Gagu de la Concas: „Ne fură muncitorii!”

Prezent azi la semnarea unui contract de lucrări cu Compania de Apă, Ionel Gagu s-a plâns că firma pe care o conduce, Concas, are de câteva luni probleme de personal:


„Umbrărescu și, mai nou, turcii fură muncitorii firmelor din Buzău. Îndeosebi mecanicii de pe utilaje și șoferii, ce le trebuie lor la autostradă. Le dau salarii mai mari decâț putem noi oferi. Nu putem ține pasul cu ei, noi am semnat contracte cu o anumită valoare a lucrărilor, dacă am plăti mai mult ar trebui să aducem bani de acasă. Sper să revenim la normal mai repede. Umbrărescu am înțeles că e pe final, dar mai rămân turcii”, a spus Ionel Gagu.

Foto: Muncitori de la Umbrărescu, asfaltând ieri la Buzău în vecinătatea E85

Gagu i-a rugat pe primarii din comunele unde Concas va realiza rețelele de apă și canal să-l ajute cu oameni buni de muncă: „La țară se mai găsesc oameni fără serviciu, dar care pot săpa un șanț cu lopata și târnăcopul”.


O altă problemă majoră anunțată de industriașul buzoian e lipsa materialelor necesare în lucrările de instalații:

„Nu se mai găsesc. Peste tot sunt lucrări, cererea e mare. Dacă vă vine să credeți, pentru un capac de canal trebuie să faci comandă, îți vine peste două luni!”


Citește și:

loading...

38 de comentarii la „Gagu de la Concas: „Ne fură muncitorii!”

  • De-asta nu se dorește competiție pe piața muncii din Buzăul roșu, să fie salariile cât mai mici cu putință. Dacă se atrag multe firme în oraș, cresc prea mult salariile și implicit nivelul de trai, lumea s-ar deștepta. Mă podidesc lacrimile, când văd necazurile lui Gagu. Dă-le bă salarii mari, că ai de unde, și-ai să vezi că nu-ti mai pleacă angajații . Bine ar fi să plece toți, să văd ce fac „marii” patroni din Buzău, care mereu au tratat incorect angajații.

    Răspunde
  • La noi e japca mare cu patronii astia. Toti vor afaceri la sigur, incalcari de contracte etc. Dar oamenii de rand ce fac atunci cand se angajeaza pe un salariu, apoi se dubleaza preturile? Ii cauta cineva sa le dubleze salariile? In afaceri, mai castigi, mai pierzi, asa e normal, nu sa iti dea mura-n gura statul si sa iti rezolve problemele.
    Iar muncitorii ii tineti pe salarii de mizerie, ca sa faceti profit, asa fac toti patronii, isi cumpara masini de lux si vile peste tot, iar angajatii lucreaza cu echipamente precare si primitive si sunt platiti mizerabil.

    Răspunde
    • Stai linistit ca dupa ce se termina cu autostrada, la anul , se intorc miorlaind de unde au plecat. E le.as da minim apoi pe economie

      Răspunde
      • Da ce mă sunt sclavi să trăiască cum vreți voi ?

        Răspunde
      • Eu cred ca dupa experienta la autostrada se duc in alta parte, nu se mai coboara la nivelul lui Gagu

        Răspunde
      • Stai pe aci bobiță ca prostul uneori se mai și deșteaptă și nu se întoarce pe 3000 de lei

        Răspunde
      • Nu-i așa boschetarule ?Da-i fiicei tale salariul minim sau …un post pe centura Buzau

        Răspunde
  • Dacă nu e capabil să țină cu bani proprii firma timp de un an-doi, reducându-și profitul sau acceptând chiar mici pierderi, atunci ăla nu e iundustriaș. Să-ți păstrezi cu orice preț forța de muncă calificată și loială este coloana vertebrală a oricărei afaceri de success. În cazul de față, fiind vorba mai mult de tunuri și mai puțin de continuitatea în afaceri, evident că nu se aplică regula de mai sus.
    Da, un capac de canal se comandă și ajunge în 2 luni atunci când îl iei de pe AliBaba, că vine cu vaporul de la chinezi. Dacă vrei calitate sau rapiditate, comanzi de la producătorii locali, mai scumpi dar supărăcioși cu neserioșii.
    Gagu ar face bine să se țină de ceea ce se pricepe cel mai bine respectiv afaceri cu statul, că în rest, la explicații economice este hilar.

