Tratament aplicat dalelor din Piața Dacia

Mai lucioase, mai curate și mai rezistente.

E transformarea dalelor din Piața Dacia după tratamentul care se aplică în aceste zile:




În ce constă tratamentul:

1) Mai întâi, folosindu-se un trafalet, peste dale se aplică o substanță puternică de curățare:



2. După 10-15 minute, dalele sunt spălate cu apă sub presiune:


3. În etapa a treia, peste dale se așterne un strat de lac. Denumirea exactă e „impermeabilizare prin impregnare cu o substanță de protecție”


Care e avantajul

Cu acest strat de protecție (care trebuie repetat după 1-2 ani) dalele devin mai frumoase, mai rezistente în timp și, lucru important, mai ușor de curățat/spălat.

RER Sud urmează să achiziționeze o mașinuță specială cu ajutorul căreia dalele vor fi spălate/curățate mai bine și mai repede.

Iată că, în ciuda câtorva cârcotași, plătiți din bani publici – de la partid – să denigreze tot ce se face în oraș, Piața Dacia arată din ce în ce mai frumos:



Citește și:

loading...

25 de comentarii la „Tratament aplicat dalelor din Piața Dacia

  • Domnule Tereacă, dacă un cetățean care își exprimă o nemulțumire, este numit ” cârcotaș, plătit din bani publici, de la partid, ca să denigreze”, un jurnalist, plătit tot din bani publici, care ne-a mințit că în luna septembrie, bulevardul Unirii va fi gata,va fi frumos,banda unică, recepție, bla,bla,bla…( iar acum suntem la jumătatea lui octombrie,iar Unirii se vede cum arată,cu trafic cu tot), cum se numește?
    Acestă „ieșire la rampă”a dvs.îmi amintește de mineriada lui Iliescu din anii ’90 cu „noi muncim nu gândim ” și „la PNT am găsit arme, mașini de bani, dolari și mașini de scris”! Este un clip memorabil cu „minerul” acela! Păstrând proporțiile, credeam că am mai evoluat, dar se pare că nu!

    Răspunde
    • 1) Nu v-am „mințit” eu, ci constructorul. Oricum, înlocuirea țevilor de apă de pe Bd. Unirii e pe final 2) Una e un cetățean care își exprimă o nemulțumire și alta un țuțer (de politician local), remunerat din bani publici, de la partid, să denigreze orice, în folosul politicianului ori a grupului de interese din spatele lui. Pe ăștia nu-i interesează câtuși de puțin orașul, unii sunt niște venetici, ci doar să ajungă la butoane ca să-și bage ei mâinile în borcanul cu miere.

      Răspunde
      • Cu tot respectul
        Observ că jurnaliștii nu sunt deloc independenți
        Pe Domnul primar îl considerați perfect!!??
        După mine nu are nici o viziune
        Sunt o multitudine de străzi unde îți rupi mașina
        În mileniul III a paralizat circulația din Buzău micsorând nr. benzilor de circulație
        Un drum pe care îl parcurgeam în 15 min. acum îl parcurg în 30 min.
        Asta nu cumva înseamnă poluare!?
        Unirii și centrul trebuiau să fie ultimele în planul de modernizare
        Dvs. când vă îmbrăcați vă puteți întâi sacoul și după aceea cămașa!?

