Suspiciuni de corupție asupra medicilor care scot la pensie pe caz de boală

Descindere, azi, a procurorilor buzoieni la cabinetele din policlinică ale celor trei medici de expertiză medicală, Valentin Coleașă, Valentina Ilie și Iolanda Mîndru, ai Casei Județene de Pensii Buzău.


Cei trei medici, inclusiv asistentele lor, sunt suspectați de procurori că au comis fapte de corupție.

Conform comunicatului procurorilor buzoieni, percheziții s-au făcut și la domiciliile medicilor și asistentelor medicale, inclusiv asupra mașinilor acestora.

Suspiciunile sunt că personalul medical ar fi acordat pe bază de șpagă documente medicale de incapacitate de muncă, pe baza cărora un număr de persoane au ieșit la pensie pe caz de boală.

Rămâne de văzut ce probe au procurorii, dacă se va ajunge la întocmirea de rechizitorii cu trimitere în judecată și apoi, după procese de ani de zile, dacă judecătorii vor consimți că s-au produs infracțiuni sau nu.

Inclusiv Direcția Generală Anticorupție a emis azi un comunicat de presă (vezi mai jos) în care anunță „posibila săvârșire a infracțiunii de luare de mită de către medici specialiști de expertiză medicală a capacității de muncă, precum și de către asistente medicale ce deservesc cabinetele de expertiză. În cauză există suspiciuni și cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită comise de persoanele care au oferit unor cadre medicale sume de bani și diverse bunuri, cu ocazia prezentării la comisiile de expertiză a capacității de muncă și în scopul stabilirii unui grad de invaliditate”.

Anul trecut, în aprilie, procurorii buzoieni l-au arestat preventiv pe medicul orelist Viorel Chioașcă de la spitalul CFR Buzău, pentru o presupusă șpagă (și flagrant) de 1.500 de lei, dar nici până acum procesul n-a început.

DGA

Comunicat_de_presa_2024_01_30

loading...

12 comentarii la „Suspiciuni de corupție asupra medicilor care scot la pensie pe caz de boală

 • De la Sapoca au fost pensionate comune intregi, au facut aia de acolo niste averi colosale. Iar pe boala psihica e si greu sa demonstrezi ca e fals, ca e simplu sa spui ca auzi voci si alte cacaturi. Te invata medicul ce sa spui si ce sa nu spui in caz de vreo expertiza.

  Răspunde
 • Era timpul sa facă DNA dreptate, toată lumea din Buzău știa despre acești penali.

  Răspunde
 • Domnul Pufu senatorul a băut cumva de pe urma lui ”avrămescu cel de diridarii Fugăritor” și ia avânt în cursa către Palatul Comunal cumva?
  Senatorul-acționar majoritar la entități de presă abonate la banii noștri, și citez aici declarațiile de interese rectificative – că inițial a omis intelectualul priceput, din care reiese faptul că și CJ și primăria Buzău îi varsă ANUAL peste 100.000 lei pentru servicii de presă contractate prin atribuire DIRECTĂ, senator-acționar ale cărui firme au vândut CJ-ului partea de clădiri și curți inutile și hemoragice dpdv economic pentru ”presa buzoiană”, dar pe care Emi le-a considerat, în era digitalizării, numai bune și utile extinderii instituției de unde primește salar pentru efortul depus zilnic în cadrul funcției în care a fost instaurat prin vot – sper eu că nu pe o viață de om, se pare că se ține cu dinții de cuvântul dat în campanie și A SALVAT PRESA LOCALĂ, adică pe el. Pe cale de consecință, mie mi-ar fi teamă de acest ambițios ale cărui palme au contactat pielea Mocanului, fără nicio urmă de vomă, deși e un sensibilos și finuț.
  Acționarul a anunțat că a făcut alai de ”specialiști” și s-a deplasat la Brăila de unde a aflat că proiectul ”modernizării” Unirii nu corespunde realității. De ce s-a deplasat? Pentru că vreo 40 și ceva de societăți comerciale dintre zecile numărate din google earth ca și mine, dar de către ”apostu cel Ionuț și Nemilos” care nu știe că are acces la date certe, au emis o petiție pentru că le-a scăzut cifra de afaceri în scurt, cu (să mai zic ”cum am scris și eu aici?”) 30% și că cer măsuri imediate și concrete de la tommy boy.
  Ori sunt pe felie și se pregătește venirea peneleului, în premieră la Buzău, probabil la schimb cu ceva foarte drag tommy boy-ului, ori, iarăși cum am anticipat, geniul neînțeles al actualului naște monștri indirecți și cu mult mai mari. Mă simt ca și cum orașul e un obiect de schimb, o moșie dintr-o epocă marghilomaniană pe care o speram trecută în pagina romantică de istorie a Buzăului.
  Așteptăm articol și aici, informațiile sunt la discreție la acționar pe pagină.
  ___
  https://www.senat.ro/DeclaratiiAvere.aspx