    Răspunde
  • plateste si respectat subordonatul la adevarata valoare si vei avea oameni altfel presa sa traiasca

    Răspunde
    • Rușine! Dacă plăteau cum trebuie nu se duceau oamenii pentru câteva luni sau chiar un an de lucrări pe șantierul turcilor.Asa s -a spus și despre cei care au plecat în străinătate, ca se vor întoarce tot la același locuri de munca ! Ha,ha,nu este asa au prostit pe alții cu oferte .Bine ca merg autobuzele la tara cu 2,3 lei ca asa mai rămân și bieții oameni de la tara cu ceva în buzunar. Urmează și pista de biciclete pina la Berca,Sapoca,Monteoru,Costești, Galbinasi …și se vor duce oamenii cu 1 leu cu bicicleta primăriei.Sa vezi atunci bucurie mare.

      Răspunde
  • S-au invatat sa dea salarii mici oamenilor. Cand ii voi vedea plimbandu-se cu Loganul si locuind in apartament in Dorobanti, atunci o sa îi cred. Pana atunci, nu!

    Răspunde
  • Sa aducă nepalezi și alte nații ca la aia le da salarii de 5000 sau 6000 lei net plus le asigura cazare și masa cică sunt extracomunitari și la muncitorii din buzau salariu minim din construcții.

    Răspunde
  • Este halucinant ce poate să afirme! Auzi: „Sper să revenim la normal mai repede.” Adică să nu se mai ofere salarii peste cât vrea măria-sa!

    Răspunde
  • Asta da gândire economică, „marca Toma „, dacă tot apare și „metoda kaizen” în poză!

    Răspunde
  • Super tare! Așa trebuie să procedăm cu toții. Să nu mai acceptăm salariile ăstora de minim la minim. Și alea date din buzunar, fără taxare și impozitare. Știe el ITM-ul ce știe. Că doar nu o să-l calce oe Gagu vreodată!

    Răspunde
  • DE CE NU DATI TOATE COMENTARIILE DE CE CENZURATI TINETI CU HOTIII CARE VOR BANI DOAR PENTRU BUNA STARE LOR MATERIALA SI RESTUL SCLAVI PE PLANTATIE SUNTI IN CIRDASIE CU EI

    Răspunde
  • Minciuni că nu poate ține pasul ei că firma ia un camion de bani și ție îti da 2 lei Pai dvs țineți șoferii pe minim pe economie Asta e pt necalificați

    Răspunde
  • Salarii mici, alte bonusuri canci, program de lucru cat cuprinde asta e pe la mai toți Gagu buzoieni. Abonamente la lucrări cu primăria că are grija Don Primarele sa le dea. Lucrări pe 96 de luni și vai mama lor cum o sa se finalizeze Halal sa ne fie că îi meritam

    Răspunde
  • Cartel. Inhăitarea de patroni buzoieni să țină captivi oamenii cu înțelegere între ei și cu efect depopularea orașului, plecarea forței de muncă în străinătate, salarii de mizerie, angajați doar la stă și îmbătrânirea populației. Umbrarescu e mare și și au găsit nasul cu el. Dar oare cine e de vină ca în Buzău nu vine nicio firmă mare care să angajeze?

    Răspunde
    • O vină mare are Boșcodeală. Trebuia să fi făcut de mult universitate la Buzău. Prin comparație, Târgoviste a câștigat enorm față de Buzău având Univ. Valachia. Au ținut copiii buni în oraș, ba au și adus alții care au rămas acolo. Plus forță de muncă înalt calificată pentru investiții. Târgoviște a fost sub Buzău, acum e mult peste.

      Răspunde
      • În 8 ani ce a făcut actualul primar în acest sens?
        A spus că o să facă parc industrial…
        Acum spune că o să facă facultate la Vernești… Asta pentru publicul credul și câțiva care au terenuri in zonă.
        Și … în acești ultimi 8 ani nu a depășit Buzău „Târgoviștea”? Cu atâtea investiții (a se citi cheltuieli).

        Răspunde
      • Nu e nevoie de vreo facultate în Buzău în mod special. Ba dimpotrivă, nu face deloc rău unui tânăr să stea câțiva ani în București apoi să aibă 10 firme de nivel internațional la care se poate angaja în Buzău. Dar așa… chiar și cu facultate, o va face în Buzău apoi va pleca. Toma ori nu are viziune ori îi e frică ca respectivii nu vor mai fi captivi votanți psd. E nevoie de parc industrial, de firme vestice, americane, germane, coreene, japoneze, nume foarte mari nu fabrici de pufuleți.

