Se demolează din fabrică și se face LIDL 3 Buzău. Vezi unde

Imobile și hale de cadrul fabricii Romcarbon Buzău se vor demola în curând.

Romcarbon ar fi vândut terenul din incinta fabricii pe 1,5 mil. €.

Pe terenul astfel eliberat (zona roșie din harta de mai sus) se va amenaja LIDL 3 Buzău cu acces dinspre strada Transilvaniei și Fundătura Salcâmilor (pentru aprovizionare).

Pe site-ul Primăriei Buzău s-au postat detaliile în urma cererii Romcarbon de a se elibera Planul Urbanistic Zonal (CLICK AICI).

Cel mai probabil lucrările vor începe anul viitor.

LIDL urmărește astfel să-și apropie și clienții din zonele Simileasca/ Micro XIV/ Vernești (și mai sus).

LIDL mai deține în Buzău două supermarketuri, unul în Broșteni și unul pe Calea Eroilor.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „Se demolează din fabrică și se face LIDL 3 Buzău. Vezi unde

  • Tereacă, vezi că ai încurcat borcanele, pardon, străzile, este vorba de Fundatura Salcâmilor, nu de Fundatura Sălciilor. Aceasta din urmă se află în cartierul Dorobanți.

    Răspunde
  • S-a scris cândva … ” Poveste din cartierul de vest ” iar industria primară buzoiană mai varsă o lacrimă !…

    Răspunde
  • A apus de mult era Boscodeala cand Penny detinea exclusivitatea.
    Foarte bine !!!

    Răspunde
  • Formularea cu „lacrima industriei buzoiene” a unui coleg de forum , de mai sus, are o mai amplă rezonanță în percepția celor care am lucrat în această fabrică . Fosta fabrică de mase plastice din Buzău (IPMP) , în poziția de nr 1 din Centrala de mase plastice din România , avea în perioada de vârf 3000-4000 locuri de muncă și comenzi consistente la export. Am lucrat întreaga perioadă a activității mele , aproape 34 de ani, ca inginer chimist la IPMP, ulterior Romcarbon , pînă în urmă cu 5 ani , când a venit vremea pensionării.Deși privatizarea taiwaneza din 2003 a însemnat bula de oxigen așteptată, ultimii ani au adus declinul evident . Decesul prematur și surprinzător al managerului taiwanez în 2018 și ceea ce a urmat a grăbit acest declin.

    Răspunde
  • A treia intrare spre,, noul LIDL”, ar fi benefica din strada Orizontului.

    Răspunde
  • Orice lucru in lumea asta, are un inceput si un sfarsit. Orice lucru este nou, apoi se uzeaza si la final ajunge la gunoi.
    La fel si cu afacerile. Nimic nu este etern. Nu este nicio conspiratie din partea „strainilor cotropitori”.
    Si in SUA, epicentrul capitalismului pur si salbatic, este fix acelasi lucru….

    Răspunde
  • Apreciez intervenția ” Observatorului ” ! Eu ” am vărsat o lacrimă ” fiindcă uzina asta a fost pentru mine … prima dragoste, chiar înaintea consoartei ! Dar, vorba lui Freddy ” The show must go on ” , astfel încât sperăm ca totul să meargă bine și în viitor iar noi să rămânem cu frumoasele amintiri ale acestui minunat loc de muncă care a crescut sub ochii noștri ! Ar fi binevenit ca cineva legat sufletește să posteze – dacă deține – câteva imagini-document din bătrâna ” Chimica ” …

    Răspunde
  • „Observatorul” = Tov. Leo, undercover ::::)))))

    Răspunde
  • Cătălin , am observat schimburile acide pe care le-ai avut cu Leo , care de multe ori , de ambele părți , au depășit o anumită limită a respectului reciproc.
    Pe de altă parte , îmi faci impresia unei persoane cu picioarele pe pământ.Te asigur că identitatea mea , cea din postarea de mai sus, este cea reală, nu sunt decât un pensionar care a lucrat ca inginer la Chimica , ulterior Romcarbon.
    De altfel , încă dețin legitimația de salariat al Romcarbon, cu care ți-aș putea face dovada celor afirmate.În ce privește pe tov Leo , chiar și eu am afirmat că duritatea limbajului său , apropiată de stilul simpatizanților regimurilor totalitare , îi conturează o imagine de posibil fost activist într-una dintre fostele instituții de forță ale regimului totalitar(securitate, miliție,procuratură,justiție,etc…) Nu mai spun de jignirea „în corpore” a celor de pe forum care nu erau de aceeași părere.
    Asta pentru că mă simt puțin inconfortabil când îmi simt imaginea suprapusă peste cea a tov …

    Răspunde
  • Atunci, imi retrag afirmatia, cu scuzele de rigoare.
    Tov. Leo e undercover, undeva pe aici, il miros de la 3 strazi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.