emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Polemică. Să dea sau nu șoferul bilete pe autobuz ? Să coste 2 sau 3 lei ?

Peste câteva zile Trans-Bus va inaugura cele 14 noi case de bilete din oraș care se vor adăuga celor trei deja existente.

Din acel moment vor dispărea și taxatoarele de pe autobuze, călătorii fiind nevoiți să-și cumpere bilete de la tonetele existente pe care să le composteze în autobuz.

O polemică s-a iscat pe internet după ce s-a pus întrebarea ce va face un călător care nu deține bilet, iar în stația respectivă nu există tonetă.

De asemenea s-a discutat în contradictoriu și dacă biletul vândut de șofer trebuie să fie mai scump (3 lei) sau identic cu cel de la tonetă (2 lei).

Iată la ce decizie a ajuns conducerea Trans-Bus:

„Șoferii vor avea posibilitatea de a vinde bilete, dar la prețul de 3 lei, față de 2 lei cât e la tonetă. La Galați am înțeles că se practica același preț, dar s-a renunțat întrucât unii călători mai comozi se obișnuiseră să meargă direct la șofer. În mod normal n-am fi lăsat deloc bilete deloc la șoferi, dar am luat și în calcul situațiile mai deosebite când cineva e mai grăbit, are o treabă urgentă și s-a întâmplat să nu aibă tichet. Cred că e un lucru de bun simț să lăsăm și această posibilitate”, a precizat Gică Toader, directorul Trans-Bus.

Călătorii prinși fără bilet trebuie să știe și cuantumul amenzi.

„Amenda e 100 de lei, dar poate ajunge până la 500 de lei în caz de abateri repetate. Există și posibilitatea de a se achita doar 30 de lei dacă se plătește pe loc”.

loading...

17 comentarii la „Polemică. Să dea sau nu șoferul bilete pe autobuz ? Să coste 2 sau 3 lei ?

 • O prostie 3 lei bilet de la sofer cand nu sunt tonete peste tot si mergi vreo 2 statii pe jos ca iei bilet de autobuz de la toneta. Multi se vor urca in maxi taxi cu 2 lei.

 • Soferul sa emita bilet la pret de 3 lei dar sa fie implementat urmatorul sistem:

  1. Dispozitive in autobuz care accepta plati cu cardul (deja implementat in Sibiu)
  2. Dispozitive electronice de emitere a biletelor si incarcare a abonamentelor in fiecare statie (care sa accepte atat card cat si cash)

 • Cine ma opreste sa imi cumpar 2, 3, 5 bilete sa fiu sigur ca nu voi fi nevoit sa cumpar de la sofer? Pe bune? Chiar nu putem gasi noi solutii….fara sa mai asteptam sa ni se dea mură-n gură, fara sa mai gasim vinovati pentru delasarea noastra…? Poate sa faca si 5 lei, 10 lei biletul la sofer….eu voi avea tot timpul un bilet de rezerva pentru situatia cand nu am o toneta in statia de unde urc…simplu

 • Si in plus, toata lumea are smartphone acum. De ce nu se face o aplicatie mobila pentru plata biletelor/abonamentelor ca sa se termine problemele astea?

 • In bucuresti e 50 lei abonamentul nelimitat si mergi si cu tramvaiul si cu autobuzul si cu troleibuzul…si sa nu comparam cate statii poti merge in bz…biletul e 1.3 lei in bucuresti…si in buzau 3 lei…in loc sa fie mai ieftin, sa incurajeze lumea sa lase masinile acasa sa nu mai fie asa aglomerat…dar na…la ce porcarii de autobuze au luat, mai bine mergem cu tractorul pe strazi si poluam mai putin…in buzau si scump si poluam

 • Bine zis Raluca
  Bravo pt curaj
  Soferii trebuie sa isi vada de condus
  Ca altfel Tereaca,Te pun sofer sa vinzi si bilete
  Sau mai rău aducem iar maxi taxi(stiu cat le urasti)
  Unde a-ti mai vazut sofer de autobuz urban sa vanda bilete?
  Bilete scumpe
  Aglomeratie,mai bine mergi pe jos sincer!
  Pacat de acest oras ca isi bat unii joc de el poluându-l!

 • #Seby79
  Noi am mai vazut ,
  Voi ati mai vazut,
  Tu n-ai vazut deloc gramatica limbii romane!

 • Sa monteze tonete in fiecare statie. O prostie foarte mare ca soferul sa taxeze cu 3 lei. Da . Mai sunt persoane care se grabesc si din nefericire nu au timp sa cumpere bilet de la toneta. Ce facem ? Taxam acele persoane cu 1 leu in plus ?
  Domnule Tereaca, duceti la cunostinta institutiei Trans Bus, si ceea scriem noi.

 • Votați-mă și vă dau transport gratuit cu autobuzul…..

 • Elimina maxi taxi ca sa aiba monopol si sa faca biletele cat vor ei…

 • Salut! Sunt din buzau de origine și de 7 ani stau în Galați, o mare minciuna cu biletu cumpărat de la șofer. E același preț ca și la toneta,asa ca lăsați prostiile,si amenda este de 25 de lei pe loc sau 50 de lei dupa 48 de ore, o zi buna!

 • S-a spus in articol faptul că s-a incercat la Galați, dar că și acolo s-a renunțat!

 • Și noi vedem ceva deplasat cu bilet de 3 lei și de 2 lei tot pe acel traseu poate merg o stație de ce să dau 3 lei nu prea înțeleg cine vrea să se înbogățească peste noapte pe spinarea orășenilor faceți ce trebuie nu vă mai bateți joc de oameni din oraș că vă pedepsește Dumnezeu întro zi

 • O tampenie sinistra asta cu tonetele de bilete… au pus tiganiile alea improvizate prin tot orasul, pe langa trecerile de pietoni, ca sa mai obstructioneze vizibilitatea soferilor, probabil o considerau ca era prea mare…
  Totul ca sa ce… sa mai bage niste rude (pensionate) angajate la TransBus care sa doarma in post in gheretele improvizate prin oras si sa incaseze cu 2 maini de la stat. Va fi doar o chestiune de timp pana cand angajatele vor invata cand sunt orele in care se vand bilete si vor veni la ghereta doar 1-2 ore pe zi… ca si pe vremurile trecute cand erau gherete prin oras.
  Alt motiv pentru idiotenia asta cu tiganizarea Buzaului si mai mult nu exista…
  Nu mai bine stateau angajatele existente ca si pana acum in autobuz si taxau la intrare, ca sa nu faca asta soferul?

 • In alte orase nu stiu primarii cum sa mai scoata improvizatiile de pe domeniul public si la noi primarul nu stie cum sa mai planteze niste improvizatii pe doeniul pubic.
  La alegeri si dupa alegeri promitea ca va elibera domeniul public de chioscurile improvizate pe domeniul public… ca apoi la scurt timp sa le semneze contracte si mai lungi si mai dezavantajoase celor ce ocupau domeniul public. Sa intelegem ca declaratiile publice facute nu au fost decat o tactica de negociere a plicului pentru semnare de noi contracte.

 • Solutia luati mai multe bilete sa nu mai va deplasati mereu la tonete

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.