Anunț Poliția Buzău. Sancțiuni de câte 50 de milioane pt. Rm. Sărat și V. Pașii

IPJ Buzău a anunțat în această seară că echipele de fotbal din Rm. Sărat și Vadu Pașii au fost amendate cu câte 50 de milioane de lei vechi fiecare.

Cauză:

Cele două echipe de fotbal au jucat un meci amical fără ca jucătorii să se fi testat mai înainte de coronavirus așa cum prevăd normele din pandemie.

Comunicat IPJ Buzău

„Din verificări a reieșit că meciul de fotbal a avut loc la data de 18 iulie a.c., pe un teren din municipiul Râmnicu Sărat.

Pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare, reprezentanții celor două cluburi de fotbal au fost sancționați contravențional cu amendă de 5.000 lei fiecare.

Meciul s-a desfășurat fără respectarea condițiilor impuse prin legislația în vigoare pe perioada stării alertă, respectiv: Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, HG 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, Regulamentul Ministerului Tineretului și Sportului publicat în Monitorul Oficial din data de 07.07.2020 și Protocolul de reluare competiții de fotbal amator elaborat de Comisia Medicală a Federației Române de Fotbal”.

OPINIE. Bă, voi închideți sportul!

Normele de mai sus vor duce la dispariția sporturilor de echipă atât la amatori, cât și la profesioniști, dacă pandemia va mai continua.

În condițiile în care un test de coronavirus e aproape 4 milioane de lei vechi, echipele nu-și vor permite să plătească la o săptămână sau două teste pentru întregul lot și restul staff-ului.

Gică Popescu, fost internațional, președinte Viitorul Constanța: „Nu înțeleg de ce fotbaliștii care joacă totuși în aer liber trebuie să se testeze. Funcționarii care merg la serviciu și care stau mai mulți într-un birou de ce nu se testează ?”

loading...

2 comentarii la „Anunț Poliția Buzău. Sancțiuni de câte 50 de milioane pt. Rm. Sărat și V. Pașii

  • Denominarea a avut loc la data de 1 iulie 2005, când 10.000 de lei “vechi” s-au transformat într-un leu “nou”.

    După mai mult de 15 ani încă se mai întâmplă să aud unii moşi şi babe de pe la ţară vorbind de “milioane” când e vorba de mii de lei. Dar cât de penibil e un “jurnalist” care vorbeşte de “50 de milioane amendă” când de fapt e vorba de 5 mii?

    Răspunde
  • Foarte bine, sa se invetze minte si de acum sa joace numai on line!
    [La ce aberatzii s-a ajuns in epoca mandolinista! Pai echipele de la 3 Paduchi au bani sa-si testeze jucatorii inaintea fiecarui meci?!]…….[Leo]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.