Primarul din Cernătești le vrea, cel din Mărăcineni le refuză

Opinii diferite ale primarilor din Cernătești și Mărăcineni asupra calmatoarelor de trafic pe DJ203K.

„E periculos, se circulă cu viteză acum, după reabilitatea și reasfaltarea drumului. Mi-au cerut-o oamenii, o cer și eu către Consiliul Județean. Sunt necesare acele calmatoare de viteză în dreptul trecerilor de pietoni”, a spus azi Petrache Mârzea, primarul din Cernătești.


O părere contrară a avut-o în fața jurnaliștilor prezenți Dumitru Constantin, primarul din Mărăcineni:

„Eu cred că șoferii nu sunt prea încântați de acele bumpere. Trebuie luate în considerare și pagubele aduse mașinilor. Cred că sunt suficiente trecerile de pietoni și indicatoarele care anunță aceste treceri”.


Presa locală a fost invitată azi de Consiliul Județean Buzău la Potoceni (comuna Mărăcineni), pe DJ203K, locul din care s-a început azi efectuarea recepției la drumul județean Mărăcineni – Podu Muncii.

Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău, i-a invitat la în fața presei pe primarii comunelor de-a lungul lucrării și pe reprezentanții Oil Company Holding, executantul lucrării.

Investițiile CJ Buzău în modernizarea drumurilor județene vor continua. Anul viitor se va face recepția pe V. Vodă – Sărulești – Bisoca și, tot anul viitor, vor începe lucrările și la Podu Muncii – Plaiul Nucului (Lopătari).

loading...

9 comentarii la „Primarul din Cernătești le vrea, cel din Mărăcineni le refuză

 • Așa este când tu prea te duce capul, dar ajungi primar.
  Cea mai bună soluție sunt trecerile de pietoni prevăzute cu semafor cu buton pentru pietoni. Simplu, civilizat și cu un grad ridicat de siguranță pentru toți participanții la traficul rutier. De așa ceva este nevoie și la trecerile de pietoni din municipiul Buzău, nu de calmatoare, că oricum avem străzile pline de gropi.
  Care este rolul unui calmator la o trecere de pietoni la ora 03:00, când aproape toți pietonii dorm?

  Răspunde
  • Bine punctat! Cine are ochi să citească, cine are minte să înțeleagă, iar cine are putere să pună în practică.

   Răspunde
 • Acele limitatoare de viteza ar trebui montate macar la trecerile de pietoni din dreptul scolilor.Sunt parinte si imi duc copilul dimineata la scoala la Maracineni.Sunt foarte multi soferi care abia opresc la trecere ..si asta doar pt ca vad un adult cu un copil, dar copiii care vor sa traverseze la trecerea din Maracineni de la scoala nu sunt vazuti pt ca sunt masini oprite la Cernica si este si gardul viu din dreptul scolii.Au mai fost accidente grave cu copii implicati..si vor mai urma daca nu se instaleaza aceste bumpere

  Răspunde
 • Cred că sunt necesare din 200 în 200 de metri. Poate mai scăpăm de cazanele pe roti din Buzău

  Răspunde
 • Platim taxa de drumuri si pe sosele pline de gropi ne distrugem masinile acum ne mai trebuie si dimburi .In privinta asta domnule primar Titel consulta-ti-va cu primarul de la Fundeni -Zarnesti . Le-a acceptat doua luni dupa care le-a scos probabil ca-i dadea frigiderul pe-afara . Va rugam frumos frumos nu mai puneti sare pe rana celor destul de suparati ! Cine a inventat prostiile alea are-n loc de cap cutie de rezonanta parerea mea Sa schibbam pe fiecare an articulatiile la masini ?

  Răspunde
 • Semafoare cu buton la trecerile de pietoni, nu dâmburi!
  De așa ceva avem nevoie și în municipiul Buzău!

  Răspunde
 • Camere și amenzi!
  Vor fi văzuți pietonii și nu vor fi distruse inutil articulațiile mașinilor.
  Mai bine faceți viteza maximă 30 km/h decât acele prostii!

  Răspunde
 • In primul rand aici isi pot da cu parerea si cei care nu sunt soferi. Nu se strica nicio masina daca mergi cu 30 km/h. Daca erati in Germania nu mai comentati atat, ei au restrictii de 30 in localitati. Doi la mana, ce draq sa faci cu trecerea cu buton cand cretinii trec cu 150 km/h ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.