Șoferi împărțiți. Unii reclamă, alții agreează. Iată motivul gâlcevei

„La momentul acesta sunt cinci mașini oprite, dar cu avariile pornite, în față la farmacia DONA de lângă Oficiul Poștal nr. 7. Traficul este foarte îngreunat acolo pe Bd. Unirii. Această problemă am mai supus-o atenției dispeceratului poliției locale, dar constat cu regret că nu s- a schimbat nimic în educația rutieră a șoferilor”.

E una din multele reclamațiile postate de-a lungul timpului pe site-ul primarului (buzaucityreport.ro) în care se reclamă atât șoferii, dar și toleranța poliției în privința opririi pe avarii din fața farmaciei Dona.

Ultima sesizare a stârnit chiar o polemică, buzoienii având atât păreri PRO cât CONTRA. Iată-le mai jos pe cele mai interesante.

PRO

Și-a pus, oare, cineva problema că poate mașinile acelea nu opresc chiar așa degeaba, acolo? Plata taxelor sau rezolvarea diverselor acte nu prezintă o urgență, dar un copil, o persoană vârstnică, un bolnav, cred că da. Nu ai tot timpul în casă toate medicamentele necesare și într-o situație nefericită, ce vei face? Aștepți dimineața, să deschidă farmacia din cartier? Să fim fericiți că mai sunt farmacii cu program non-stop, sau măcar deschise pe timpul nopții..


Trec destul de des prin zonă, în special seara și constat că într-adevăr aproape permanent sunt câteva mașini oprite în zona specificată, dar, cu tot respectul trebuie să îl contrazic pe stimabilul autor al acestei sesizări, în sensul că, nu întotdeauna traficul este îngreunat în zonă… De regulă, mașinile în cauză sunt oprite pe prima bandă (neregulamentar, într-adevăr), rămânând totuși banda a doua destul de liberă pentru o manevră de depășire.


Nimeni nu vine de plăcere acolo, să fiți convins stimabile. Hai să facem altceva, să propunem primăriei să amenajeze o parcare în fața farmaciilor de acest gen unde să aibă acces strict doar clienții acestora.

CONTRA

Domnule, dacă în 2017 erați implicat în accidentul cu cele 3 mașini Audi oprite în fata farmaciei Dona de pe Unirii Sud, accident soldat cu victime, oare tot așa de înțelegator erați ca acum? Sper să nu aveți norocul ca atunci când circulați prin zona despre care vorbesc să vă apară în fața mașinii pe întuneric, un pieton care trece strada pe unde vrea, pe motiv că se grăbește la farmacie.


Legea e lege și trebuie respectată! Dar românul gaseste el o explicatie, cica tre sa ia medicamente pentru copii, batrani bolnavi o chestie care tine are priza la public si iti permite sa eludezi legea! si daca tre sa ia medicamente nu poate sa opreasca mai incolo sau vrea sa intre cu masina in farmacie?


Trebuie sa respectăm legea indiferent dacă ne place sau nu! La noi se găsește mereu o explicație să o eludăm! Așa e românul profitor și șmecher! Asta ne deosebește de țările civilizate. Acolo se aplica legea indiferent de categoria socială sau medicală. Copii, bătrâni, bolnavi, șchiopi, infirmi, toți o respectă! De-aia suntem de râsu lumii!

loading...

7 comentarii la „Șoferi împărțiți. Unii reclamă, alții agreează. Iată motivul gâlcevei

  • Opresc din nesimtire si comoditate, daca ar putea ar baga masina direct in farmacie sa comande de la geamul masinii.
    De multe ori daca te uiti, locuri libere existau inainte sau dupa farmacie, ce puteau fi ocupate… dar trebuia sa mearga pe jos mai mult de 5 metri pana la farmacie… si lenea e mare.

    Cat despre urgenta, e vrajeala, nimic din ce vinde farmacia nu e pentru urgente… pentru urgente exista 112. Ca sa va spun urgentele lor, ca am fost si eu seara de mai multe ori sa mai iau cate ceva ca stau in zona, si majoritatea celor de erau opriti pe prima banda comandau prezervative, anticonceptionale, paracetamol, si tot felul de pastile scumpe cu efect placebo… adica nimic urgent.

    Aceeasi situatie e si pe Aleea Trandafirilor de langa Orange Shop langa platoul Dacia, la farmacia IRIS care am inteles ca e a finulului fostului primar Boscodeala.
    Toata noaptea locuri libere cat cuprinde la coltul strazii, pe Ostrovului sau langa Biserica Sf Ingeri spre McDonalds, dar doar nu or fi prosti sa parcheze acolo si sa mearga pana la farmacie… nu mai bine blocheaza banda si parcheaza fix in usa farmaciei, ca oricum Politia trece si se face ca nu vede.

    Răspunde
  • Da-ți numele întâi, anonimule și după aia te vom baga in seama. Anonimii nu sunt luați niciodată în considerare, pentru ca nu își asumă cele scrise. Dispari!

    Răspunde
  • Nu merge nimeni de vesel la 2 noaptea la farmacie.

    Cum poti sa spui ca suni la 112 daca te doare maseaua sau daca are copilul febra… Vorbesti sa te afli in treaba

    Iar daca a fost accident ca erau masini pe avarii, vina este a soferilor ce conduceau. Cum sa fie vinovat cineva care sta pe loc ?????

    Răspunde
  • Acest individ cu numele DINAMO care critica pe alti ca n-au nume , te intreb pe tine rahatu asta de Dinamo este nume de om sau de animal , adevarul este ca politia are ordin primit sa inchida ochi pentru masinile parcate in fata farmaciei , daca iar amenda farmacia ar pierde mulți clienti asa ca totu pina la bani .Iar tu Dinamo taci dracului in banca ta daca te doare de farmacia respectiva s…..

    Răspunde
  • Alt prost care vorbeste ma refer la Dinamo , care crede ca are nume de om , dar in realitate are nume de bou

    Răspunde
  • @Valentin: La Constanta in cazul unui accident cu mort a fost scos vinovat cel ce a stationat ilegal si a impiedicat vizibilitatea atat pentru sofer cat si pentru pieton.
    Si da, e normal sa se intample asa ceva. Dar romanul sta prost cu logica si are impresia ca daca masina sta pe loc n-are cum sa fie vinovat de ceva. Are, si are chiar vinovatia principala, si vezi in Buzau atatea cazuri exact ca la Constanta, cu dube parcate exact langa trecerea de pietoni si blocheaza vizibilitatea total. Exemple gasesti pe Strada Dorobanti si Marghiloman.

    PS: sa moara de ciuda pustanii care se semneaza cu nume fictive si analfabete dar cer ca altii sa se semneze cu poza buletinului las sa apara Anonim.

    Răspunde
  • Nu stiu de ce tot insista unii cu durutul de masea… nimic din ce vinde la farmacie nu functioneaza… am luat tot ce era mai scump si durerea nu a disparut… nu cu pastile se rezolva problema asta. La durerea de masea functioneaza doar cele injectabile sa elimine durerea, in rest sunt doar pastile vandute pe bani grei inutile vandute la prosti sa se imbogateasca unii fara rost, poti sa iei cu pumnul ca oricum durerea nu iti trece.

    Si asa cum ai ajuns cu durerea de masea pana in fata farmaciei mai poti merge cativa metri sa parchezi legal.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.