Vezi AICI care e explicația

„Au pus barieră la intrarea în parcarea blocului! Mergeți acolo, domnule Tereacă, să vedeți”.

E sesizarea trimisă azi de mai mulți cititori către reporterul buzoienii.ro.

Care s-a conformat și a ajuns pe strada Frăsinet, în dreptul celor 3-4 blocuri de pe partea dreaptă (sens spre Kaufland).

Astea sunt blocurile, parcarea e în spate
Asta e bariera înființată la intrarea în parcarea blocurilor
Bariera, vedere la ieșirea din parcare
Parcarea din spatele blocurilor

Reporterul a vorbit cu reprezentantul asociației de proprietari, dar și cu cel al ANIF (Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare).

Reprezentant Asociație Proprietari: „Noi, locatarii acestor blocuri, am vorbit prima dată la Primăria Buzău. Să vină să asfalteze și apoi să facă marcajul și să închirieze, așa cum se face în tot orașul. Dar, surpriză, cei de la primărie ne-au spus că nu e terenul lor, ci al ANIF, fostul IEELIF. Atunci, i-am contactat pe cei de la ANIF și am încheiat o înțelegere cu ei. Locatarii au strâns bani pentru cele două bariere și am depus actele pentru autorizația de construcție a barierei. Luni, din câte am înțeles, ies actele, iar de atunci vom lăsa bariera în jos”.

Barieră s-a pus și pe partea cealaltă a blocurilor, către Biserica Sf. Ștefan

Reprezentantul ANIF: „Aceste blocuri au fost construite pentru angajații IEELIF, cum se numea atunci. Acum nu știu dacă mai locuiește cineva de la noi în ele, au vândut. Dar terenul de sub blocuri și cel dimprejur aparține în continuare ANIF. Zece locuri din parcare o să le rezervăm noi, pentru angajații noștri”.

În aceste condiții, chiar dacă parcarea nu e privată, așa cum scrie pe tăblița de lângă barieră, totuși nu e nici domeniu public (adică al Primăriei Buzău) precum în restul orașului.

Locatarii din cele 3-4 blocuri din mini-cartierul IEELIF susțin că au recurs la această măsură întrucât nu mai aveau loc să parcheze propriile mașini:

Își lăsau mașinile la noi în parcare angajații de la poliție, cei de la blocurile de vizavi, de pe Frăsinet, ba chiar și șoferii unor dube de la fel de fel de firme – care nu aveau parcare la societatea lor. Acum, de luni, vom rezolva problema asta, bariera va fi coborâtă iar locatarii vor primi cartele de acces”.

Citește și:

loading...

14 comentarii la „Vezi AICI care e explicația

  • Felicitari! Solutia este corecta. Problema e ca o asemenea solutie este abordabila doar de „cine poate”, adica cine detine si proprietatea terenului.
    Apropo!… Cand platesc impozitul, imi apare si o cota indiviza la plata de cativa metri patrati de teren pe apartament. Daca ne unim toti locatarii si cerem delimitarea acestui teren, putem face si noi parcare privata?

    Răspunde
    • Răspuns pt Klaxxy. Din câte știu acel teren pentru care se plătește impozit reprezintă doar amprenta imobilului pe sol.

      Răspunde
  • Dar ANIF, proprietar, de ce da gratis parcarea și nu închiriază? Ar avea ceva venituri pentru bugetul de stat prin închiriere. CURTEA DE CONTURI? ALO? ÎL dam gratis, terenul?

    Răspunde
  • Și care-i domne problema? așa ar fi trebuit să fie toate blocurile cu parcare privată, nu-i nimic anormal. Mi se pare mult prea corect. Dar ce să te faci cu mentalitatea asta de Buzău și nu numai…

    Răspunde
  • Bravo lor. Oameni gospodari care s-au organizat.
    Iar gurile rele ale vecinilor invidioși de peste drum au încercat să le pună bețe în roate făcând reclamații și apelând la reporteri deși s-a demostrat că pot pune bariere legale in acel loc.

    Răspunde
  • Sa facă reclamații “ domnului Toma “ Asta e grija lor sa facă reclamații ! Așa au făcut reclamații si la blocul alăturat f5 .. si cine credeți .. ca a făcut sesizări :))) chiar politia ca nu aveau ei unde sa si parcheze mașinile .. de ce nu treceti dimineața pe strada Col. Ion Buzoianu pe trotuar .. sa vedeți câte mașini de poliție sunt parcate acolo!!! De nu poți cu căruciorul .. vai de mama noastră ! Faceți sesizări “domnului “ Toma Ptr locurile de parcare 😉

    Răspunde
  • Dl Reporter scrieti de ce nu se lucreaza pe Unirii ??

    Răspunde
    • O să se lucreze după Paște. Până atunci se finalizează Industriilor si Transilvaniei. Strabag e în termen, va termina toată lucrarea până la toamnă.

      Răspunde
  • Din ce am inteles din articol Anif a obținut autorizație de a monta bariere pe terenul lor.
    Din poze este doar un teren de pamant care se dovedeste a fi al lor. Fiecare are dreptul sa-si închidă proprietatea. Asa cum orice firma își închide curtea și calea de acces…la fel se întâmplă și aici.
    Atâta caz pt nimic. Care stau si fac reclamatii pt asa ceva, e clar ca nu au altceva mai bun de facut.

    Răspunde
  • Wow! După Paşte, la Paştele Cailor! Ne-a mai anunțat o dată că se va lucra din februarie că este iarna grea, dar temperaturile blânde, acum s-a amânat pentru la primăvară, apoi cine ştie când…. Intre timp oamenii circulă zilnic printr-un şantier!!

    Răspunde
  • Anonim , MAI OMULE TU TE AUZI CE VB. PAI DACA SUNT PROPRIETAR POT DA GRATUIT PROPRIETATEA CIND VREAU , CUI VREAU ,E TREABA MEA CE FAC CU EA .

    Răspunde
  • Eu stau in dorobanti si parchez intr-o parcare (terenul primariei) gratis la fel ca toti vecinii fara niciun contract. Nu vad cine ar obliga primaria sa ne ia bani pt acest lucru.
    Orice institutie, firma are dreptul de a infiinta parcare cu plata sau nu. In cazul asta…eu nu vad parcare amenajata…este exact si cazul nostru din dorobanti.

    Răspunde
  • Anif are dreptul sa-si inchida terenul pt ca este al lor.
    Cred ca aia de tot se deranjeaza sunt cei care au mai multe masini si nu-i mai primesc vecinii sa parcheze la blocul lor :))
    Dar le duc si ingramadesc pe altii.
    Dar asa-i cand ii intereseaza de „capra” vecinului.

    Răspunde
  • @redactia Buna ziua

    Când scrieți și un articol despre mașinile personale ale polițiștilor parcate peste tot in jurul Str Chiristigii și Str Plevnei sau prin oraș cu insigna de polițist fluturând prin parbriz ca sa nu fie amendați de colegi ? Este normal ?
    Vi se pare corect să se afișeze așa ? Aceiași polițiști parcau și in spatele blocurilor din articolul de mai sus.
    Sau angajații primăriei și CJ care isi afișează insignele de angajați pe mașinile personale.
    Eu știam că doar pe mașinile oficiale pot face așa ceva …..

    (P.S. Dați o tura la picior luni – vineri intre orele 08:00 – 15:30 pe străzile Vișinului , Bicaz , Locotenent Colonel George Iacob, Chiristigii )

    Mulțumesc !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.