Benone Sinulescu și prietenii săi! Două zile de muzică populară de calitate în Piața Dacia! Apoi urmează Drăgaica într-un nou format. Primarul Toma va face luni anunțurile

Luni vom afla detalii despre două evenimente importante pentru buzoieni. Primarul Toma ține mult să rebranduiască târgul Drăgaica pentru ca acest eveniment să redevină unul de importanță regională, dacă nu chiar națională.

De asemenea, Buzăul investește pentru ca din acest an în Piața Dacia să se desfășoare unul din cele mai importante festivaluri-concurs de muzică populară din țară.

Festivalul va purta numele Benone Sinulescu, iar celebrul cântăreț buzoian se va implica personal în organizare. Anunțul oficial și detalii despre cele două evenimente vom afla luni într-o conferință de presă extraordinară:    

Primăria Municipiului Buzău organizează luni, 22.05.2017, cu începere de la ora 11.00, în sala Nicu I. Constantinescu, o conferinţă de presă prilejuită de lansarea oficială a campaniei de promovare a Festivalului Concurs de Muzică Populară “BENONE SINULESCU” în perioada 27-28 mai şi a Târgului “DRĂGAICA” în perioada 10-24 iunie. Cu această ocazie, Primarul Municipiului Buzău va prezenta şi alte evenimente culturale şi de interes cetăţenesc pe care municipalitatea le va organiza în viitorul apropiat.


Festivalul concurs  de muzică populară Benone Sinulescu se desfășoară pe două paliere:

 1. Concurs de muzică populară Benone Sinulescu;

 2. Recitaluri ale personalităţilor artistice de marcă, reprezentând principalele zone folclorice din România (Muntenia, Oltenia, Banat, Ardeal, Moldova și Dobrogea) și din diaspora.


  A. Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni:

–          solişti vocali Grupa 1 de vârstă (concurenții cu vârste până în 12 ani);

–          solişti vocali Grupa 2 de vârstă (concurenții  cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani);

–          solişti vocali Grupa 3 de vârstă (concurenții cu vârste cuprinse între 16  și 30 ani

          B. Recitaluri ale personalităţilor artistice de marcă, reprezentînd principalele zone folclorice din România (Muntenia, Oltenia, Banat, Ardeal, Moldova și Dobrogea) și din diaspora.

Se vor desfășura în zilele de 27-28 mai, în Piața Daciei. Vor fi invitate personalităţi artistice de marcă,  reprezentînd principalele zone folclorice din România (Muntenia, Oltenia, Banat, Ardeal, Moldova și Dobrogea) și din diaspora, personalităţi care au avut colaborări fructuoase cu titularul festivalului.

Pentru această primă ediție, se doreste să susțină recitaluri  principalii colaboratori ai maestrului Benone Sinulescu, respectiv:

-Sâmbătă 27 mai 2017 :  Elisabeta Turcu, Tiberiu Ceia, Lazăr Novak, Valeria si Traian Ilea, Angela Buciu, Mircea Sime, Maria Butaciu, Laura Lavric, Ionica Stan, Stefania Rareș, Ilie Caraș (Ucraina), Stefan Vlad, Cristian Popescu, Sorin Ghilea, Benone Sinulescu.

– Duminică 28 mai 2017: Spectacol cu copii de la Ploaia de steluțe coordonați de Dan Negru, Vasilica Tataru, Lucia Dumitrescu, Nicolae Datcu, Emilia Dorobantu, Ghita Brancu, Maria Bandoiu, Florica Bradu, Mioara Velicu, Nicu Mâță, Nemuritorii, Gheorghe Zamfir, Benone Sinulescu.

loading...

5 comentarii la „Benone Sinulescu și prietenii săi! Două zile de muzică populară de calitate în Piața Dacia! Apoi urmează Drăgaica într-un nou format. Primarul Toma va face luni anunțurile

 • Desigur ,pentru domnul Benone se gasesc bani , este o prioritate fata de alte lucruri de facut in acest oras gri.

  Răspunde
 • Ca profesor de muzică , vă dați seama că salut orice manifestare care are legătură cu muzica .Cu atât mai mult cu cât am înțeles că urmează ca Dl Primar să înființeze un Festival național de la Buzău.Personal abia aștept să văd manifestarea din luna iunie ,unde mă voi simți minunat .Vin artiști de renume și de ce nu mă bucur și pentru copii care vor intra în concurs .Ce mă face pe mine extrem de curios este Tîrgul „„Drăgaica „„,am auzit că anul acesta va fi altfel ,spun asta ,că până acum tote edițiile erau la fel .De la un an la altul știam unde s-o găsesc pe-aia sau pe cealaltă , mă duceam cu ochii închiși Plus că tot Târgul mirosea a bere și mici .La un târg ca ăsta trebuie să găsești de toate de la șosete ,la hăini de blană și de la ace de păr la coliere în locuri frumos amenajate , nu așa la tot felul de tarabe care te sufocau ,nu aveai loc de ele .Muzica la fel mai în surdină „„comedii””fără pericol de risc ,totul mai aerisit ,mult mai aerisit și curat ,cu mărfuri de calitate și mâncare proaspătă și bine făcută .Să fie verificat ,fiecare comerciant care vine să vândă acolo .

  Răspunde
 • Oraşul nostru este gri şi pentru că nu sunteți deschis la frumos . Că de , este mai uşor să criticăm ce este nou , în loc să ne bucuram că ni se serveşte pe tavă CULTURĂ !
  Foarte bună idee Dl. primar ! Să ne mai hrănim şi spiritual .
  P. S. În totalitate sunt de acord cu primul comentator legat de Drăgaică .
  La mai mult şi la mai mare .

  Răspunde
 • Haloooooooooooo ,,, VIACAAAAAAA ,,,,, Nu traiesti in acest oras ,,,,il mai poti crede pe acest Domn Primar care urmareste numai razbunari ,dat oameni afara(in Campania electorala s-a laudat ca o sa faca locuri de munca) cand a venit la primarie spunea ca sunt prea multi angajati(si aici nu ma refer la cei 300 de pol.locali care erau la paza)si acum vrea sa angajeze 130 ,mai intelege cineva veva ??? spunea ca va asfalta Buzaul in 2 ani ,mai crezi ceva ??? Trezestete suntem in 2017 ,cand a candidat la Primarie trebuia sa se gandesca ca Buzoienii au Mari asteptari de la noul Primar ,EL A PROMIS NU NOI !!!!!!!!!!!!! A TRECUT UN AN SI ????? NIMIC,NIMIC,
  doar semafoare(NU A FACUT DECAT SA INCURCE MAI RAU) ,treceri si ronduri de plastic .
  De fapt orasul nu e gri ,,,,,,,,,,, este NEGRU !!!!!!!!!!!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.