        Răspunde
        • Domnule Marius, in calitate de locuitor al acestui oras, nascut si crescut aici, mi se pare de prost gust sa tot vad oameni precum dumneavoastra, nemultumiti total si cu o gramada de solutii mult mai bune, mai ieftine si la’ndemana. In loc sa apreciati ca se incearca, va dati cu parerea total aiurea. Nu este rau ca aveti o parere pe care sa o expuneti, ci doar modul nemernic in care o faceti dumneavoastra si inca o mica echipa de persoane.
          Sa luam la rand observatiile dumneavoastra:
          1. „Pe Domnul primar îl considerați perfect!!?? După mine nu are nici o viziune”, ziceți dvs.
          Eu spun că nu este perfect, insa omul incearca in fiecare zi sa-si depaseasca conditia si daca l-ati auzi vorbind, cu adevarat, ati observa ca stie ce vorbeste, plus ca sunt extrem de multe informatii (pe care le puteti verifica) pe care omul le stocheaza la bibilica (deci are calitate intelectuala, nu orice prost stie toata legislatia). Viziune are mai multa decat 90% din tara asta. Doar ca nu are o imprimerie ca sa faca tot ce ar trebui sa faca. Omul este deschis la nou si la opinii pertinente si le si pune in practica pe cat posibil.
          2. „În mileniul III a paralizat circulația din Buzău micsorând nr. benzilor de circulație. Un drum pe care îl parcurgeam în 15 min. acum îl parcurg în 30 min.
          Asta nu cumva înseamnă poluare!?”, spuneți dvs.
          Vă răspund eu, ati fi preferat sa conduceti toata ziua pe 3 benzi pline de gropi? banii necesari pentru asfaltare ii aveati cumva dumneavoastra la saltea si a uitat sa va intrebe? cat timp banii sunt MOCA, spuneti merci si mai vedem peste cativa ani, dupa ce trec termenele trecute la obligatii in contracte, ca sa putem opera modificari dupa placul locuitorilor. In ceea ce priveste poluarea, dumneavoastra ca si mine, circulam nerestrictionati, iar in multe alte orase din europa, deja se circula din ce in ce mai putin din cauza restrictiilor draconice privind poluarea. Luam masini electrice sau pe hidrogen si nu mai poluam acele 30 de minute. sau mergem cu bicicleta, autobuzul. Solutii sunt domnule Marius.
          3. „Unirii și centrul trebuiau să fie ultimele în planul de modernizare”.
          Dvs. când vă îmbrăcați vă puteți întâi sacoul și după aceea cămașa!? – EXACT, intai imbracati camasa si apoi sacoul. Ati inteles ironia??? Ce-i mai aproape de inima dumneavoastra? Inima orasului trebuie tratata prima. Asa se face peste tot unde exista urma de creier. Nu poti moderniza exteriorul si apoi sa treci peste cu camioanele ca sa faci si centrul, dar na… e greu la stana.

          Răspunde
          • Încă un scamator , care se varsă pe aici , bai pletele ciocul mic !

            Răspunde
    • Da! domnule Florian.
      Domnul Tereacă,un jurnalist valoros,nu înțelegè că este în serviciul public ,formator de opinie.Nu în serviciul dlui primar. Așa apar conducătorii totalitari! Totuși ,spunea cineva,primarul vine si se duce,buzoienii.ro trebuie să rămînă : credibil,echilibrat ,în serviciul buzoienilor.
      Fiți urmașul lui Corneliu Ștefan si Pamfil Șeicaru, domnule Tereacă!

      Răspunde
      • După 10-15 ani modesti cu Boșcodeală, cand Buzaul mai degrabă a stagnat, e greu să mai fii echilibrat. Zilele trecute l-am văzut din nou pe Bârlă la tv cum dădea el lecții de administrație. Camarila abia așteaptă să scape de Toma pentru a reveni la butoane. Atât cât voi putea, voi încerca să opresc asta.

        Răspunde
  • De ce pe Unirii au fost lasate de saptamani acele gropi, pietrisul este peste tot imprastiat, praf, pietre etc ? Ce face Primaria ? de ce nu ia masuri ? se puteau asfalta toate intr-o singura zi !

    Răspunde
  • Asa s-o lucra si prin tarile civilizate?Cu santuri lasate de izbeliste, praf in tot orasul, termene depasite si răsdepasite, etc.Intreb si eu…

