Nouă comune din Buzău n-au primit niciun ban de investiții de la guvern! Iată lista, dar și explicațiile

A fost cel mai citit articol al lunii trecute de pe buzoienii.ro. Aproape zece mii de vizualizări și 19 comentarii a strâns articolul (click AICI) despre banii alocați de guvern prin PNDL II pentru investiții în comunele din județul Buzău.

Cititorii ne-au sesizat însă că nu toate comunele din județ au primit bani și au întrebat care e motivul nealocării de fonduri.

Buzoienii.ro a făcut un inventar al localităților care nu s-au regăsit pe lista banilor pentru investiții.

E vorba de 9 comune, dintr-un total de 82, care n-au primit fonduri nici pentru apa și canal, nici pentru asfaltare, nici pentru școală sau grădiniță și nici pentru ilumint public.

Bălăceanu, Bozioru, Brădeanu, Largu, Odăile, Padina, Rușețu, Siriu și Vâlcelele.

Explicații pertinente a oferit azi șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu:

„Nu este o vină a celor din primăriile respective. Faptul că ale lor comune nu se regăsesc pe listă nu înseamnă că nu-și fac treaba. Sunt trei motive aici. În anumite comune există deja rețele de apă și canal și nu le mai trebuie. În altele, lucrările sunt în execuție în acest moment, fie cu fonduri europene, fie cu alte fonduri guvernamentale. Mai există și a treia categorie, a comunelor mici, sub două mii de locuitori care n-au fost eligibile pentru aceste proiecte. Pot să vă dau câteva exemple, care îmi vin acum în minte. La Siriu, există deja apă și canal, nu le mai trebuie. La Brădeanu, lucrările sunt chiar acum în execuție”.

Într-un articol pe care buzoienii.ro îl va publica mâine va fi realizat și un top al comunelor din județul Buzău care au reușit să atragă cei mai mulți bani de la guvern prin PNDL II.

Reamintim, județul Buzău este invidiat la nivel național pentru faptul că a primit cele mai mari sume. Merite are vicepremierul Marcel Ciolacu, președintele PSD Buzău, care a tras spuza peste județul din care provine.

Citește și articolul: Pământul a luat-o la vale și a ajuns pe drumul județean. Iată unde se întâmplă și din ce motiv

E drept, Ciolacu a fost ajutat la negocierile din PSD, de faptul că organizația pe care o conduce a obținut procente foarte bune la alegeri.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Nouă comune din Buzău n-au primit niciun ban de investiții de la guvern! Iată lista, dar și explicațiile

 • Ce asfaltare ? Asta-i asfaltare? Ce bani s-au dat si câti s-au alocat pentru niste bazarca aruncata pe asfalt si smoala care ni se lipeste pe cauciucuri, ni se sparg parbrizurile, ne sare vopseaua de pe masini! Asta-i treaba? Asta-i România de …… Unde sunt banii de asfaltare? Se spune ca e doar un tratament pentru sosea. Tratament pentru a ne cumpara alte masini sau pentru a merge mai repede la service… Nu trebuie sa spun rusine ca oricum nu au rusine si bun simt!

  Răspunde
 • de la buzau la bradeanu mergi ca pe autostrada,drumul este super
  Asa ca ce fac oameni astia de acum ,care sant la conducere,nu au facut. de la revolutie pana acum,nimeni
  Asa ca …BRAVO LOR

  Răspunde
 • Pingback:

 • La Siriu nu este canalizare peste tot si nici asfalt asa că ar trebui să vă informati mai bine

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.