Sărat există sisteme de preluare a apei meteorice, dar hotărârea va fi decisă și votată de ceilalți 23 de primari (majoritari) din ADI.

În multe din aceste comune nu există nici măcar sistem de canalizare, dar primarii din Ulmeni, Grebănu și Siriu, de exemplu, vor decide dacă și cât să plătească locuitorii din Buzău și Rm. Sărat pentru apa de ploaie.  

Toma vrea cu forța, Cârjan cu vorba bună

Atât Toma, cât și Cârjan solicită micșorarea cantităților, dar au strategii diferite. Toma cere acest lucru de la înâlțimea postului de primar al Buzău și de la faptul că e acționar majoritar la firma de apă cu aproape 76%:

„Solicit în numele locuitorilor orașului Buzău înjumătățirea facturilor la apa de ploaie. Am comandat un studiu, realizat de specialiști, care a relevat că suntem păcăliți. Nu doar că solicit înjumătățirea facturilor dar vreau și banii înapoi din toți anuii în care am fost furați”.

Cârjan, mai tânăr și mai elegant în discurs, caută să obțină un succes cu vorba bună:

„Eu nu cer precum domnul Toma reducerea cu 50%, ci măcar cu 25%. N-am niciun diferend cu domnul Toma. Dacă dânsul obține 50%, foarte bine. Îmi convine și mie. Eu aș vrea să nu se plătească deloc, dar cred că 25% e un procent mai realizabil. Am avut discuții în acest sens cu cei de la ADI și de la Comp. de Apă. Nu e oficial, dar să zicem că m-am înțeles la 25%. Sper să nu dea înapoi, nu cred că vor da înapoi”.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Toma de la Buzău și Cârjan de la Rm. Sărat cer reducerea facturilor la apa de ploaie. Ce decizie va lua Tescaru ?

  • Toma e o eroare in primărie!
    Vor veni si consecinte in urma acțiunilor lui,ilegale,multe dintre ele!
    Dar cum el e sarac si dator,pe cine pica plata a ceea ce face?
    Vine ziua când se va da socoteala!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.