„Rușine! Discriminare! Noi n-am făcut așa!”

Schimb de replici pe facebook între primarul PSD din Berca și cel al USR Plus din Lopătari.

Cel nemulțumit e Ionel Dobrița, primarul PSD de la Berca, deranjat că doar comuna Lopătari (cu primar USR Plus) a primit bani de investiții direct prin bugetul de stat.

„Rușine să le fie! Discriminare pe față! Celelalte 86 de comune nu contează ? Nu mai contează criteriul necesității, ci doar culoarea politică”, a scris Dobrița pe facebook.

Simțindu-se probabil cu musca pe căciulă, tânărul primar USR PLus de la Lopătari i-a răspuns celui de la Berca.

„Această anexă prin care s-au alocat acum bani este într-adevăr controversată. La fel ca alocarea fondurilor dintotdeauna în România. Îmi sunt neclare criteriile care au stat la baza conceperii acestei anexe, însă știu un lucru sigur: de când sunt primar am gâfâit stând de vorbă cu oameni de la toate partidele pentru a expune problemele de la Lopătari și a găsi soluții. Nu cred că învinovățirea actualului Guvern sau a altor Guverne trecute duce la ceva bun acum. Guvernele au avut întotdeauna grijă de primarii lor sub diverse forme, aici nu e absolut nimic nou. Eu propun oricărui primar să se concentreze pe comunitatea lui în loc de a scoate acum sabia politicii din teacă. Vă salut pe toți și vă asigur că port respect oricărui primar care se îngrijește de comunitatea sa, orice culoare politică ar avea el”.

Ulterior, Dobrița de la Berca, i-a răspuns primarului de la Lopătari:

„Dl primar, nu are nimeni nimic cu dvs., dar cum s-a procedat nu este deloc corect! Vă invit să studiați cum a împărțit banii în județul Buzău guvernul PSD – cât timp a fost la guvernare. O să fiți surprins. O să vedeți că primarii PNL sau de alte apartentențe politice cum ar fi Vadu Pașii, Puiești, Brădeanu, Padina, Racovițeni, Ghergheasa, Tisău… șamd, au primit bani pt proiecte identic cu administrațiile PSD, ba chiar mai mult. Verificati PNDL 1 și 2. Vă rog să verificați și rectificările bugetare făcute de guvernul PSD. Și apoi să comparați cu rectificările bugetare făcute discriminatoriu de către PNL. Aveti dreptate mai sus…nu aveți idee cum s-a făcut întocmirea anexei 7.03… pt că nu a avut la bază niciun criteriu… decât cel politic. Nu are nimeni nimic cu dvs, dar nici să își bată joc în toată țara de primarii PSD”.

PSD susține că împărțirea banilor prin anexa 7.03 s-a făcut discreționar, fiind favorizate localitățile cu primar PNL, USR Plus și UDMR.

Marcel Ciolacu: „20 de judeţe conduse de PSD nu au primit niciun ban! Asta este România normală? Klaus Iohannis nu este preşedinte şi la Buzău, la Teleorman, la Ialomiţa? Am discutat cu colegii mei, iar preşedinţii de consilii judeţene şi primarii PSD vor să vină la Bucureşti şi nu se vor duce la Guvern, ci la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să vadă alocarea discreţionară a bugetului de către Guvernul Cîţu şi să corecteze aceste lucruri”

loading...

11 comentarii la „„Rușine! Discriminare! Noi n-am făcut așa!”

 • Cu alte cuvinte:
  Ciocu’ mic că noi suntem la putere acu’!

 • In 31 de ani in RO s-au perindat zeci de guverne de ,, diverse coloraturi ,, in municipiul Buzau nu a ,,guvernat,, decat psd-ul … Se simte , totul este minunat , locomotiva sta sa fumege , avionul pare ca decoleaza iar cosorul armasarului de la Orizont a trecut intr-un sfarsit in stare flasca…minunat dupa cum spuneam , adica totul este minunat …

 • Da, mai vreau, sunt fan! Propun ca nu doar sa nu se dea la cei care nu-s din USR, PNL, UDMR, +PLUS, dar sa se si ia!!! Poporul accepta, poporul ii pute cu salarii lunar, poporul doreste dorinti. Mai stiti cumva de ce nu ne mai pleaca medicii de vreo 4-5 ani asa?!?
  ————
  Poanta
  Dupa ce le-a crescut salariile la medici, cu fel de fel de sporuri, rezidentii s-au imbulzit ca latzeii la … la „radiologie”. De ceva vreme insa, cum sculele cu care se presteaza au fost manjoritar inlocuite cu unele noi, mult mai putin radiante, specializarea a cam ramas de caruta, intru tzeapa profitorilor. Apropos, mai stie cineva ce s-a mai intamplat cu locurile alea multe libere de la SUJ Buzau de nu luau reizdentii examenele, de inteligenti ce sunt, absolut?!!

 • Primare Opriţa, nu mai fi răutăcios şi lasă-l în pace pe tânărul primar de Lopătari să-şi facă treaba pentru care a fost ales !
  Sau te mănâncă undeva şi ai chef de o nouă vizită-surpriză a lui Geană din Prahova la tine acolo, în Berca, să arate lumii o nouă serie de nereguli pe care nu ai fost în stare să le rezolvi ? Doar ştii că ăla nu e sănătos când vine vorba de TUPEU… Şi nici nu-l poţi opri pentru că are tot dreptul ca jurnalist independent !

