Anunțul-promisiune al directorului RAM Buzău. Pe ce se bazează

„Da, la iarnă buzoienii care vor rămâne în sistemul centralizat vor avea căldură în calorifere”, e anunțul-promisiune al directorului RAM Buzău.

Două sunt lucrurile pe ce se bazează Aurel Gubandru când face această afirmație.

În primul rând, acesta estimează un număr record de debranșări în 2019: patru mii de apartamente! În plus, Primăria Buzău a anunțat că la toate școlile, liceele, grădinițele și creșele din Buzău se vor monta centrale pe gaz.

Într-o astfel de situație, cantitatea de căldură necesară a fi trimisă de RAM în oraș va scădea considerabil.

În al doilea rând, RAM se pregătește să ia de la Ecogen un cazan de apă fierbinte de 10 Gcal pe care să-l monteze la PT 4 din Dorobanți 1. Acesta ar urma să fie legat într-o rețea cu celelalte cazane existente în Micro XIV și Micro III. Ținând cont de scăderea drastică a consumului, se estimează că pentru iarna viitoare cele trei cazane vor face față.

Șah la Ecogen

Prin anunțul punerii în funcțiune a cazanului de 10 Gcal, RAM a dat șah și la Ecogen. Firma privată la care a ajuns fostul CET al Buzăului (privatizat de Boșcodeală) nu va mai fi în poziția de a mai strânge cu ușa RAM și Primăria Buzău, ba dimpotrivă.

Dacă Ecogen va mai dori să dea căldură (la un preț acceptabil) va fi OK, dacă nu, la revedere. Momentan, Ecogen asigură apa caldă din oraș (cu excepția Micro III și Micro XIV), dar după montarea cazanului de 10 Gcal nu va mai fi nevoie nici de aceasta.

Deocamdată Primăria Buzău a dat în judecată Ecogen pentru a putea ridica acel cazan de 10Gcal (care aparține municipalității) din curtea societății comerciale. Instanța de fond a respins cererea de ordonanță președințială a municipalității, dar s-a făcut apel.

Un alt lucru important e că pentru iarna viitoare, chiar dacă va fi căldură în calorifere, consumatorii vor plăti prețul întreg: 530 lei/gigacalorie. Fără subvenție devine mult mai convenabilă centrala de apartament pe gaz care produce aceeași gigacalorie cu doar 150-200 de lei!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Anunțul-promisiune al directorului RAM Buzău. Pe ce se bazează

  • Cum ajung toți neo-comuniștii să conducă societăți de stat? Gubandru putea să lase locul unui tânăr. Mare lucru dacă nu este și ofițer acoperit…

  • Mai domnule Tereaca ! ai spus in alt articol ca Muntenita de la Ecogen nu vrea sa dea cazanul de 10Ka , stirile tale se bat cap in cap

  • Dezimformare,Primarul A PIERDUT procesul cu ECOGEN,cazanul ramane la ECOGEN,dpdv legal ECOGEN ARE DREPTATE,ca ar fii bine pt buzoieni situatia prezentata in articol ,asta este adevarat,dar concret UN PROCES DUREAZA si iarna ESTE APROAPE. Lunile Iulie si August este VACANTA IN TRIBUNALE ,asa ca este IMPOSIBIL sa se rezolve pana cand va trebui data caldura.Gubandru ar face bine sa se uite in gradina lui si sa scada cu 50% APORTUL RAM la pretul final pe gcal,ala de-l platesc bransatii.De asemenea ,PRIMARUL si RAM , prin reprezentantii lor in CONSILIUL de ADMINISTRATIE al furnizorului de agent termic,trebuie sa IMPUNA o reorganizare si masuri prin care pretul de livrare al agentului termic catre RAM,SA FIE CEL CORECT. In aceste conditii PRETUL PLATIT DE BUZOIENI VA FI CU SIGURANTA UNUL SUPORTABIL.

  • Cui ii pasa daca da sau nu ram caldura… sa se inchida, oricum nu foloseste la nimic.
    Cine vrea caldura isi face, cine nu, e liber sa stea in frig, ca doar e democratie, nu putem obliga oamenii sa stea in caldura daca ei nu vor.

  • Cu cat dispare RAM si Ecogen mai repede cu atat mai bine.
    Sa se spele Ecogen cu cazanul pe cap, au dat tunuri suficiente, acum sa se inchida, nu sa se mai tina deschis aceasta masina de dat tunuri din banii nostri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.