„N-am mințit pe nimeni!” Iată de ce s-a răzgândit primarul

„N-am mințit pe nimeni. Am studiul de fezabilitate cu parcările supraterane pe birou. Îl pot arăta oricui. Erau 142 de locuri în trei parcări subterane. Stabilisem și locațiile unde să le facem”, a spus ieri primarul Toma la Campus TV, dar și cu alte ocazii.

De ce s-a răzgândit primarul

1) Costuri foarte mari

C-tin Toma, primar Buzău: „Erau în total 142 de locuri, în trei parcări supraetajate. 42 de locuri erau cele de la parter, care există și acum, deci nu le luăm în calcul. Rămân 100 de locuri deasupra. Construcția ne costa 3 milioane de euro. Dar a apărut o problemă. Sub cele trei locuri alese sunt rețele de utilități, care ar trebui mutate. Apă, canal, gaze, curent etc. Lucru dificil, cu costuri foarte mari, aproape 3 milioane de euro. Haideți, acum să facem socoteala. 100 de locuri de parcare, 6 milioane de euro. Ar însemna 60 de mii de euro fiecare loc de parcare! O sumă imensă, Primăria Buzău nu are atâția bani”.

C-tin Toma, primar Buzău: „Să fim serioși, cele 100 de locuri s-ar ocupa imediat, nici nu s-ar băga de seamă că s-au făcut. Am cheltui 6 milioane de euro practic pe nimic la modul în care se înmatriculează alte și alte mașini în Buzău. S-au înmatriculat peste șase mii în mun. Buzău doar anul trecut

CONCLUZIA

Ctin Toma, primar Buzău: „Chiar dacă unii mă critică, consider că sunt un primar responsabil când am decis stoparea acestei investiții. Nu-mi pot permite să arunc cu banii orașului. Avem lucruri mai importante de făcut, urmează anul ăsta să asfaltăm Independenței, strada Drăgăicii, trebuie să plătim cofinanțarea pentru cele 100 de blocuri care intră în curând în lucru. Lumea nu știe, dar doar pentru lucrarea de la Eminescu a trebuit să plătim în plus, noi, Primăria Buzău, 20 de milioane de lei. Toate reactualizările de prețuri, datorate scumpirilor, inclusiv pentru proiectele cu fonduri europene, trebuie să le suportăm noi”.

Astfel de parcări supraterane se chinuie municipiul Slatina să pună în funcțiune de patru-cinci ani. La finalul anului trecut încă erau probleme cu obținerea autorizațiilor ISU.
Ce a omis Toma să spună în expunerea de mai sus e, atenție, împotrivirea majorității locatarilor de la blocurile din jur la construirea parcărilor supraterane:

Aici, în spatele blocurilor din Unirii Sud, lângă GPP 8, era spațiu pentru amenajarea unei parcări supraterane. Dar, când au auzit despre intenția primăriei, locatarii s-au revoltat și au strâns semnături împotrivă: „Plecați cu drăcovenia de aici! Ne ia lumina soarelui, intimitatea, cum ar fi să se uite unul din mașină la tine în casă? Poate că drăcovenia face zgomot și dacă, Doamne ferește, se pornește un incendiu cu mașinile de acolo?”.

Citește și:

loading...

17 comentarii la „„N-am mințit pe nimeni!” Iată de ce s-a răzgândit primarul

  • O mașină nu mai reprezintă demult o fiță. Este o necesitate. Te hrănești cu ea. Faci naveta, cari diverse scule, materiale, etc Duci pe cineva la un spital, Te ajută la cumpărături, etc… Hai să nu mai spunem că toți aveam cate 3 mașini și le țineam degeaba

    Răspunde
    • Stai că vine imediat pensionarul de serviciu, care postează pe-aici sub două identități și-ti atrage atenția că masina e o pură fiță, că el vrea liniște și pace, fara zgomot și poluare pe cea mai aglomerata artera a unei aglomerări urbane. Că iată, occidentalii, in frunte cu olandezii se plimba cu bicicleta de numa’, deși oricare occidental, inclusiv olandezii au mai multe mașini la mia de locuitori decat românii.

      In alta ordine de idei, pe mine nu mă intereseaza despre parcările etajate că oricum nu coafeaza pe nimeni, acolo unde există nu sunt folosite, pe mine mă intereseaza de ce a decis primăria Buzău implementarea benzilor dedicate de autobuz și, mai departe, pe mijlocul străzii, ceea ce sustrage din bulevardul Unirii, in total, aproape 4 benzi de circulație, incluzând și spațiul ocupat de scuaruri ?!

      Răspunde
  • Deci cei de la blocuri s-au opus dracoveniei? Speriați ca niște autentici medievali de iluminismul primarului? Asta încerci sa ne transmiți? Ție ti-ar place sa ai la geam plecata o mașină? Problema este ca nimic nu mai sunt locuri de parcare. Rezolvarea? Nu avem primar și c.l.m pt.asta? Sau trebuie sa vina tot de la cetățeni rezolvarea? Dacă da,sa ii plătim pe cei care vin cu idei,și nu pe cei de la primărie.