 • @dor de geana- tu unde ai trait frate pana acum? in canal? sau ai fost sechestrat de mamica acasa? Dobrita vrea sa faca ceva pentru comunitate, dar ție (ca orice alt communist) nimic nu îți convine.

 • @Anonim (care probabil eşti chiar Dobriţa), Berca ta încă e un oraş de tot rahatul, fratele meu… Noroc cu Toma că ţi-a putut servi ca model a ce priorităţi trebuie să aibă un primar, şi anume asfaltările, că altfel nu le-ai fi făcut nici pe-alea.
  În rest, SĂRĂCIA încă se simte la tot pasul în Berca ! Parcarea de la micul vostru Penny Market (singurul supermarket pe care îl aveţi şi voi – hipermarket nici în vis, trebuie să veniţi la BZ pt. a vedea aşa ceva) e tot timpul mai mult goală ! Pe când în BZ, la Kaufland-Shopping City de-abia te mai poţi strecura cu maşina, şi asta în orice zi obişnuită.
  Ce vreau să arăt cu asta ? Cât de rapid ne dezvoltăm noi, buzoienii, şi ce putere de cumpărare avem noi, şi cât de înapoiaţi rămâneţi voi, bercarii, cu Dobriţa al vostru… Vă e frică că vă întrece până şi Lopătariul ???
  Chiar vreţi să vină iar Harry Geană peste voi, să vă facă iar de cacao ?????? Ciocu’ mic, primare Dobriţa, şi lasă-i pe alţii să-şi facă treaba aşa cum ştiu mai bine ! Vezi-ţi în continuare de Berca ta…

 • @Dor de Geana- nu stiu cine este asta, pe care îl ridici tu asa mult in slavi. Si chiar imi confirmi ca ai trait in beci sau mai.mult un frustrat care au plecat părinții in afara la.munca si te.au încuiat în casă, sa nu faci prostii. Sunt un cetățean care a locuit în Berca si am părinți acolo. Este clar o mare schimbare la Berca si asta iti pot dovedi si cetatenii acelei Comune. Cat despre aglomerarea de la Kaufland si cat de mult se dezvolta Buzaul, asta este meritul lui Toma, care bine stii este Psdist, ca si Dobrita de la Berca. Atata timp cat banii nu sunt împărțiți echitabil nu ai cum să te dezvolti. Mai sunt fondurile europene, pe care prietenul tău pe care îl speli pe picioare (Geana, Geaca, cum ii spui tu) iti poate confirma, ca pana acum au fost multe la Berca. Sunt oameni de genul tau, care ,cand se face ceva comunitate toți aruncati cu noroi. Din cauza asta suntem, unde suntem. Se vad schimbări clare in tot județul, fie ca sunt la butoane psd-isti sau pnl-isti. Dar oameni de genul tau ne trag inapoi.

 • @Anonim, youtube te poate lămuri cel mai bine cine e Harry Geană. Uită-te pe filmările lui făcute în Berca şi vei vedea ceea ce tu şi cu primarul tău Dobriţa vă obosiţi să ascundeţi sub preş… Sau poate sub nisip, precum pisica. Pentru că vă pute, nu vă place. În schimb, vă răţoiţi la alţii când voi, cei din Berca, sunteţi aşa cum sunteţi: şi de râs, şi de plâns… Vai de berca voastră !

 • Nu stiu cine esti si de unde esti. Vad ca stii foarte multe despre Berca (sau cel Putin crezi ca stii). Sunt commune care cresc si infloresc si mă bucura faptul asta (vezi com Vadu Pasii, Maracineni, etc) Pacat insa ca mai sunt in societate oameni ca tine. Nu am nici o treaba cu politicul, dar in Berca se vede o schimbare in bine. Nu stiu ce varsta ai, dar daca esti tanar, cu oameni ca tine nu avansam. Poate se termina pandemia si fugi si tu in alta tara. Dupa aproape 30 ani cand intradevar vin primari tineri la conducere si vor sa faca ceva , hop si unul ca tine…..

 • @dor de geaca-apropo Berca nu este oras, de aici si dovada ca ani petrecuti pe la scoala a fost de fapt, o pierdere de bani din partea statului.

 • @Anonim, sunt tot un cetăţean la fel ca tine şi ca oricare altul. Spre deosebire de primarul tău, încă un copilandru (ne dăm rapid seama de asta chiar dacă poartă barbă) , sunt ceva mai bătrân. Dar probabil nu atât de bătrân ca tine. Şi mi se pare normal să mă preocupe şi să comentez speţe care privesc oraşul şi judeţul în care m-am născut şi am crescut. Numai prin faptul că mă arăţi cu degetul folosind expresia ,,oameni ca tine” (adică ca mine) , neputând accepta că am şi eu dreptul la o părere (chiar dacă e diferită de a ta) denotă că adevăratul ,,comunist” eşti chiar TU !
  Şi nu am de ce să fug în altă ţară pt. că mă simt foarte bine aici.

  P.S. – Corect, Berca e o comună încă (spre oftica ta şi a lui Dobriţa, mai ales), ştiu şi eu asta. Însă pentru că are câteva blocuri şi acel Penny Market , uit că e comună şi rămân mereu iluzionat că ar fi oraş. Oricum, URÂTĂ localitate (părerea mea personală în calitate de om care a umblat prin multe locuri).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.