Despre o minciună vehiculată ACUM în spațiul public

Această minciună e reîncălzită la Buzău de opozanții primarului Toma de fiecare dată când se apropie campania electorală:

„Toma taie Crângul, ca să facă blocuri!”.

În realitate nu se taie niciun Crâng, dar subiectul e bun în campania electorală – în încercarea politicienilor de opoziție de a obține câteva voturi de la buzoienii mai puțin informați.

Blocul se va face aici, nu în Crang:


În realitate, proiectul de realizare a unui bloc nu e în Crâng, ci vizavi de patinoar – în locul unei stații de betoane care umplea zona de praf.

Cine a mers pe strada dinspre Calea Eroilor către Crâng, dincolo de Kaufland Eroilor, cunoaște stația de betoane care a funcționat aici vreme îndelungată.


Aici proprietarul stației de betoane și al terenului vrea să facă un bloc, nu în Crâng!

Iar construcția aici a unui bloc ar însemna un plus pentru mediu față de stația de betoane producătoare de praf.

Opozanții primarului Toma se folosesc de acest proiect pentru a-i minți acum pe oameni că „Toma taie Crângul ca să facă blocuri!”

În fața minciunii colportate în grup, inclusiv de parlamentari precum useristul Emanoil Ungureanu, se întâmplă adesea ca adevărul să rămână mic și sfrijit, chiar dacă e adevărul.

Citește și:

loading...

24 de comentarii la „Despre o minciună vehiculată ACUM în spațiul public

 • Oricum ar fi faptul ca pădurea nu mai e arie naturală protejata este cea mai mare prostie. Crângul era pădure nu parc. O mare tâmpenie. Se poate face parc de 200 de ha spre sudul orașului, spre est. Pădurea e un plămân al naturii care oxigeneaza și umidifica aerul. Parcurile comunistoide sunt la fel de valoroase precum o cultura de porumb. Câteva specii de plante dependente de intervenția omului, fără biotop, fără biocenoza.

  Răspunde
 • Într-adevăr, blocurile nu se vor construi în Crâng, ci în zona de protecție a fostei arii protejate.

  Răspunde
 • Clar nu e în pădure!
  Totuși trebuie să fie atenți să nu le intre crengile pe fereastră.

  Răspunde
 • Am înțeles domnule Tereacă! Deci să mulțumim familiei Lepădatu că își înlocuiește stația de betoane care polua, cu un bloc de locuințe! Știți foarte bine trecutul, cu Haysam, Ion Vasile, Boșcodeală, patinoar etc.! Știți și că nu este vreo diferență între familiile Lepădatu și Brebeanu! Mă întreb de unde vine diferența de abordare și „reclama mascată” pe care o tot faceți acestui bloc! Vreun apartament „preferențial” să fie la mijloc? Cum stăm cu caracterul?

  Răspunde
  • Poluarea e reglementata altfel si exista institutii care o pot sanctiona. Asta e una din probleme.

   faptul ca vi se pare un castig pentru orasul Buzau ca in loc de o statie de betoane poluanta (si nesanctionata de catre administratia locala si institutiile statului) se vor construi blocuri in buza unei paduri este discutabil.

   Răspunde
   • Între marginea Crângului, pe locul unei stații de betoane, pe un teren privat (ADEVĂRUL) și „Tun imobiliar”/„Se distruge Crângul” (MINCIUNI) e o diferență mare!

    Răspunde
   • Cum pot sanctiona praful emanat??? cat timp au absolut toate echipamentele solicitate de lege pentru limitarea emiterii in atmosfera de particule, nimeni nu poate masura in vreun fel legal, cu aparate verificate metrologic, praful din atmosfera. poate vine din solul padurii, poate vine de pe strada… Asadar, decat o entitate care produce praf, mai mult sau mai putin deranjant, de ce ar fi o problema un imobil. Sunteti cumva invidios pe cel care are terenul acolo? De ce nu l-ati achizitionat dumneavoastra, dupa revolutie? Sunteti invidios pe cei care vor fi atat de norocosi sa-si permita sa cumpere un apartament acolo? Eu nu dispun de banii necesari achizitionarii unui imobil, fie el si intr-o zona modesta, dar asta nu inseamna ca acum plang de ciuda ca altii isi permit. Bravo lor, cat timp este totul legal.

    Răspunde
    • Cunosti legalitatea actiunilor persoanelor implicate ?
     Legat de monitorizarea poluarii vad ca esti foaaarte pregatit … hai sa nu ne aberam cu tot felul de explicatii dubioase.

     Răspunde
     • domnule toma, am fost in situatia de a asista la un control din partea garzii de mediu la o balastiera si cat timp au respectat normele legale in materie si au depus toate diligentele necesare reducerii si pe cat posibil, eliminarii elementelor suspensive din aer, nu au existat masuri coercitive sau administrative. Chiar daca vantul batea destul de tare. Pentru ca elemente de praf veneau si de pe camp si se amestecau cu cele din balastiera. Cum ar fi putut fi o masurare precisa 100%?

