Judecătorul a blocat concedierea dar și noua organigramă

Victorie importantă, azi, pentru cei 200 de polițiști locali de la pază.

Rămân în continuare angajați la stat, la Primăria Buzău.

Azi un judecător de la Tribunalul Buzău a suspendat:

1 ) Înființarea Direcția Poliției Locale (din subordinea primarului în cea a Consiliului Local) HCL 252/29.11.2023

2) Noua organigramă a Primăriei HCL 273/22.12.2023

3) Noua organigrama a Direcției Poliției Locale 275/22.12.2023

Hotărârea instanței poate fi consultată AICI.

Ce urmează

Decizia Tribunalului Buzău poate fi contestată, după primirea motivării, la Curtea de Apel Ploiești. Depinde cum va motiva judecătorul Tribunalului Buzău suspendarea hotărârilor CLM.

Înainte de a face o nouă încercare, în lunile următoare, șefii din Primăria Buzău probabil trebuie să aștepte:

1) Finalizarea vechiului proces (nu s-a dat o sentință definitivă după 7 ani!)

2) Luna iunie. Atunci, Guvernul României ar putea obliga primăriile să vină cu noi organigrame, caz în care vechiul proces n-ar mai avea sens.

Citește și:

loading...

23 de comentarii la „Judecătorul a blocat concedierea dar și noua organigramă

  • Toma sa plătească din banii lui avocații și cheltuielile de judecata, sa nu mai cheltuie banii contribuabililor doar pentru ca este incapabil sa citească legile

    Răspunde
    • Cumva esti avocata localilor? Sigur, dupa cum te exprimi.
      Afara cu localii!

      Răspunde
    • Tu mereu o tot dai cu functionari, cu contractuali, cu aberatii juridice. Deci acesti paznici sa intelegem ca au castigat acele locuri de munca pe viata, pe spinarea platitorilor de taxe? Daca nu au nimic de facut, municipalitatea e obligata sa ii tina? Hai, sa fim seriosi, tehnicalitatile astea sunt doar niste pretexte. Daca se vrea ceva, se face, important e sa fie de acord aia care au painea si cutitul.

      Răspunde
    • Bun. Posibil peste o lună sa le mărească salariile și norma de hrana. Sunt valabili pentru buzau își fac treaba dacă ii țin în continuare.

      Răspunde
    • Ești pila cuiva angajata “paznica locală” ! La munca nu la primit bani nemunciți!

      Răspunde
  • Ăștia sunt juriștii și avocații Primăriei!

    Răspunde
  • Așadar, singura realizare rămâne eliminarea locurilor de parcare de pe Bulevardul Unirii

    Răspunde
    • Si semafoarele care incurca traficul si dubleaza timpul de mers pe Al. Marghiloman si alte strazi, de astea ai uitat la „realizari”. Cainii au revenit in forta (da, tot judecatorii rai, stiu). In alte orase cum naiba or scapa si de Locali, si de caini, cu tot cu sustinerea judecatorilor, nu stiu…

      Răspunde
    • Cu ” politistii locali ” se putea rezolva de acum 7 ani si simplu, de necontestat: probele fizice , testare anuala competente , evaluarea medicala ( multi nu trec testul ) …. si nu era nevoie de acte normative administrative , reorganizari si alte giumbuslucuri.

      Parca intentionat se reincalzeste ciorba reorganizarii , tocmai sa fie suficiente pirghii juridice sa poata fi blocata …..

      Exact ca in cazul pensiilor speciale , unde intentionat se gasesc „solutii „de eliminare a acestora , TOTI stiind ca aceste „solutii ” vor cadea la controlul constitutional sau contencios!

      Răspunde
  • Ba, ok, sa fie dati afara nu se poate, a hotarat un judecator de la el putere (faza cu legea e doar o gluma proasta), dar facuti sa patruleze pe jos prin oras se poate? Si dati afara daca sunt prinsi ca nu fac asta? In momentul ala, fug singuri toti. Momentan iau salariul ca sa stea degeaba sau sa se plimbe cu Dusteru prin oras sa-si rezolve problemele. Toate rudele si cunoscutii alora din primarie sunt Locali.

    Răspunde
    • Cei sunt la pază au făcut patrulă timp de 11 ani…Daca vrei ia legătura cu mine și îți arăt planificările. Va ofticați că suntem legali și nu are nici o șansă.. Primăria.

