„Ar trebui să facă și ei aceste trei lucruri”


Un cititor, probabil cu simțul estetic mai dezvoltat, a trimis textul de mai jos către redacția buzoienii.ro.

„Sunt vizibile și bine-venite schimbările de pe strada ce mărginește unitatea militară și Cimitirul Eroilor. Dalele, platanii și acele panouri cu fotografii și steaguri ale statelor sunt un succes. Dar la fel de vizibil e și faptul că imaginea de la stradă a unității militare a rămas deficitară. Lansez rugămintea către conducerea garnizoanei de a remedia trei aspecte. În primul rând, acoperișul ruginit al casei din dreptul porții de acces. În al doilea rând, chiar porțile de acces în unitate trebuie și ele primenite. Iar în al treilea rând, inclusiv clădirile din interior, necesită și ele o nouă văruire”.

„Cea mai frumoasă intrare într-un oraș”

E foarte posibil ca mesajul să-i facă pe comandanții armatei de la Buzău să reacționeze prompt.

Mai ales că astăzi generalul Gheorghiță Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, i-a mulțumit primarului C-tin Toma:

„A devenit cea mai frumoasă intrare într-un oraș din România. Ne bucurăm mai ales că inclusiv imaginea armatei va avea de câștigat. Mulțumesc domnului Toma și Primăriei Buzău pentru eforturile care s-au făcut, atât în privința cimitirului, cât și a străzii și a trotuarelor”.

Astăzi, în zonă s-a continuat montarea fotografiilor cu caracter istoric, din care unele reprezintă steagurile combatantelor din primul război mondial.

Mâine, se va asfalta și străduța care mărginește Cimitirul Eroilor de Parcul Integral, iar sâmbătă se va turna bitum roșu pe pista pentru biciclete.

Mai rămân apoi micile detalii, care atenție, nu sunt deloc ușor de realizat.

UPDATE

Conform unor informații primite militărește, la doar câteva minute după scrierea articolului, se lucrează deja la aspectele sesizate de cititorul buzoienii.ro. Porțile au fost deja schimbate, iar mâine se va vopsi și învelitoarea căsuței pe unde se face accesul în unitate. De asemenea, mare parte din pavilioane au fost rezugrăvite. 

Citește și articolul: Va fi CEA MAI MARE defilare din istoria Buzăului! Iată câți vor fi în total! CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „„Ar trebui să facă și ei aceste trei lucruri”

  • Astăzi nu s-a mai pus nici un panou… daca vrei sa stii!!!Pe acoperiș vor pune camuflaj(sau cum ii spune) așa cum e la clădirea de lângă OMV!!! Oricum lipsesc cu desăvârșire coșurile de gunoi…

    Răspunde
  • Bună ziua!, este inadmisibil ca armata țării să nu ajute cu nimic la evenimentele din 16- 17 mai. Stau pe o groază de bani și nu fac nimic. Nici măcar nu au pus podul de la Mărăcineni.

    Răspunde
  • A venit Urbisul să le monteze două catarge vis a vis de cimitir iar mâine așteptă Urbisul să le asfalteze curtea interioară. Stau pe la porți și sparg semințe în loc să facă curățenie în cimitirul unde sunt îngropați eroii țării adică camarazii lor de arme.

    Răspunde
  • Vin și se plimbă prin cimitir și atât. Evaluează stadiul lucrărilor și atât. Unde este armata română????? Unde este armata română care a construit Transfăgărășanul, canalul Dunăre-Marea Neagră, șamd. UNDE SUNT BRAVII NOȘTRI EROI??? NUMAI ÎN POZELE DE PE GARD ȘI ATÂT???

    Răspunde
  • Eu ma intreb, aia care au proiectat zona aia acolo chiar nu puteau muta zidul ala pe care e lipit afisul ca acolo e intrarea in UM?
    Nu de alta dar e pus in mijlocul trotuarului si intre trotuar si zidul ala si felinarele din fata lui nu ramane acel metru regulamentar pe care trebuie sa il aiba un trotuar.
    Sa il fi pus lipit de gardul UM, nu in mijlocul trotuarului inconjurat de marmura sfaramata si felinare.

    Răspunde
  • Trebuie totuși să recunosc că s-a muncit și se muncește foarte mult ,existând preocupări pentru toate domeniile .Toată stima pentru cei care au făcut posibilă o asemenea realizare .

    Răspunde
  • 1. Noi muncim, noi nu gândim!
    2. Vreți o armată sau personal pentru curățenie?

    Răspunde
  • Plin de anonimi plictisiti, depasiti si ametiti. S-au schimbat multe si multi. Faceti ceva in afara de cleveteala? Altii muncesc, dar niciodata ei nu se vad, caci nu asta este ideea. Munca nu este publicitate, nu este atractiva precum pomenile la care mergeti.

    Răspunde
  • S-a muncit ,nu glumă ,și încă se mai muncește .Spor la treabă .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.