„Mi-a dat, la mine în curte, cu telescopul, pumnii și picioarele”. Polițistul neagă

Ionuț B., un tânăr rrom de 26 de ani din Șarânga (Pietroasele) susține că ar fi fost bătut de un polițist la el în curte.

„S-a întâmplat în noaptea de marți spre miercuri. Eu locuiesc acum singur. Mai multe persoane au pătruns la mine în curte și au început să bată insistent la ușă. Mi-a fost frică și am sunat la 112. Când a sosit echipajul, cei care au fost la mine în curte deja plecaseră. Polițistul, Andrei Băcescu de la Secția Merei, s-a supărat probabil pt. că l-am deranjat în timpul nopții. A devenit nervos și a început să mă ia la bătaie, susținând că a fost un apel fals. Mi-a dat cu telescopul, pumnii și picioarele. Am și poze”

„Am încercat să scap de polițist sărind gardul la un vecin. Atunci m-am tăiat la o palmă”

Pe lângă bătaie, tânărul susține și că a primit o amendă severă (22 mil. de lei vechi) pentru apel fals la 112. Ionuț B. a filmat o parte din dialogul cu polițistul Băcescu.

Conform înregistrării de mai sus, polițistul neagă presupusa agresiune.

Pe de altă parte, surse din localitate afirmă că Ionuț B. ar fi cunoscut în comunitate ca o persoană recalcitrantă și cu probleme de comportament. Acesta ar mai fi fost sancționat pentru provocare de scandal în loc public.

Poliția Buzău a anunțat că va cerceta această reclamație.

Fotografii trimise de presupusa victimă a agresiunii polițistului
Ionuț B.: „Polițistul Băcescu avea de mai multă vreme pică pe mine. În acea noapte, nefiind alți martori la mine în curte, a găsit momentul potrivit să se răzbune”

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

16 comentarii la „„Mi-a dat, la mine în curte, cu telescopul, pumnii și picioarele”. Polițistul neagă

 • Tereaca, de ce nu pui o poza și cu rromul? Cu ce drept pui poza politistului pe site? Ai auzit de dreptul la propria imagine, de protecția datelor cu caracter personal? Fata unei persoane și numărul de înmatriculare al unei mașini sunt date cu caracter personal protejate de lege.
  Nu mai crede ce spun toți infractorii!!! Un ziarist adevărat verifica o informație prin cel puțin trei surse.

  P.S. Sper că ești un deontolog adevărat și o sa lași postarea mea. Mersi!

 • Răspuns pt. dnul Dan. Vă mulțumesc pt. comentariu, vă dau și răspunsurile solicitate. 1)Sunt, in cuprinsul articolului, două poze cu reclamantul. 2) Ce spuneti dvs cu protectia datelor nu se aplică unui politist aflat in timpul serviciului. 3) Verificarea din trei surse se aplică atunci când ele există. Dacă dvs. vi s-ar fura borseta pe o străduță pustie în mijlocul noptii cum ar fi ca polițistul să vă spună „îmi pare rău, veniți cu alte două surse, altfel nu vă iau plângerea în considerare”. Vă salut, toate cele bune!

 • Tereaca…nu ma pot abtine sa nu-ti reamintesc de intentia unui afacerist de a construi ditamai blocul (neautorizat, in opinia mea) exact in buricul targului…..stii tu.
  Cand vedem si un material ?

 • BRAVO, domnule politist!

 • Sa aleaga alta nuanta de ojă data viitoare cand simuleaza sangele ….

 • CRED CA RROMUL ĂLA AJUNGEA LA SPITAL DACA IL BATEA POLITISTUL, ASA CUM ZICE EL. NU CRED ÎN SPUSELE LUI

 • Tereaca, în stânga imaginii puse de tine apare polițistul în timpul liber! Dacă apărea în uniforma mai ziceam, dar chiar și așa fața lui trebuia blurata, plus ca nu trebuie luat în considerare tot ce spune acel rrom.
  Dreptul la propria imagine este garantat de constituție pentru toți cetățenii acestei tari. La fel și prezumția de nevinovăție, pana la proba contrarie omul este nevinovat. Același lucru și despre domnu’ țigan.
  Paralela între a reclama o fapta penala și a verifica, ca jurnalist, o știre din trei surse nu tine. Nu se aplica. Sunt chestii diferite, ancheta nu este publica, iar daca nu poti verifica ca jurnalist o știre din mai multe surse mai bine nu o mai publici.
  Părerea mea…