      Răspunde
      • Pai de ce numai 11 ani? Au iesit la pensie pe urma? Nu asta le e fisa postului? Noi, astilalti, facem 25-35 de ani fix ce trebuie, ce ne e meseria.

        Răspunde
    • Mare dreptate ai, sa-i vezi vara ce se odihnesc la umbra prin Dustere pe strazile din spatele Salii Sporturilor, nu este unul slim fit, doar grasi, burtosi si inutili!

      Răspunde
  • S-a reușit crearea unui curent anti politia locala în ultimii ani.Dar uitați asta când sunați la politie pt ca va deranjează bețivii de la vreun bar,când v-a ocupat locul de parcare,când noaptea târziu zbiară drogații pe străzi.Sa știți ca de obicei politia locala e trimisa la astfel de cazuri.Sunt și putini, și slab dotați.Nu ar trebui demiși ca și cum munca lor e inutila.Ci selectați pe baza aptitudinilor.

    Răspunde
    • Nu mulțumesc! Nu avem nevoie de locali la astfel de sesizări! Acum ceva vreme, un vecin a sunat la 112 pentru că niște bețivi făceau scandal pe stradă. La fața locului au venit, după circa 15 minute, doi locali obosiți cu un Duster, probabil din cauza lipsei de polițiști adevărați. Cei trei bețivi i-au luat pur și simplu la mișto. La scurt timp au sosit și polițiștii la fața locului care i-au luat pe cei bețivi la sediul poliției fără ca aceștia să opună rezistență. Cei doi locali au spălat putina atunci când a apărut poliția. Așa că, afară cu localii. Mai am și alte exemple.
      Cum naiba Bolojan a reușit să reformeze Primăria municipiului Oradea, inclusiv prin concedierea localilor, iar la Buzău nu se poate???

      Răspunde
    • Nu prea ii vad… nici seara…nici ziua… nici noaptea in actiune. De obicei niste dame si neni adormiti printr-o ghereta sau apatici cu ochii in telefon.

      Răspunde
    • 90% din polițiștii locali sunt rude, pile și relații ai structurilor de forța! Așa ca pana nu este arestat un judecător sau alt mafiot local ăștia nu se potolesc! Buzăul este cunoscut ca unul dintre cele mai “ corupte” orașe din România când e vorba de joburi la stat! Totul e pe pile si relații!

      Răspunde
    • Si vin degeaba! Cate amenzi pentru muzica data tare s-au aplicat? Eu am in bloc unu la care au venit localii de 2 ori intr-o ora si nu i-au dat nicio amenda ambele dati.

      Răspunde
  • E cu dichis. Nu trebuie să fie aplicate acele hotărâri. Au fost doar pentru imagine și acoperire juridică. Teatru pentru naivi.
    De ce hotărârile consiliului local sunt aplicabile când cresc prețuri (utilități și taxe locale), fac reguli în trafic privind pe fereastră din palatul comunal și nu sunt aplicabile hotărârile care ar face puțină ordine în propria ogradă (polițiști locali, funcții de conducere în primarie, contracte cu Urbis pentru câinii comunitari)? Nu par a fi întâmplări pentru că se tot repetă.

    Răspunde
    • Reincalzesc periodic ciorba asta, mai ales cand o dau de gard cu marile proiecte ale orasului. Sa para ca totusi ceva se misca pentru cetatean, dar, din nou, ghinion!

      Răspunde
  • Acum se intelege de ce „BABUINII” din primarie au marit impozitele pe cladiri si terenur. …..Ca sa le dea „de munca|” celor din „politia locala” pe niste salarii total nemeritate si ilegale.Si,totul cu „ajutorul specialilor……”justitie”.

    Răspunde
  • Justitie de cacao!In caz de castigare a procesului la final ,JUDECATORUL lui peste sa plateasca el banii pt salariile pe care trebuie sa le dea Primaria!Ar trebui schimbata legea cu raspunderea judecatorilor sa nu se mai joace cu legile!Dar cine s-o faca????Mafia???

    Răspunde
    • Judecatorii nu au raspundere la noi in tara, nu stiai asta? Pot trimite oameni nevinovati in puscarie. Daca se afla dupa ca erau nevinovati, nu platesc in niciun fel. Singura varianta e sa dovedesti ca au facut intentionat, ca au luat spaga, dar nu vei putea face asta, deci orice decizie vor lua in orice proces, nu vor raspunde dupa.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.