Azi, Buzău, inaugurare. Vezi primele fotografii din interior

O zi, ieri, a fost închis pasajul de pe Bd. Unirii (dintre catedrala Sf. Sava și fostul coafor Venus).

Motivul: muncitorii au montat în interiorul pasajului, pe pereți, fotografiile de mari dimensiuni cu aspecte importante din istoria Buzăului.

„A ieșit frumos. Cam prea frumos pentru un oraș precum Buzăul”, a opinat domnul din fotografia de mai jos, după ce a parcurs expoziția de la un capăt la celălalt.

Lecție de istorie a Buzăului

Ce conțin fotografiile ? O poză a documentului în care s-a făcut pentru prima dată vorbire de Buzău (martiriul Sf. Sava în râul Buzău), intrarea lui Cuza în Buzău, inaugurarea de către Carol I a căii ferate București – Buzău – Galați (1870), vizita regelui Carol al II-lea la Cimitirul Eroilor din Buzău, decernarea premiului Nobel hasdeianului G. E. Palade, revoluția din 1989 la Buzău, etc.

În dreptul fiecărei fotografii există și explicații

Vezi mai jos o galerie cu o parte din fotografii. Pe restul le veți afla dvs. când veți trece/vizita pasajul

Galerie foto

loading...

10 comentarii la „Azi, Buzău, inaugurare. Vezi primele fotografii din interior

 • De ce, domnule din imagini, este cam prea frumos pentru un oraș precum Buzăul?! Noi ce avem?! Nu merităm tot ceea ce este mai bun?! Nu trebuie să ne dorim așa ceva?! Nu trebuie să tindem spre mai bine?!
  BA DA!
  Ține și de mentalitate, ține și de educație.

 • Uitati-va ce hal de mentalitate de doi bani: ,,Cam prea frumos ptr un oras precum Buzaul”!
  D-l din foto probabil ca vrea un pasaj cum era cel coscovit si plin de urina de la gara.
  Din partea mea, felicitari d-lui Toma si bine ca nu acorda atentzie ,,opiniilor” unor catastrofe umane precum cel din poza…….[Leo]

 • Un lucru bun. Păcat ca nu au calculat bine și acoperișul e mai scurt decât scările și apa de ploaiese va scurge pe scări spre interior, unde sunt drenuri, ce-i drept.

 • Nu credeți că ar fi mai frumos dar bineânțeles mai costisitor o legătură între cele două parcuri de la catedrală de o,, arcadă pietonală suspendată” ?

 • Ce lucrarea proastă dacă ești în căruț handicapat sau cu cărucior cu copil cum cobori ? cine a făcut proiectul și a luat bani să aibă parte de căruț de handicap

 • Panta pentru un carut de handicap nu ar fi foarte lunga?

 • Unde sunt accesele pentru persoane incapacitate fizic, pentru vârstnici cu probleme de mobilitate sau pentru mame care au copilași in căruț? Acești cetățeni nu exista? Un asemenea pasaj de asemenea anvergură, fara rampa ori lift ?!
  In cazul proiectelor de mobilitate nu contează numai intenția, ci rezultatul final! Lipsa completa de profesionalism și vedere de ansamblu. Alt proiect de genul “lasă că merge si-asa” ! Vai și amar.

 • Acest pasaj a fost abandonat mai bine de 30 de ani . În cele câteva mandate pe care le-a avut , Boscodeala a avut pe lista priorităților semnarea graficului de prezența în hotelurile bucureștene în timpul escapadelor sale sexualo-amoroase , iar acum , când un primar dovedește inițiativă , apar , bineînțeles , cârcotașii . Eu unul , locuind în zonă , am fost plăcut impresionat și am trimis deja felicitările în cauză d-lui primar . Ce să-i faci , așa-i când standardul de exigență al unora e mai scăzut decât cel al veșnicilor cârcotași …

 • @Cristina:
  Alte critici mai ai ?!
  De curiozitate…

 • Felicitari Dl Toma,cel ce a vorbit urit la adresa Buzaului face parte din categoria “intelectualilor” inculti de la guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.