 • Răspuns pt dnul Dan. 1) Ba în imagine apare chiar polițistul în timpul serviciului. E chiar în uniformă, puteți vedea video din articol. 2) Încă o dată, referitor la nr. de surse. Ele se caută atunci când pot exista. Apoi, articolul este bazat pe mărturia/declarația cuiva. Când există o declarație asumată a cuiva, nu mai e nevoie și de alte surse. Cum ar fi de pildă să nu publicăm un comunicat de presă transmis de președintele României, primar, prefect până nu avem și alte două surse care să confirme informația transmisă ? Ar fi aberant, recunoașteți!

 • Auras, nu comentam dacă nu ne luai pe noi, cititorii tăi, de proşti, prin explicațiile de „2 lei”!
  1. Nu reiese de niciunde dacă persoana ce apare în cele două fotografii clare în fața autoturismelor este polițistul sau reclamantul! Dacă este polițistul, în civil, atunci explicațiile nu au sens!
  2. Eu totuși cred că aberant este să faci o paralelă între „un comunicat de presă transmis de președintele României, primar, prefect”, fără a avea confirmarea informatiei transmise din alte două surse şi o informație transmisă de un ins oarecare, certat şi cu legea din câte înțeleg! Bine că nu te-a informat că de mâine iesim din starea de alertă şi se deschid terasele, dacă tot îl compari cu președintele, primarul şi prefectul!

 • O știre de c…a.
  Vad ca dati nas la toti… si îi faceți vedete.
  Ar trebui sa fiți mai selectiv dl. jurnalist…

 • Oja cu sclipici, pe mana tiganului ???

 • Da, bha, pe voi ‘jmacherii, toti va bat degeaba, va critica degeaba, va prigonesc degeaba.
  Voi, de fapt, sunteti niste indivizi cel putin cu Master Universitar, cu joburi numai prin Medicina sau Inginerie Moleculara, conduceti exclusiv preventiv, seara va culcati la maxim ora 22.00 si in viata voastra ati respectat obsesiv pe cei din jurul vostru. Ce sa mai…, niste ingeri in societate !

 • Tereaca, ai făcut altă paralela gresita. Tu compari ce spune un nimeni cu ceea ce transmit oficial niște instituții ale statului?! Pe bune?!
  Domnu’ țigan e un îngeraș de băiat, gata oricând să îți dea în cap…
  Tereaca, lasă cancanurile.
  As vrea să avem și noi ziariști de investigație, nu ziariștii care aduc osanale oficialităților care spun ca vor face…

 • In primul rând Domnule Dan putem să ne adresăm cu dumneavoastră, măcar din respect pentru domnul Tereaca, este o știre de bun simț in care se prezintă o acțiune. Doi participanți principali și unul secundar fiind colegul polițistului, domnul Tereaca doar relatând faptele, cu ce drept sau ce mentalitate poți sa sa tragi la răspundere pe cineva care a făcut o știre, a prezentat ambele versiuni și nu a luat partea nimănui?

 • Domnilor jurnaliști nu mai promovați toți indivizii certați cu bunul simț. In lumea lor faptul că sunt băgați în seamă și ajung „vedete” deja este un castig.
  Se promovează singuri prin scandalurile la care participă, nu-i mai promovați și dumneavoastră.
  Veți face un bine societății prin asta, nu prin a arata cu degetul un polițist care a făcut ce… a înghesuit un nenorocit.
  Debarasati-va de preconcepțiile astea că vine miliția și bate lumea nevinovată pe străzi. Au fost poate acum 30 de ani.
  Oamenii serioși au un serviciu, au o familie, vorbesc respectuos. Ăștia sunt niște indivizi care nu trebuie băgați în seamă.

 • Marcel, șezi! În banca ta, că nu te-a întrebat nimeni nimic.
  Unii dintre cei care postăm aici, ne cunoaștem foarte bine cu Auraș Tereacă, și avem tot respectul pentru acesta.
  Încă ceva, comportamentul acestui cetățean frustrat și certat cu legea nu trebuie promovat sau încurajat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.