      Răspunde
 • Tot foarte multa poluare inseamna. Si se vor taia copaci, de fapt se va curata locul un pic sa fie frumos, pentru parcari. Si se va mai amenaja si un loc de joaca, in cel mai bun scenriu prin copaci sau chiar vor mai disparea niste copaci. Si tot asa. Din aproape in aproape.

  Răspunde
  • corect. in principiu se bazeaza pe mentalitatea buzoienilor si, pe lipsa lor de unitate si civism.

   Răspunde
 • Pingback:

 • E clar ca, ala cu statia de betoane, n-ar fi obtinut in veci autorizatie de constructie pentru nimic! Si asa statia de betoane ar fi putut fi desfiintata oricand! Functiona ilegal, intr-o arie de protectie atat de mediu cat si sanitara instituita in jurul puturilor de apa potabila din Crang.
  Acum, gata, omul si-a rezolvat problema! Cel putin partial, sa vedem cum stam cu avizul necesar de la CA.
  Si p-aia cu terenul las-o moarta! Nu faci tu cand vrei si ce vrei pe pe un teren, fie el chiar si privat. Asta-i legea! Doar ca nu toti suntem egali in fata ei!

  Răspunde
  • Autorizația pentru stația de betoane s-a dat în timpul mult iubitului dvs. Boscodeală! Din fericire, Buzăul are de opt ani primar, încet-încet le rezolvă pe toate.

   Răspunde
   • …fiecare primar cu ‘gașca’ lui …. în aceasta intră și ceva media locală, de ajuns unul-doi ridicatori în slăvi!…bizonianul fraier trebuie convins prin orice mijloace că albul e negru sau invers!…

    Răspunde
 • deci ar trebui eventual sa dam si noi niste bani lui \lepadatu sa faca blocurile, drept multumire ca ne scapa de praf si staie betoane? Dar daca dadea Mediul si Garda mediu amenda si le dispunea inchiderea nu era mai simplu ? Stiu amenzi date buzoienilor, ca au dat foc la cateva frunze in curte !

  Răspunde
 • Trist să construiești un bloc cu cine știe câte etaje lângă parcul Crâng.
  Parcă se voia protejarea crângului și extinderea lui. Acum îl betonam ? Și dăm vina pe Boscodeala? Oare de la ce partid era Bosco?

  Răspunde
  • Acțiunile unui primar bune sau rele sunt vizibile zeci si chiar sute de ani. Vezi cazul fericit al lui Nicu Constantinescu, care a coordonat acțiunea de ridicare a Palatului Comunal și, probabil, chiar defrișarea unei părți din Pădurea Crâng ca să facă parcul Crâng, de care ne bucurăm noi acum. De-asta e permis să spui și de Boșcodeală care n-a plecat de așa mult timp de la conducerea primăriei. Iar stația de betoane de acolo e de pe vremea lui. A trebuit și aici să vină Toma ca să rezolve problema. Ca și peste drum în speța patinoarului.

   Răspunde
   • Statia de betoane a lu’ Lepadatu?
    A rezolvat Toma?
    Da’ de cand are Toma ceva de spus in fata lu’ Lepadatu?
    Lepadatu a vrut sa faca blocuri acolo, de aia „a rezolvat Toma” problema statiei de betoane.
    Ca daca Lepadatu voia sa faca siloz nuclear aia se facea, nu e ca si cum avea Toma ceva de spus.
    Daca tot o ardem deontologi hai sa nu ne ducem cu vaca si sa vorbim balarii, da?

    Răspunde
    • Toma are un cuvant de spus in fata oricui. Spre deosebire de vasalul Boscodeală, ajuns dependent de diversi oameni de afaceri, Toma n-a avut mamă, nici tată la conducerea Primăriei Buzău. Dovadă că în mandatele sale orașul Buzău a recuperat din pierderile din perioada Boscodeală. În fața lui Toma n-au mai crâcnit mafia maxi taxi, mafia Ecogen etc.

     Răspunde
 • Acum aid despre asta, însă… cum sa se dea voie sa se facă spatii de locuit acolo, lângă o stație de înaltă tensiune? Exista studii serioase și și procese câștigate, în lume: este foarte dăunător sănătății!!!!

  Răspunde
  • asta daca cunosti … daca nu… platesti ca sa te imbolnavesti 😉

   Răspunde
 • Intr-o vreme, Toma era cel mai bogat buzoian cu 137 milioane de dolari avere. Daca totusi Lepadatu s-a mentinut mai bine inseamna ca trebuie sa avem incredere. Iar despre Ion Vasile, sa-i fie tarana…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.