  Răspunde
 • Cercetarile ar trebui extinse si asupra celor care au dat mita inclusiv reevaluarea dosarelor de pensionare fiindca tot targul stie ca sunt multi care au iesit la pensie pe caz de boala si de fapt ei sunt apti de munca sau mai revoltator iesiti la pensie cu gradul unu de invaliditate grad ce ii da dreptul de a avea insotitor care benificiaza de o indemnizaţie pentru însoţitor care reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie ( la nivelul anului 2022 era in jur de 1586 lei ) dar ei sunt la munca prin strainatate .

  Răspunde
  • Ramane asa cum este ca daca verifica toti medicii si toti pensionatii pe spagi este jumate din judet.. la Grajdana tot satul, sute de oameni sunt pensionati la Sapoca si Buzau pe spaga…

   Răspunde
 • Da,după 20 de ani de luat șpăgi, se sesizează și organele de ancheta.Sapoca…next?

  Răspunde
 • La câți șpăgari sunt doctori, directori de scoli, funcționari publici in România cam dorm in bocanci și DNA-ul și procurorii.

  Răspunde
 • Mă îndoiesc că îl vor găsi vinovat pe dr Coleasă. Știm foarte bine că și alți doctori „pâinea lui Dumnezeu”, au scăpat basma curată până la final. Dacă aș avea putere, i-aș confisca averea.

  Răspunde
 • Sunt foarte multi care stau acasă, vezi doamne au grijă de un altul cu handicap, fac grătar la strada, sparg semințe, n-au muncit o zi in viața … Vezi asistații de pe strada Zefirului…

  Răspunde
 • Degeaba ii ancheteaza daca in final nu patesc nimic… Furtuna intr-un pahar cu apa acum inainte de alegeri, sa vada si votantii cum lupta ei cu hotia si nedreptatile…

  Răspunde
 • „Suspiciuni”? Vaai, ce răi sunt procurorii, sa jignesti sarmanul om. Nu te uiti la el, vai de mama lui ce sarac e, are numai cateva masini. Și ce case putine are si mici, mici, numai cate 2 etaje, n a avut bani de mai multe. Si ce sotie imbracata saracacios, numai haine facute manual.
  Si nici macar nu se are pe bune cu puterea si baronii locali, n a cotizat nicaieri, nimic, să îl țină pe functie atata amar de ani.
  Omul e total nevinovat, gata, hai, reveniti-va!

  Răspunde
 • Sunt o persoana cu handicap accentuat am trecut în fiecare an pe la el… întotdeauna spunea ca data viitoare îmi mai trebuie nu știu ce nou act… doar-doar sa îi dau ceva. Cum nu i-am dat nimic, ma chema în fiecare la comisie în fiecare an.
  Când intri în cabinet la el, are radioul deschis tare – pentru ca eventuala discuție sa nu poată fi înregistrată.
  Acum câțiva ani cineva i-a furat seiful cu bani din casa lui Coleasa. A putut justifica banii din seif Coleasa???

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.