emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

„N-au trecut doar pompierii cu sirenă și girofar, ci și ambulanța!”

„Sigur e ceva grav. N-au trecut doar pompierii cu sirenă și girofar, ci și ambulanța. Ce s-o fi întâmplat, sunt îngrijorat(ă)!”

E mesajul tot mai des pe care reporterul buzoienii.ro îl primește atunci când e anunțat de cititori despre posibila producere a unui eveniment nedorit.

De ce autospecialele de pompieri sunt de la o vreme obligatoriu însoțite și de o ambulanță, fie ea SMURD ori SAJ, ne-a explicat ofițerul de presă al ISU Buzău:

„Două sunt motivele pentru care la orice intervenție a pompierilor trebuie să fie cel puțin o salvare. În primul rând pentru că este posibil ca la fața locului să fi descoperite victime. În acest fel, se câștigă timp prețios în acordarea asistenței medicale. Apoi, există riscul de a apărea persoane care să aibă nevoie de ajutor medical chiar în timpul intervenției, inclusiv din rândul pompierilor”, a explicat George Crețu, purtător de cuvânt ISU Buzău.

Există și o excepție, când autospecialele pompierilor nu sunt însoțite de ambulanțe. Atunci când, din întâmplare, o salvare era în zona evenimentului sau când există o ambulanță disponibilă la una din stațiile locale (Mărunțișu, Padina, Beceni, etc.) – mai apropiată de locul incidentului.

Așadar, pentru buzoienii îngrijorați la vederea unui convoi zgomotos pompieri, ambulanță și, adesea, poliție, nu e musai să fie ceva grav. Se poate întâmpla ca echipajele în misiune să meargă la o alarmă falsă sau incendiul să fie unul superficial. Dar, așa cum s-a explicat mai sus, așa prevăd normele ca pompierii să fie însoțiți de ambulanță.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „„N-au trecut doar pompierii cu sirenă și girofar, ci și ambulanța!”

  • Ne-ai liniștit, Tereacă. Chiar îmi făceam griji atunci când treceai pompierii și cu cei de la SMURD…
    Pe bune?! Unii chiar atât de mult timp liber au?! Nu au altceva de făcut decât să vadă cine trece cu sirenele în funcțiune?!

  • Asta o stia toata lumea, ca ambulanele sunt de cele mai multe ori plimbate degeaba, ca metoda de preventie, nu cred ca e o noutate pentru cineva care cunoaste cum functioneaza lumea.
    O cunostinta a avut ghinionul sa aiba un eveniment nefericit, a sunat la 112 sa cheme pompierii sa stinga o masina in flacari, le-a spus clar ca nu sunt victime, nu e accident, ci pur si simplu o intamplare nefericita… si dupa aia s-a trezit cu tot circul pe cap, si pompieri, si politie si ambulanta… politistii deja isi frecau mainile sa il bage la puscarie, nu stia ce sa ii inventeze sa ii faca dosar penal, poate pica o spaga mica… absolut scarbos acest mod de a proceda, toti parca sunt niste hiene care sar la gatul tau cand treci printr-un eveniement nefericit, mai bine iti vezi de treaba si nu anunti si te descurci singur, oricum mare ajutor nu ofera, mai mult te incurca si incearca sa te lege sa te duca la beci nevinovat…

  • @Anonim, este făcut grămadă. Peste tot în țările civilizate, la un incendiu sesizat intervin mai multe forțe de intervenție. Nu te acuza nimeni de nimic pe nedrept, tovarășe Dragnea…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.