Dramă într-o familie: avea doar 48 de ani! Fericire în alte trei

Viață, ești subțire ca o ață!

Doar 48 de ani avea buzoianul nenorocit de un AVC – care l-a adus, așa cum se spune în popor, în stadiul de legumă.

Familia buzoianului (ce OAMENI!) a avut puterea să treacă peste nenorocire și a acceptat sugestia făcută de doctorii Adrian Zoican și Victor Ioniță de la spitalul din Micro XIV de prelevare de organe.

La Buzău au ajuns specialiști de la alte trei spitale din București (Fundeni, Colentina și Oftalmologie). S-a intrat în sala de operație, alături de medicii de la Buzău (Ioniță, Zoican și Florin Năstase) și s-au prelevat de la pacientul în moarte cerebrală cei doi rinichi și ficatul.

În timp ce buzoianul de 48 de ani trecea la cele veșnice, trei cetățeni români primeau vestea (mare) că vor primi câte un ficat și un rinichi.

Pe lângă acești trei norocoși, alți cetățeni (cel puțin trei) vor avea șansa la o viață mai bună, întrucât vor primi cornee, os, tendon etc.

La ieșirea din sala de operație, medicii buzoieni și cei veniți de la București s-au fotografiat, bucuroși că au transformat drama unui buzoian în fericirea a trei, poate chiar șase, alte persoane:
Citește și:

loading...

17 comentarii la „Dramă într-o familie: avea doar 48 de ani! Fericire în alte trei

 • Ba, ce oameni, nici cand pui poze de te vede tot orasu sa nu te abtii sa lasi tigara aia din mana… Ce exemplu dai ca medic? Sincer, eu la fumatori si la betivi le-as taia asigurarea sociala direct si gata

  Răspunde
 • „..vor primi câte un ficat și un rinichi.” scrie în articol. Omul decedat avea 2 ficați?

  Răspunde
 • Criminali..
  NU AI dreptul sa intrerupi o.viata, de asta ai depus juramantul ala.
  Daca facea avc un miliardar al lumii (ala de si-a inlocuit inima de vreo 3 ori) il tineau pe aparate pana la a doua Venire!
  Asa..pentru un amarastean…

  Răspunde
 • @OAIA FLORIN: atat ai inteles tu ?! Daca fii-ta sau fii-tu avea nevoie de un rinichi, tot asa de neinteresat erai ?!

  Oaie.

  Răspunde
 • Da. Pt ca si ala de ii iei viata e la fel de important pt ai lui ca fii-mea pt mine.
  Omul omului ii e lup!

  Răspunde
 • Bai, esti de-a dreptul gol in partea craniana.
  1. Cine pe cine a omorat in mod intentionat ????!!!!
  2. Familia a decis sa doneze organele, nu au fost prelevate cu forta.

  Răspunde
  • Pentru ca li se spune – nu mai are sanse si sunt scumpe aparatele sa il tii la infinit. Repet – daca era un bogatan, statea pe aparate pana isi revenea, ca au fost destule cazuri…

   Răspunde
 • Nu are nicio legatura. Una e un om in agonie care are viata stand pe aparate si alta e un om care a clacat si a murit brusc.
  Te las pe tine sa fabulezi in continuare si sti cum e viata….nu se stie niciodata cum o sa te pozitionezi la un moment dat fata de treaba asta…..

  Răspunde
  • El era un om in agonie..ca daca era mort brusc, nu mai avea ce sa se recolteze. Omul in agonie poate sa isi revina sau poate nu. S-a intamplat de atatea ori ca oamenii sa isi revina dupa ani de stat pe aparate. Doar ca sistemul nu are bani/timp/interes de pierdut cu asta…
   O sa vedeti in timp unde va duce asta. Dumnezeu stie si prin pandemie cate prelevari s-or mai fi facut, sub umbrela asta…

   Răspunde
 • Un om caruia ii bate inima nu ar trebui sa i se poate lua viata, doar salva.
  Daca pacientul ar fi fost constient sigur ar fi spus nu. Cu nebunii ce facem, ca si ei sunt legume in felul lor, adica nu isi mai pot reveni. Dar cu cei cu tot felul de boli care ii tin la pat toata viata?
  E ceva de groaza sa iti imaginezi mutilarea unui organism viu pentru prelevare de organe de parca ar fi dezmembrari auto.
  Nici tu ala de faci oaie pe unu si pe altu nu imi spune ca, in coma fiind, ai da acceptul sa te transeze unul sa iti mai ia asa cate un ochi, un ficat sau vreo unghie. Chiar daca binevoitori la capul tau ar fi, gata sa semneze pentru sume maricele ca sunt de acord cu asta.

  Răspunde
 • Daca eu pot trai prin altii, de ce nu ?
  Daca pot salva pe cineva, de ce nu ?
  Daca eu oricum mor, de ce sa aruncam la gunoi ceva ce altii au nevoie sa traiasca mai departe ?
  Habar nu aveti de…empatie.

  Oi sarace (cu duhul) si egoiste.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.