Care sunt noile prețuri ale stației peco de pe Calea Eroilor

Fotografia de mai sus a fost realizată în urmă cu câteva minute de reporterul buzopienii.ro la stația peco de pe Calea Eroilor.

Un litru de benzină Maxx Motion 95 poate fi cumpărat cu 5.34 de lei.

„E cu 32 de bani mai ieftin decât ieri, atât benzina, cât și motorina. E mai ieftin pentru că s-a eliminat supraacciza la combustibil. La un plin ar rezulta o economie de aproximativ 20 de lei”, a precizat un angajat al benzinăriei.

Tot, 5.34 de bani costă litrul și peste drum la stația Rompetrol de pe Calea Eroilor.

Ieftinirea, după anunțul guvernului Orban de eliminare a supraaccizei, ar fi trebuit să fie și mai mare de 45 de bani/l. Dar, aseară, Ministerul Finanțelor a decis să majoreze accizele la carburanți cu 9,11%, astfel că 13 bani/l, au rămas totuși la stat.

Lucru speculat imediat de Marcel Ciolacu, șeful PSD, într-o postare pe facebook:

„Este o mizerie ca marți seara, la ora 19.00, în timp ce românii se pregăteau de Revelion și guvernanții se întreceau în urări de bine, Ministerul Finanțelor să majoreze pe ascuns accizele la carburanți!Practic, acești oameni au început să fure din buzunarele românilor încă din prima zi a anului! Este exact ceea ce avertizam și speram să nu se întâmple!PSD somează Guvernul Orban să înceteze bătaia de joc la adresa propriilor cetățeni și să stopeze practica adoptării pe ascuns a unor măsuri cu impact direct în viața tuturor!Ne vom lupta cu toate armele în Parlament pentru a opri astfel de măsuri luate de acest guvern incompetent, ajuns la putere prin minciuni și manipulare”.

Conform presei centrale, guvernul a explicat creșterea accizei cu 9% (după scoaterea integrală a supraaccizei) printr-o actualizare cu rata inflației, dar și pentru a se respecta o directivă a Uniunii Europene referitoare la nivelul minim al accizelor la carburanți.

Supraacciza la carburanți a fost introdusă în 2014 de Guvernul Ponta cu promisiunea că banii strânși vor fi folosiți pentru realizarea de investiții în infrastructură, ceea ce nu s-a întâmplat.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Care sunt noile prețuri ale stației peco de pe Calea Eroilor

  • Ciuda si Dușmanie atat stie Ciolacu ! Sa arunce cu cioara vopsită in curtea altuia. De parca Ponta in 2014 cand a introdus acciza nu era tot in PSD partidul condus la ora actuala de el. Mai usor cu critica, pana la urma pretul benzinei a scăzut nu a crescut!

    Răspunde
  • Cand au venit reprezentantii FMI in 2012 si le-au zis sa mareasca taxele pentru persoanele cu venituri mari si sa le scada pentru persoanele cu venituri mici au zis ca ar fi prea complicat sistemul de impozitare.HA!

    Răspunde
  • Domnule Ciolacu, sunteti cam obraznic. PSD a facut la fel, daca nu mai rau. Acum latri de PNL (pe care oricum nu ii inghit) dar despre care spui ca fac si dreg. Nu iti este rusine??? La multi ani!

    Răspunde
  • Ce sa iasă din urmasii nomenclaturii ceausiste. In niciun caz politicieni.

    Răspunde
  • Ciolacu face cinste PSD, este incorect… daca s-a ieftinit, ce mai comenteaza ???

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.