        Răspunde
        • Nu mai visați cu ochii deschiși! România nu va mai fi tratată niciodată de marile puteri occidentale pe picior de egalitate. Marile puteri capitaliste ca să-și mențină nivelul de trai ridicat au nevoie de colonii de unde să stoarcă resurse iar una dintre resursele de bază este forța de muncă ieftină. În plus, o țară menținută în subdezvoltare este foarte ușor de condus. Nimeni nu are interes ca România să prospere iar românii prin forțe proprii nu mai pot prospera pentru că și-au înstrăinat toate resursele naturale. Nu vă lăsați păcăliți de propaganda guvernamentală. România supraviețuiește din împrumuturi și nu cred că mai este în stare să conceapă vreodată un buget pe zero, adică veniturile să acopere cheltuielile. Și datoria publică se mărește zi de zi. La un moment dat nu te mai împrumută nimeni nici măcar să rostogolești datoriile adică să plătești doar dobânzile. O să-mi argumentați că și America și Germania și Japonia au datorii publice fabuloase și nu-și fac probleme. Așa este, dar între șmecheri datoriile se compensează, se șterg, în cazul coloniilor nu mai sunt valabile astfel de înțelegeri conform dictonului: Quod licet Iovi, non licet bovi.

          Răspunde
          • Parcul industrial nu îl face Germania, America sau Japonia. Îl face Toma.

            Răspunde
            • Asta-i replică de genul: Foaie verde lobodă, curge apa-n lift!

              Răspunde
  • Probabil că fosta conducere a Primăriei în frunte cu dl. Boșcodeală n-a avut simțul previziunii în materie de asigurare a forței de muncă bine calificată . De aceea, ideea actualului primar de a înființa o universitate locală – chiar și sub formă de filială – este una benefică , și v-o spune unul care nu l-am votat ! Totuși, dle. Tereacă, comparația cu Târgoviștea mi se pare chiar deplasată întrucât la această ” Valachia ” au adăstat foarte mulți cetățeni buzoieni, sub 40 de ani, obținându-și diplomele pe baza unor chestionare trase la xerox și cu răspunsul la ” unul din patru ” deja aflat… Totul, pe seama unor sume importante de bani, au ajuns azi în funcții bine plătite la vaca de muls a bugetului de stat … Au îngroșat numărul incompetenților, a analfabeților ( chiar și funcționali ) , a celor care trag societatea înapoi ! Totul a fost la concurență cu altă fabrică de diplome celebră ce poartă – din păcate – numele celui mai ilustru ministru reformator al învâțâmântului românesc … Deci, ar fi de dorit să pomeniți numele unor școli superioare unde chiar se face carte – indiferent că-s de stat sau – de ce nu ? – private … Vă mulțumesc !

    Răspunde
    • 1) Ceea ce spuneți dvs înseamnă un număr mic față de totalul absolvenților/masteranzilor/doctorilor, iar probleme sunt peste tot nu doar la Valachia
      2) Orașul Târgoviște nu suferă din pricina asta, el câștigă că are studenți, profesori, angajați ai facultăților, cămine studențești, restaurante, consum, vânzări etc.

      Răspunde
      • Ca sa intelegem, conteaza cantitatea nu calitatea!

        Răspunde
      • „Valachia”= tot un fel de Spiru Haret. Cand ai fost ultima oara pe la Targoviste?

        Răspunde
      • Acum inteleg de ce are Targovistea mai multe carciumi decat Buzaul!

        Răspunde
    • @ Cuza VODA. Stai parcat ca si universitatea din Buzau, daca va fi (sunt curios de unde va scoate atatia bani pentru megalomania asta!) va fi tot un fel de Valachia! De fapt asta e si scopul …. Multi, da prosti (cu patalama pe plan local)

      Răspunde
  • Număr mic Tereacă? Uite,îți dau o temă! Prezintă o statistică, în procente, câți dintre angajații cu studii superioare din cele mai bine plătite posturi din instituțiile bugetare ( ex. Consiliul Județean Buzău, Primăria Buzău și primării în general ) sunt absolvenți de studii superioare de stat/particulare! Apoi,mai discutăm! Trăim într-un sistem corupt până la bază pe care,din păcate, având în vedere vârsta ta,îl încurajezi și susții cu brio!

    Răspunde
  • mariti salariul si nu va mai fura nimeni.
    in buzau pare ca mare parte din patronat are o intelegere pentru a tine salariile la un anumit nivel …

    Răspunde
  • Are contract cu CAB pe anumite prețuri?
    Dar Hidro Salt ce a pățit cu creșa începută înainte de pandemie și la care a trebuit să renunțe că aducea bani de acasă?
    A terminat Concas lucrarea, pe alte prețuri.
    Karma!

    Răspunde
  • Acum înțelegeți de ce „e bine,” să fie cât mai mulți oameni săraci, needucați?!?
    Ca să fiți sclavi ieftini!

    Răspunde
  • MAI BINE CALATOR PRIN TARA DUPA UN SALARIU MAI BUN DECIT SCLAV PE PLANTATIE LA BUZAU

    Răspunde
  • Gagu…un mare gargarist. Te ia repede cu gura, te acopera si aia e.
    Asta numeste el negociere. De fapt, un prapadit de fost comunist.
    Dar a facut cate ceva pe aici, ce-i drept.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.