Medic de la Spitalul CFR, deschis preluării urgențelor minore de la UPU! Iată declarația acestuia de azi!

Aproape nouă mii de vizualizări a strâns pe buzoienii.ro, știrea publicată pe buzoienii.ro ca urmare a a unui mesaj trimis de un cititor.

Acesta sesiza faptul că joi seară, după ce stat degeaba la UPU o oră și jumătate, pentru o tăietură la mână a soției, a mers la spitalul CFR unde a fost primit de medic și tratat în doar cinci minute.

„Soția mea a primit toate îngrijirile necesare (curățare rană, sutură și pansament) și într-o jumătate de oră am plecat acasă….Incredibil, dar adevarat! Cred că ar trebui răspândită informația că Buzăul are doua secții, ambele dotate, care pot primi la orice oră urgențele minore și, în anumite cazuri, și majore. Cea de-a doua secție e a spitalului CFR”.

Cititorul a revenit cu un mesaj a doua zi, sugerând încheierea unui protocol între cele două spitale (Județean și CFR) în favoarea pacientului buzoian.

Ideea a fost primită pozitiv, cu anumite amendamente, de tânărul medic chirurg Ștefan Turtureanu, aflat, azi, de gardă la Spitalul CFR:

Ștefan Turtureanu, medic chirurgie generală Spitalul CFR

„Și noi, cei de la Spitalul CFR, suntem în serviciul cetățeanului. Evident, dacă putem ajuta, o facem. Dar să nu fie vorba de urgențe grave, politraumatisme, probleme cardiologice, gastro-intestinale etc. Dacă e cazul unor afecțiuni mai ușoare, care să nu necesite nici efectuarea de analize, putem trata pacienți. Știu ce e la UPU, mai ales când se întâmplă să aibă răniți din accidente multiple. E normal ca atunci, cei care acuză probleme mai mici să fie puși pe lista de așteptare. S-ar putea încheia un protocol între noi și UPU, iar anumiți pacienți ar putea fi direcționați către spitalul CFR. Din păcate, și noi, aici, suntem destul de puțini medici. E un singur medic de gardă, iar specilitățile sunt diverse:chirurgie, medicină internă, ORL, neorologie, ortopedie…”

Deocamdată, fie și doar la nivel declarativ, șeful UPU Buzău, Adrian Zoican aprobă ideea unei colaborări.

Rămâne ca în perioada următoare conducerile celor două spitale să intre într-un dialog a cărui finalitate să fie mulțumirea suferindului buzoian.

Pacienții care vor să se adreseze medicului de gardă trebuie să știe că intrarea în spitalul CFR se face prin dreptul porții din fotografie și nu prin clădirea din față care este policlinica CFR.

Citește și articolul: Exclusiv! Învățătoare în vârstă, jefuită aseară de 130 de milioane lei vechi. „Bine că nu m-au omorât!”. Iată unde s-a întâmplat

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

loading...

6 comentarii la „Medic de la Spitalul CFR, deschis preluării urgențelor minore de la UPU! Iată declarația acestuia de azi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.