Minunea de la Buzău. O cutie de gaze produce… țigări! Iată unde!

Despre acest subiect buzoienii.ro a mai scris și în urmă cu fix o lună în urma sesizării unui cititor.

În apropierea Pieței Centrale, vizavi de vechea crâșmă Zahana, prin dreptul cutiilor de gaze își fac veacul traficanții de țigări din Buzău.

Legenda spune că „ilegaliștii” se folosesc de cutiile gaze, unde își dosesc marfa de privirile indiscrete. Comerțul de țigări nefiscalizate merge șnur de ani buni, clienții find mulțumiți că-și pot întreține ceva mai ieftin acest viciu.

În poveste mai apar uneori, neinvitați, și polițiștii locali care au prostul obicei de a-i buzunări pe comercianți și de a le confisca țigările.

Așa s-a întâmplat și ieri. Iată mai jos comunicatul Poliției Locale, dar și un clip video cu acțiunea „localilor”:

„Luni, 20 noiembrie, politistii locali au depistat, in zona pietei “Av.Stan Sararu” din Municipiul Buzau, doua persoane, în timp ce transportau si intentionau sa comercializeze tigari nefiscalizate. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali, asupra celor doua persoane au fost gasite un numar de 1 000 tigarete. Valoarea sancțiunilor contraventionale a fost de 2 000 lei, iar bunurile au fost confiscate”.

Un reprezentant al poliției locale susține că ascunderea țigărilor în cutiile de gaze e, mai degrabă, folclor. Acesta, însă, atrage atenția că din cauza legilor permisive comercianții nu pot fi cercetați penal:

„Nu, pachetele de țigări le țin asupra lor, în buzunarul interior. Când au clienți scot pachetele și le vând. Problema aici e că băieții respectivi au fost bine sfătuiți și au grijă să aibă asupra lor doar câteva pachete. Doar de la zece mii de țigarete în sus e faptă penală, infracțiune. În rest e contravenție, pentru care li se poate confisca marfa și aplica amendă. Amendă pe care însă nu o plătesc. Din câte știu eu toți de acolo au și dosare penale întocmite de colegii de la Poliția Națională. Dar, nici acestea nu par să-i afecteze prea tare, din moment ce continuă să practice acest comerț ilegal”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.