Se termină cu o ipocrizie. În funcție vor putea fi numiți membrii de partid

Comisia parlamentară de cod administrativ, condusă de deputatul PSD Marcel Ciolacu, a adoptat luni articolul din proiectul PSD prin care prefecții și subprefecții nu mai sunt înalți funcționari publici și devin demnitari publici. Informația a fost publicată în această seară de site-ul Hotnews.

În acest fel, prefecții și subprefecții vor putea fi numiți dintre membrii de partid.

În prezent, Legea 340/2004 privind instituția prefectului prevede astfel: „Prefectul şi subprefectul fac parte din categoria înalţilor funcţionari publici”.

Ce prevede art. 76 din proiectul de cod administrativ, adoptat luni: „Funcțiile de prefect și de subprefect sunt funcții de demnitate publică„.

Propunerea a fost criticată de cei de la PNL și USR din comisie.

Și șefii deconcentratelor vor avea carnet de partid ?

Un amendament al PSD adus proiectului inițial, criticat de cei de la opoziție, care însă nu s-a tranșat prin vot luni, prevedea ca și șefii de deconcentrate să devină demnitari publici.

După ce ca se numesc politic prefecții, avem acum propunerea ca si sefii de deconcentrate sa devina politicieni, deci sa nu fie inalti functionari ci demnitari. Avem o administratie politizata de sus pana jos” a criticat senatorul USR Florina Presadă.

Ce prevede amendamentul la art. 107 privind șefii de deconcentrate, asumat de deputatul Călin Ion și grup parlamentar PSD:

(1) Conducătorii serviciilor publice deconcentrate au rang de subsecretari de stat și calitatea de ordonator de credite și sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie, prin excepție de la art. 31 lit. e), prin ordin al conducătorului ministerului de resort, respectiv al organului de specialitate al administraţiei publice centrale competente.
(2) Numirea, modificarea, suspendarea sau încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă, după caz, ale conducătorilor serviciilor publice deconcentrate se comunică prefectului județului în care serviciul public deconcentrat este organizat sau are sediul ori prefectului municipiului București, după caz, în termen de 10 zile de la intervenirea acestora.”

Tot luni, majoritatea din comisia de cod administrativ au respins amendamentul PNL care prevedea că prefectul și subprefectul nu pot fi membri de partid politic.

Comisia de cod administrativ a început luni votul pe articole și amendamente la proiectul PSD de Cod administrativ. Sunt peste 600 de articole în proiect, iar documentul de lucru are 992 de pagini.

loading...

3 comentarii la „Se termină cu o ipocrizie. În funcție vor putea fi numiți membrii de partid

  • Pesedistilor,pune-ti stăpânire pe tara???

  • Dacă membrii Comisiei pentru noul Cod Administrativ nu vor stabili până la ce nivel al ierarhiei publice posturile sunt ocupate politic de câștigătorii alegerilor, valabile pe durata mandatului noii guvernări, și care sunt posturile ocupate prin concurs de competențe de către profesioniști stabili pe post până la pensionare, în funcție de randament și respectarea strictă a legilor, bat apa în piuă degeaba!

  • Accesati: zenithtradingconsult.com si veti descoperi unica solutie pentru o revolutie pasnica in Romania, prin votul in actualul Parlament in regim de urgenta a acestui proiect de lege, avizat si de Comisia Comuna de Control SRI, condusa de PSD ALDE si UDMR in 30.05.2017 (anexat). Telefon autor proiect 0745.870840 Lt.Col.(R) Prichici D. Urgent.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.