    Răspunde
  • Nu domnule Tereacă, dvs. ne-ați mințit, preluând vorbele electorale ale domnului Toma și nu ale constructorului! Ne spuneați că sunteți inginer ca și domnul Toma! Un inginer care se respectă nu avansa niciodată acest termen, pentru că „așa a spus constructorul”! Am văzut în Piața Dacia cine era „constructorul”! Și tot un edil inginer responsabil, nu l-ar fi lăsat niciodată pe „constructor” și nu ar accepta, de exemplu, prinderea acelor petice galbene de la trecerile de pietoni în holsuruburi de 10 bani bucata, pentru a nu se mai dezlipi! Nu trebuie să fii inginer să-ți dai seama ca sunt lucrări „de mântuială, la mișto „! Și „ingineria” ce o prezentați din Piața Dacia este tot o soluție „de avarie” care va dura maxim 3 ani! Veți vedea și atunci tot „constructorul ” este de vină! Incompetența și politicianism domnule Tereacă! Asta este caracteristica! Vă invit în „parcul” Drăgaica, inaugurat cu surle și trâmbițe de edil, la care ați participat elogios, să vedeți cum arată azi și faceți o comparație cu parcul de lângă Palatul Comunal! Dacă ăsta nu este politicianism, atunci ce este?

    Răspunde
    • Ceea ce se face acum în Piața Dacia se numește carpeala. Nu era mai bine dacă placile erau montate initial de constructori adevarati și nu de carpaci.
      Domnule Tereaca, lăsați-o mai ușor cu laudele edilului, pentru ca i se urca la cap, chiar dacă în contractul pe care îl aveți se specifica ca trebuie sa scrieți numai de bine. Din când în când mai trebuie sa coboare și dansul, cu picioarele pe pământ ca să vadă realitatea din teren.

      Răspunde
      • Da, era mult mai bine. Dar, ce să faci, cârpacii au câștigat licitația. Nu, Troia, firmă serioasă și cu muncitori, de aici de la noi din Buzău. Iar domnul Toma stă bine cu picioarele pe pământ, susține că merge 7-8 km pe jos în fiecare zi.

        Răspunde
        • Tereaca, de ce tot o tii langa cu Troia firma de la Buzau?

          Nu, Troia e firma de la Bucuresti,inscrisa in sectorul 6, dar banii sunt pentru cineva din Buzau. Stim noi cine da’ nu mai spunem ca nu tre’ sa stie toata lumea, asa-i?

          Totusi e ceva ciudat cu aceasta firma. Coincidenta (repet COINCIDENTA) face ca acestei firme sa-i fi inflorit cifra de afaceri (de ordinul milioanelor de lei – implicit si de euro) in exact acelasi timp in care, la Buzau, tot absolut INTAMPLATOR, a fost ales primar un anume mare carmaci de pe la Tintesti ( nu spunem cine, suntem discreti, nu vrem sa afle toata lumea) si, iarasi coincidenta, a inceput sa castige licitatii pe banda rulanta la Buzau. Ceea ce e bine ca doar firma lucreaza ieftin, bun, inainte de termen si alte prostii de genul asta.

          La modul serios, pentru motive de genul asta castiga voturi de-al de Simion, Sosoaca si alte petarde de genul asta. Cei de la care te-ai astepta sa fie buni de ceva nu sunt nimic altceva decat niste praduitori. Trist.

          Daca publici asta imi reconsider parerea despre tine. Daca nu publici iti doresc sa ramai fara baterie la electrica pe Valea Prahovei intr-o vineri dupa-amiaza. Haha. Serios!

          Răspunde
          • Din ce știu eu pentru mai mult de 5 angajați într-un loc trebuie deschis punct de lucru acolo. Cred că Troia are punct de lucru în Buzău și plăteste impozite aici. 90% dintre angajati sunt buzoieni. În ultimii ani a demonstrat că e cea mai bună firmă din domeniu aici la Buzău.

            Răspunde
          • Leano, toate primăriile au firmele lor de casă, au farmazonii lor. Și e normal să fie așa! Chestiunile legate de piață concurență, licitații sunt niște prosteli. Ce se întâmplă în realitate este total diferit de cadrul legislativ ce sună bine doar pe hârtie.

