„Vreau să punem peste tot în oraș”. Iată ce se va întâmpla și cu lalelele!

„La flori chiar mă pricep. Am îngrijit câteva grădini cu mâna mea”, s-a lăudat primarul Toma după reușita ideii plantării lalelelor „bătute” în oraș.

Zilele trecute edilul-grădinar a anunțat că se lucrează la un nou plan pentru a înfrumuseța orașul.

„După bulboase, vreau să plantăm lavandă. Peste tot, în tot orașul. Am vorbit și cu domnul Costel Vânătoru să alegem un soi de lavandă potrivit pentru Buzău. Care să miroasă frumos și să înflorească tot anul. Lavanda e o plantă perenă, e convenabilă și economic, putem s-o înmulțim în timp prin butășire”, a precizat Toma.

Referitor la bulbii de lalele, Toma a anunțat că aceștia vor fi scoși:

„O parte din ei îi vom scoate de acum. Îi vom pune la uscat și îi vom replanta înapoi. Dar la anul îi vom scoate pe toți. Vom separa bulbilii de bulbi și îi vom sădi și pe ei. Vom avea astfel și mai multe lalele în oraș”.

În plus, primarul le cere implicare și buzoienilor care au grădini în fața blocurilor.

S-a aprobat un regulament prin care locatarii pot obține aprobare de la primărie pentru a îngriji spațiile verzi din preajma imobilelor.

În oraș există câțiva astfel de locatari gospodari și cu simț estetic, iar primarul și-ar dori ca aceste exemple să se multiplice.

Despre lavandă

 • Lavanda este cultivată de mii de ani pentru parfumul său deosebit, dar și pentru proprietățile sale calmante și antiseptice.
 • Este un arbust cu o floare foarte frumoasă, de diferite culori (albastru, mov, roz, alb). Lavanda este simbolul regiunii Provence din Franța și are parfum mediteranean.
 • Este utilizată pentru fabricarea parfumurilor și uleiurilor esențiale.
 • Este un arbust care nu necesită o atenție deosebită, doar irigare regulată, în caz de secetă.

Citește și articolul: ULTIMA ORĂ! Accident spectaculos la Poșta Câlnău. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Vreau să punem peste tot în oraș”. Iată ce se va întâmpla și cu lalelele!

 • Lalelele iar acum lavanda,chiar ca sunt oportunități pentru primar si pentru buzoieni!
  Nu trebuie ratat!
  Ce daca suntem pe locul 2 la ajutoare sociale.
  E foarte bine !

  Răspunde
 • Domnule Primar, aveți inițiative frumoase dar aveți și un mare ghinion. Oricâte flori ați planta, fie și lavanda, și oricâți tei care înnobilează cu parfumul lor orașul în timpul înfloririi, nu puteți birui agresiunea nesimțirii tescare! Nici nu au venit căldurile cele mari și canalizarea colmatată din cauza lipsei de precipitații care să ducă spontan la vale apele reziduale, miroase îngrozitor. Oriunde s-ar deplasa buzoianul, spre Crâng, spre Parcul Tineretului, pe Bulevardul Unirii, în apropierea gurilor de canal mirosurile pestilențiale îl însoțesc ca un blestem intenționat pedepsitor pentru cea mai scumpă apă și canalizare din țară. Necunoscătorii situației Companiei de Apă-Canal, componentă a șmecheriei ADI înjură primarul care amestecă parfumul florilor cu cel da hazna comunală.Știm că aveți un singur vot în consiliul de administrație dar trimiteți o voce autoritară acolo. Ajunge o măciucă bună la un car de oale dogite. Le face țăndări pe toate cu toată neobrăzarea lor!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.