Azi au intrat pe traseu primele autobuze electrice

De astăzi buzoienii pot călători cu primele 13 autobuze electrice ale Trans Bus:


Nouă dintre electrice au fost repartizate pe traseul 10 și patru pe traseul 7.

Autobuzele au o autonomie de 235 de km și pot fi încărcate atât la autobaza Trans Bus, cât și la capătul de linie al autobuzului 10 de pe Șoseaua Brăilei.

În interiorul fiecărui autobuz electric există sistem de monitorizare video, WI-FI, sistem modern e-ticketing și chiar încărcătoare de telefon (vezi foto mai jos):

E necesar ca utilizatorii să aibă cablu cu mufă USB la un capăt

Unul dintre cei care au ținut să testeze azi autobuzul electric a fost primarul Toma:


„Ăsta e doar începutul. Urmează să mai primim, tot pe fonduri europene alte 16 autobuze electrice și 20 de microbuze, tot electrice. Microbuzele le putem folosi pentru transportul elevilor la școală, dar și pentru transportul în comun la orele la care nu sunt atât de mulți călători, mai ales seara”, a anunțat primarul Toma.

În urmă cu doar 6-7 ani buzoienii erau „cărați”, precum sacii de cartofi, în maxi-taxi-urile susținute de fostul viceprimar Fănică Bârlă.

Acum călătorii buzoieni circulă atât în oraș cât și în comunele din jur în condiții similare orașelor civilizate din vestul Europei.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa oricând și oriunde cu telefonul mobil. Din aplicație se poate vedea la minut când autobuzul dorit ajunge în stație. Detalii despre toate noutățile din transportul în comun în știrea de mai jos:

loading...

Un comentariu la „Azi au intrat pe traseu primele autobuze electrice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.