Mii de buzoieni i-ar spune „mulțumesc” de luni

Toți șoferii buzoieni cunosc coloana de pe Unirii intersecție cu Bălcescu:Cele zece minute de așteptare pot dispărea ca prin minune de luni dimineață. Cum așa ? Simplu:

Dublu sens pe Mioriței


E nevoie de doi muncitori cu o scară. Ca să dea semnul de accesul interzis jos. Atât!

Eventual, se poate monta și un indicator cu oprirea interzisă + un echipaj de la Poliția Rutieră săptămâna viitoare.

Strada e lată, se poate circula fără probleme în ambele sensuri.

„Da, dar ce facem la intersecția Mioriței cu Bălcescu ? Va fi nebunie acolo!”

Așa i-a replicat azi un cunoscut reporterului buzoienii.ro.

Răspuns. Nu va fi nicio nebunie. Pentru că dinspre Mioriței către Bălcescu sunt chiar două(!) ieșiri:

Există alee destul d elată prin fața Școlii nr. 1 care iese în Bălcescu dincolo de semafor! Se face trecere de pietoni, e loc pe o bandă chiar și de „stop and go” pentru părinții care-și iau copiii cu mașina.

Pe aici se poate face ieșirea dinspre Mioriței către Bălcescu, ieșire avantajată și de trecerea de pietoni semaforizată de la Șc. nr. 1:

Pentru siguranță între trotuarul unde așteaptă părinții/elevii și carosabil se pot aduce câteva garduri separatoare, precum pun jandarmii la meci/miting

Din Mioriței spre Bălcescu și chiar către str. Panduri se poate ieși și direct, vezi fotografia de mai jos:


Singurul mic inconvenient al acestei modificări e că nu se va mai putea parca pe str. Mioriței:


Dar, comparativ cu avantajul de a elimina coloana de pe Unirii, unde mii de buzoieni pierd zilnic minute bune, dezavantajul că 20 de mașini nu vor mai sta parcate aici e nesemnificativ.

Citește și:

loading...

18 comentarii la „Mii de buzoieni i-ar spune „mulțumesc” de luni

 • Dacă nu va deveni soluție definitiva,ar trebui măcar încercată. Orice intervenție de natura a fluidiza traficul e binevenita,asa ca ar trebui sa ii faci propunerea personal primarului,cu siguranță ai numărul de telefon al dânsului și mai multe ocazii de a-i transmite asta personal.

  Răspunde
 • In loc sa fi fost facut proiectul bine, gasim tot felul de solutii “bandaj” de genul. Idem cum e solutia cu 2 semafoare pe Ostrovului.

  Răspunde
 • …hai, care te bagi că scară am eu ?….

  Răspunde
 • Abrob, de ce sa nu moara și capra vecinului ?!
  Adică aia de pe Mioriței de ce să aibă, nederanjati, locuri de parcare ?!

  Daca ai făcut o prostie cu Unirii, fa-o pân la capăt, stricând feng-shui-ul tuturor cetățenilor !

  Bine, conform unor studii ale cercetătorilor britanici, vom afla că pe Mioriței vor fi parcat, exact ca și pe Unirii, toti micii intreprinzatori de pe la Ruseștu și Cochirleanca ale căror activități oricum nu sunt agreate, mai ales de către un veșnic tăietor de frunza și consumator din resursele noastre, intitulat pompos „viceprimar” !

  Răspunde
 • Și….mai departe unde merg mașinile de pe Bălcescu spre Mioriței????….. bănuiesc, că traversează Democrației și intră pe străduța îngustă (Mioriței) , în continuare pe jaful de stradă care se numește Crinului și unde iese????….deja ieșirea de pe strada Crinului spre Transilvaniei este un CALVAR!!!!….

  Răspunde
  • Fac exact traseul menționat aproape zilnic, decât sa-mbatranesc pe Unirii, mai bine prin gropi, prin spatele blocurilor și ajung acasă înainte de pensionare.

   Răspunde
 • Nu ai spus care e ideea, de ce s-ar fluidiza în felul ăsta? Deci e coadă pe Unirii la intersecția cu Bălcescu, xe treabă are Mioriței, ce ar căuta ăia de pe Unirii pe Mioriței?!??
  Nici măcar cei de pe Bălcescu nu au ce căuta acolo, în caz că ar vrea să ajungă la Clubul Polițiștilor, pr. că ieșirea pe Transivanie e kaput, dar oricum tu zici că nu s-ar mai aștepta pe Unirii… deci ce treabă are Mioriței cu Unirii? E absurd…

  Răspunde
  • O treime, cam așa, din mașinile din coloană fac dreapta către Bălcescu. Prin modificare s-ar deschide culoarul Democrației – Mioriței – Bălcescu și s-ar micșora coloana de pe Unirii.

   Răspunde
   • Sau o solutie mai buna, desfiintarea scuarului de la hotel Art si crearea unei benzi pentru dreapta.

    Răspunde
 • Dar oricum acest sens există deja, deci spui să se dea voie invers, adică dinspre Unirii spre Bălcescu, te referi la coada dinspre Unirii Nord spre Bălcescu… Dar soluția există deja: se circulă pe Democrației, pe acolo se iese de pe Unirii spre Crâng și Micro 14! Singurul lucru car

  Răspunde
 • Singurul lucru care trebuie făcut este sens unic aici, pe Democrației, pt. ca sunt mașini parcate și se trece greu.

  Răspunde
  • De fapt, pe Democrației, in ciuda faptului că este loc mai degrabă echivalentului unei benzi, încă se circulă extrem de bine. Păcat că la capăt ne poticnim in semaforul de la Titulescu. Înainte să fie pus semafor acolo, nu exista conceptul de coada pe Democrației.

   Răspunde
 • …de acord și cu dublu sens pe Mioriței, dar cel mai bine , dupa a mea parere, ar trebui încercat sensul unic dinspre Democrației! Eu am mai propus aceasta variantă pentru a nu mai bloca N. Bălcescu la orele „critice” cu școala nr.1 și într-adevăr sunt doua ieșiri de acolo plus ca cei de pe Unirii pot ieși și ei de pe Democrației prin alte două variante!

  Răspunde
 • Se doreste rezolvarea unei probleme de care nu s-a tinut cont atunci cand s-a „gandit” reorganizarea Unirii, rezolvare care va naste alte probleme in alte parti. Seamana cu ascunderea gunoiului sub pres.

  Răspunde
 • in loc de doua benzi sa se traseze trei.putin inghesuit dar va avea un rezultat fff bun.si gata toate aceste discutii inutile.

  Răspunde
 • Este a treia sau a patra oara când afirm cu tărie ca în acea zona este loc de trei benzi pentru turisme. Nu vrea nimeni sa verifice?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.