Primăria Buzău a postat anunțul prin care caută constructor

Era o pată neagră pe obrazul parcului Marghiloman și al orașului Buzău, în general.

O clădire cu așa importanță istorică a fost lăsată o ruină – aproape de colaps.

Vorbim de Casa de Oaspeți a domeniului Marghiloman, care a găzduit inclusiv regi și regine (de exemplu Regina Maria).

În sfârșit, după atâția ani de nepăsare, Primăria Buzău a întocmit proiectul tehnic de reabilitare, a găsit sursă de finanțare și, acum, a urcat pe SEAP anunțul prin care caută constructor.

După reabilitare, la parter vor fi o cafenea și un mic restaurant, bucătărie și recepție, iar la etaj și mansardă șase unități de cazare în regim hotelier de patru stele.

În cadrul aceluiași proiect, se vor reabilita și grajdurile de peste drum (trei imobile), care vor servi drept spațiu expozițional (două imobile), dar și un grajd care va primi ocazional câțiva cai (cu care se vor face, precum odinioară, plimbări pe aleile din parc).

După reabilitarea Casei de Oaspeți și a grajdurilor, plus, pe un alt proiect Casa Grădinarului (sere didactice pentru copii) întreg Complexul Marghiloman va deveni un loc unde buzoienii să-și poată duce oaspeții din alte locuri cu destul de multă încredere că plimbarea va fi una plăcută.

Vezi mai jos, extrase din caietul de sarcini

Citește și:

loading...

6 comentarii la „Primăria Buzău a postat anunțul prin care caută constructor

  • Se va face frumos si aici, nu?!? Vila Albatros a primit o renovare de toata rusinea, asta daca suntem minutiosi si pretentiosi la detalii macar un sfert din prestanta de odionioara si initiala, ceea ce ne mai arata ca oamenii sunt la fel de nepriceputi si nepasatori, indiferent de lider. Poate ca ar trebui ca liderul sa se gandeasca la problema asta! Tot cu gratuitati si suete pe baza de invitatii (ca altfel ori nu stie ori nu vine nimeni) si cu ”va fi frumos!” nu ne mai facem sanatosi. Oras de stat pe banca si privit. La lucruri frumoase, cum la ce?

  • Nu e rău că se încearcă renovarea clădirii dar dacă nu se va apropia de aspectul pe care l-a avut inițial și îi mai pun și „termopane”, mai bine ar băga buldozerul în ea și pe locul rămas ar amenaja un teren de tenis. Din câte îmi aduc aminte moștenitorii lui Marghiloman au donat ceva bănuți pentru refacerea domeniului dar s-au păpat pe repede înainte…

  • Proiectul e bine făcut, de meseriași în domeniu. Se încearcă, la maximum, refacerea arhitecturii și a detaliilor initiale.

  • @Redactia :

    ‘meseriasi’ sau ‘specialisti’ ?
    asta e intrebarea …

  • Am mai văzut proiecte „beton” și lucrări făcute „pe genunchi”. Vom vedea. Poate de data asta chiar iese bine. Doamne ajută!

  • noi oricum avem cladiri istorice putine macar pe acelea sa le renovam ,e un lucru frumos alaturi de spitalul Bratianu de pe Balcescu,bine ar fi sa nu mai vedem darapanatura aceia si in locul ei sa fie ceva de care sa ne folosim si sa beneficieze comunitatea, mai ales ca are o insemnatate istorica .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.