„Am plecat. Nu mai puteam. Am predat telefonul mobil și tot”

Mergea astăzi pe trotuar pe Unirii Sud.. Singur, agale, mai privea din când în când către o vitrină.

Pantaloni de stofă, cămașă. Însă ce i-a atras atenția reporterului era chipul mai deschis, liniștit, descărcat de griji.

E vorba de Dumitru Cristea, fost director tehnic și, mai apoi, adjunct la Compania de Apă.

E considerat un profesionist și depozitarul celor mai importante informații legate de rețeaua de apă-canal din orașul Buzău.

„Păi ce, nu știi ? E gata. De o lună nu mai lucrez. Am renunțat. M-am pensionat. De ce n-am mai răspuns la mobil ? Păi nu mai am. Sincer. Am predat și telefonul mobil, și biroul, dar și sarcinile de serviciu și grijile. Nu mai puteam. Am deja 68 de ani, în ultima vreme m-au chinuit problemele de sănătate, am fost și prin spital. Dacă mai rămâneam mă curățam repede. Acum mi-e bine. Mă plimb, mă uit și eu ce mai e nou prin Buzău. Mă credeți că din cauza serviciului nici nu știam ce mai e prin oraș. Acum descopăr și eu. Am o căsuță la Vadu Pașii, la Stăncești, e liniște, mă duc și p-acolo. O să mai las și mașina, vreau să încerc să vin la Buzău cu autobuzul”, i-a spus azi reporterului Dumitru Cristea.

Acesta se putea pensiona de mai mulți ani – a vrut s-o facă din pricina problemelor de sănătate – dar a rămas în firmă la rugămințile colegilor.

La momentul respectiv aceștia l-au considerat de neînlocuit și pentru a-l convinge să mai stea i-au fixat și un salariu generos, cu venituri de peste 0 sută de milioane de lei vechi/lună.

Dar, iată, vine o vreme când dorința de sănătate și a unei vieți tihnite e mai importantă decât funcția și banii.

Citește și articolul: Primar: „Oamenilor nu le vine să creadă, dar eu sper ca iarna cealaltă să se încălzească cu gaze”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„Am plecat. Nu mai puteam. Am predat telefonul mobil și tot”

  • Domnule Cristea , vă înțeleg starea sufletească fiindcă nu-i ușor să treci din fruntea bucatelor în postura de pensionar … Și eu am fost ” cineva ” dar acum, am ajuns în rândul muritorilor de rând, de-acolo de unde, viața se vede mai … ” clar ” ! Ca să vă faceți un pustiu de bine, ar trebui să-l sfătuiți și pe dl. director Tescaru să vă urmeze pilda, fiindcă știu că și dînsul s-apropie ca vârstă și mai e și cardiac – o afecțiune care oricînd poate fi fatală …

  • Probabil ca atat Tescaru cat si cristea,nu trebuie sa “plece”.Ei si toti acolitii lor de la “compania de apa” trebuie ….”SA INTRE”! La PUSCARIE pentru “faptele lor de vitejie”.Multe,foarte multe si ilegale si ilicite,si………

  • Drum bun, sa isi ia si toata gasca de hoti dupa el si sa se plimbe de nebuni prin oras.
    Va fi mult mai bine pentru buzoieni.

  • Respect,Domnule Cristea!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.