    Răspunde
    • Exista soluții, numai sa se vrea.
      La fosta maternitate se poate amenaja o parcare subterana și parc deasupra sau parcare subterana și supraterana, dacă primaria achiziționează terenul. De asemenea mai sunt multe locuri in oraș, unde nu exista construcții, care pot fi achiziționate de primărie și transformate în parcări sub și supraterane (si nu la prețuri de milioane de euro), dar să se vrea.
      Deci totul depinde de vointa si dorinta celor de la palatul comunal.

      Răspunde
  • Toma nu a fost un primar responsabil când a comandat studiul de fezabilitate și a aruncat cu banii aiurea. Și la jumătate din prețul de care zice, 30.000 euro per loc de parcare tot ar fi fost mult prea mult… acel studiu nu trebuia făcut de la bun început, l-a făcut pur politic ca să zică că el a încercat și are documentele pe birou. Asta nu înseamnă că ești primar responsabil.

    Răspunde
  • PAI PARCARI SE POT RIDICA PE FOSTELE PUNCTE TERMICE CARE SUNT CITEVA PE UNIRI DOAR DEMOLATE SI RIDICATE PARCARI CU CITEVA ETAJE BUNE CIT PERMITE TERENUL NU VA ROG SA DATI COMENTARIUL MULTUMESC

    Răspunde
  • Sub parcarea de la McDonalds și parcul Sfinții îngeri putea fi făcută o parcare subterană pe mai multe nivele
    Sub platoul Dacia putea fi făcută parcare subterană
    Sub Piața Centrală putea fi făcută parcare subterană ( cu zona specială pentru încărcat descărcat )
    Sub orice parc din Buzău putea fi făcută parcare subterană
    Se poate dar NU SE VREA !

    Răspunde
  • Da știu, propaganda spune că aveam câte 4 mașini de fam, toate vechi și pe motorină , care bineînțeles poluează, niște cazane… Ce să spuneți și voi acum… Că uite D-le s-au descurcat, le-au dus undeva… Normal că le-am dus , ce să facem, să luăm amenzi ?

    Răspunde
    • Ați citată din celebrul personaj „bengalezul”, aka „Io”, doamna Mariana, veșnic frustrat pe faptul că în anul 2024 oamenii îndrăznesc să dețină autoturism personal și mai au pretenția să-l țină aproape de casa.

      Răspunde
      • O sa facă un studiu după ce iese iar primar,asa ca fiți cuminti și votați. După poate se mai găsește vreun proiect european pentru parcări dacă se muta câteva blocuri de pe Unirii .Pina atunci sa aveți bani de anvelope ,jante sa putem parca mașinile pe toate bordurile Și sa punem deoparte pentru vopsitori,ca asa zișii buni cetățeni care circula noaptea pe străzile din zona Unirii, mai zgârie și câte o mașină.
        Nu cred ca sunt prea mulți angajați în Politia Locala,nu a fost prins nimeni pina acum care vandalizeaza mașini.Toti suntem cetățeni ai acestui oraș,și unde sunt mașini parcate cu doua roti pe trotuar este destul spațiu de trecere pentru pietoni,mai ales ca noaptea când sunt parcate nu prea circula prea multa lume pe strada.
        Rugam Politia Locala,sa mai treacă și pe celelalte străduțe seara,nu doar pe Unirii,și sa amendeze oamenii care opresc la farmacie.

        Răspunde
  • pai daca nu ati vrut sa va uniti cu Tintestiul lui toma …. na luati de aici ….

    Răspunde
    • Sa mai demoleze niște blocuri și sa facă locuri de parcare.

      Răspunde
  • Milioane de euro pentru parcări sunt risipă, dar milioanele de euro pentru echipele sportive sunt investiție????

    Răspunde
  • ”Excelent! Acum ne costă mai scump financiar, social și economic decât dacă făcea bulevardul ăla din fonduri proprii și așa cum o cere actuala formă de viață în Buzău. De preferat DUPĂ ce reabilita termic și estetic imobilele. Lipsa de viziune, despre care unii aveam speranțe că nu este reală, și-a spus cuvântul.” – MT (alt site)

    Răspunde
  • Cate dosare se primesc pe un loc? Cati cetateni pot licita pe un loc? Data trecuta doamna de la ghiseu sugera convingator un loc sau altul pe motiv ca cel dorit avea deja 2 dosare. Daca e bal, bal sa fie. Si bani la buget! Ca la ce scoruri s-a ajuns pe Unirii, Ciochinescu, Spiru Haret data trecuta, se umple vistieria.

    Răspunde
    • Păi recomanda un alt loc, pentru a-l lăsa pe ăla pe care-l cunoaște singur pe acel loc.
      Mi-am furat-o și eu așa.
      M-a sunat să-mi spună că pe locul ales erau deja 2 persoane și că ar fi mai bine să schimb cererea.
      Așa am făcut și am ajuns să licitez cu alte 7 persoane.
      Ori pe primul loc ales,a rămas doar o persoană,120 de lei pe an,eu 1700.

      Răspunde
  • După ce acțiunea „Unirii” falimentează deplorabil , înainte de alegeri se vine cu acțiunea „Parcări” supra/sub terane .Unde se vor începe ,se vor termina la sfârșitul următorului mandat de primar a lu’ nea Tomiță. Don Primarele angajați lui Bolojan /Oradea au experiență lucrează pt cetateni, nu împotriva lor

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.