            Răspunde
      • Nu contest faptul ca se puteau face lucrarile mai bine. Din pacate, ca sa se stopeze pe cat posibil hotia, s-au introdus limite in ceea ce priveste atribuirile directe si procedurile implica o licitatie. Iar aici, cand vine unul si-ti zice ca el face cu 2 lei lucrarea, nu poti tu ca primar sa zici, NU, eu vreau cu ala de 5 lei ca e meserias. cat timp a fost respectat caietul de sarcini si constructorul si-a asumat termenele si obligatiile, nu ai ce face decat sa-i dai bice la treaba. Ca pe parcurs se mai intampla intarzieri, nimeni niciodata nu o sa-si asume ca se va face ceva pana la data de. NIMENI nu va garanta asta din randul prestatorilor. Nu stii cine da peste tine maine pe trecerea de pietoni sau ce boala te ia. situatia este una delicata din care nu ai de castigat decat daca reusesti sa impaci si capra si varza. Daaaa, suna aiurea, insa asta este tara in care traim si daca nu ne place, putem sa o parasim oricand. Un bilet pana la venezia costa 15-20 euro. Mie nu mi-a placut niciodata de Toma, insa trebuie sa fii diliu rau sa nu vezi ca omul incearca sa ne imbunatateasca orasul, cu limitele financiare aferente, ca nu suntem arabi cu put de petrol in mijlocul casei. nimic nu se poate face batand din palme, iar la cate sunt de facut in Buzau, nici nu ai cum sa le faci pe rand, ca murim de batranete intai. Nu poate fi bine fara sa fie rau intai. Asa a fost dintotdeauna si asa va fi si de acum incolo. Am fost de curand in Spania si am ramas super incantat de ce am vazut acolo. Ghici ce… Acum cativa ani, si la ei era jale. Cum muncesc ai nostri la babele lor, asa munceau si ei prin germania si franta. nu se poate face totul intr-o zi, dar daca suntem optimisti si nu mai dam oamenilor in cap, multe s-ar rezolva mai usor.

        Răspunde
  • „Pe ăștia nu-i interesează câtuși de puțin orașul, unii sunt niște venetici, ci doar să ajungă la butoane ca să-și bage ei mâinile în borcanul cu miere.”
    De acord cu dumneavoastră domnule Tereacă! Și pe „ăștia” de azi, la fel! La acest aspect s-a referit când i-a mulțumit domnului Ciolacu pentru faptul că „i-a întins o mână și l-a salvat „! Pentru că tot nu ați dat un răspuns!

    Răspunde
  • Trebuie avut grijă ca acele dale să fie cumva și antiderapante, pentru că dacă sunt lucioase, tare mi-e că la ploaie sau polei vor deveni periculoase.
    În rest, arată bine Piața Dacia, eu petsonal aș vrea mai mulți copaci reali, nu ghivece.

    Răspunde
    • Centrul unui oras nu este pentru odihna. Exista parcuri in acest sens, iar Buzaul are destule. Romanii au o problema foarte serioasa si nu stiu daca se vor vindeca vreodata. Amiaza, cand bate soarele, nu trebuie sa iesi la plimbare sau la cumparaturi. Trebuie sa stai in casa linistit, sau la munca, daca lucrezi. Seara, cand ar fi logic sa iesi sa te relaxezi in aer liber, nu ai nevoie de copaci sa-ti faca umbra. Numai ca la noi, cand vine seara si se culca gainile, neparat trebuie sa facem si noi nanic devreme, ca sa ne putem trezi la 4-5 dimineata, ca daca te trezesti de dimineata, departe ajungi. Mda, se vede unde au ajuns cetatenii cu aceasta mentalitate.

      Răspunde
      • Domnule Giuli!
        Sunteți în eroare:
        -Îi contraziceți pe Domnii primar și Tereacă ,că Piața Dacia este destinată pentru ODIHNĂ ȘI RECREERE.
        -O demonstrează chiar „pădurea” de bănci pentru…odihnă!
        Aveți și stofă de „comandant” : stabiliți pînă și orarul zilnic de viață al buzoienilor .
        Judecațî cu ironie
        nemeritată buzoienii.
        Mai multă modestie și respect ar fi binevenite.

        Răspunde
        • Stimate domnule „un buzoian”, aveti dreptate cand afirmati faptul ca ar trebui mai mult respect. Am fost ironic? Cu siguranta! Imi cer scuze pentru aceasta lipsa de respect la adresa buzoienilor care considera adecvata odihna si recreerea in centrul orasului in mijlocul unei zile caniculare si se supara ca nu le-au fost create conditiile ideale. Dar, ar trebui si aceste persoane sa inteleaga ca nu poti face padure in centrul unui oras, iar copacii care sunt deja, vor creste si le vor oferi in timp mai multa protectie solara. Ce ma enerveaza, este faptul ca nici macar nu pot aprecia ceva bun facut in orasul asta, doar pentru ca simt ei ca amenajarea parca nu a fost facuta exact pe gustul si necesitatile lor. Nu traiesc doar ei in acest oras si cred ca ceea ce s-a facut, a fost facut ca sa satisfaca cat mai multe categorii sociale, nu doar batrani care vor sa se relaxeze in toiul zilei la umbra. Dupa cum spuneam, exista mijloace de transport in comun, GRATUITE, care ii pot duce unde le pofteste inima, la umbra. Partea cu programul de iesire la plimbare seara, este doar o normalitate pe care o puteti observa singur daca parasiti granitele tarii noastre. Poate suntem noi mai isteti, cu toate ca nu mi se pare logic sa te parpalesti la 40 de grade ziua si sa te uiti la programe TV de can can, seara, in loc sa te uiti la TV ziua si sa te plimbi seara. Inchei urandu-va acelasi sfat. Mai mult respect pentru ce face acest om, nu ar strica deloc. Insa, eu nu vad decat comentarii de gica contra. Daca ai facut, ai facut rau, mai bine nu faceai. Daca nu ai facut, pai de ce nu faci, ca trebuie. Nici Dumnezeu nu poate intelege nevoile si nemultumirile unui roman. Dar cand le ia cate un interviu si ii intreaba cum o duc in tara asta cu venituri mizerabile, ghici ce spun… „ne descurcam!!!”. Pai nu-ti vine sa-i ….

          Răspunde
  • „Iar domnul Toma stă bine cu picioarele pe pământ, susține că merge 7-8 km pe jos în fiecare zi.”
    Domnule Tereacă, știți bine la ce s-a referit cititoarea! Este o dovadă de lipsă de respect să dai un asemenea răspuns! Gândiți-vă că „munca” dumneavoastră este plătită și din banii dânsei și nimeni nu este veșnic! Nici măcar dumneavoastră sau idolul care vă plătește! În altă ordine de idei, dacă niște cârpaci, cum spuneți, au câștigat licitația ( zic eu, cu știrea partidului „nostru”) și nu ai ce să faci, tu-beneficiar edil, ce faci? Accepți „circul” făcut și te mai și lauzi cu el? Și mai și prezinți, pe puncte 1,2,3 o „carpeala” de 2 lei?

    Răspunde
    • Domnule Florian, dumneavoastra aveti macar o idee cat dureaza in instanta sa-ti recuperezi o creanta banala, prin ordonanta de plata, care in teorie este cea mai rapida cale? Daca ati sti, atunci nu ati mai scrie ca se accepta circul. Nu va convine….? Va rog sa intrati in politica si sa schimbati legile tarii. Este atat de simplu! Ceea ce s-a facut pe platou nu este ideal, insa nici carpeala. Plus ca arata mai bine decat inainte. Atat a fost plapuma, atat ne-am intins. Va rog sa ma corectati daca gresesc, dar nu cred ca sunteti vreun Tiriac al Buzaului, altfel va rugam frumos sa suportati dumneavoastra fondurile necesare cu contractarea unei echipe de profesionisti.

      Răspunde
      • Doamna Giuli, nu este treaba mea, ca plătitor de taxe și impozite să știu asta, dar este treaba celui plătit și care administrează acești bani, să se asigure că lucrările nu sunt „de mântuială și la mișto”! Iar eu, am tot dreptul să știu, până la ultimul bănuț cum sunt cheltuiți banii mei, din care, cel mai probabil și dvs.sunteți plătită! Asta cu ” nu vă convine” sună cam a „Ana Pauker”! Apoi, nu intru în politică pentru că nu aș accepta niciodată lucrări de genul și aș avea o singură opțiune probabil ( demisia și ieșirea rapidă din politică)! Compromisul, de cele mai multe ori interesat, este caracteristica generală a oricărui politician de care vorbiți dumneavoastră!

        Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.