Buzoian din Micro V de nota 10. Șef de promoție, felicitat de ministrul Carmen Dan

Tânărul chipeș, în uniformă, felicitat de Carmen Dan, ministrul MAI, este buzoian.

Mircea Ionuț Borcan a luat licența cu 10 și a absolvit Academia Tehnică Militară cu media generală 9,54.

A fost șef de promoție la specializarea lui și cel mai bun dintre absolvenții MAI ai academiei din acest an.


Mircea îi calcă pe urme tatălui său care a îmbrăcat de asemenea haina militară.

Cornel Borcan, a fost sef de birou la ISU Buzău până în februarie 2016 când s-a pensionat.


„Sunt mândră că unul dintre şefii de promoţie ai Academiei Tehnice Militare, Borcan Mircea Ionuţ, este ofiţer de poliţie! Astăzi, 57 de ofiţeri ai Ministerului Afacerilor Interne au absolvit Academia Tehnică Militară. Am fost alături de ei pentru a-i felicita şi a le transmite că îi aşteptăm în marea familie a #MAI. Este cea mai mare promoţie pregatită de Ministerul Apărării Naţionale pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne. Este nevoie de aceşti tineri în sistemul de ordine publică și siguranță națională! Este nevoie de tinerețe și schimbare într-un sistem care are menirea de a răspunde unor provocări din ce în ce mai complexe”, a afirmat Carmen Dan – ministrul MAI.

Buzoianul de 23 de ani, absolvent de Hasdeu în 2013, a ales cariera de inginer în MAI pentru că este atras de ordinea și rigurozitatea mediului în care va lucra.

Are ca hobby-uri informatica, călătoriile și fotbalul. Deși este ofițer MAI, ține cu Steaua.

La festivitatea de asolvire a fost însoțit de tatăl său, mama sa – șef de birou la RAM Buzău și de prietena sa, o studentă la medicină din București.

Buzoianul a absolvit Facultatea de Sisteme Electronice si Informatice Militare din cadrul Academiei Tehnice Militare, Specializarea Inginerie electronica, telecomunicații si tehnologii informaționale. A obținut premiul 1 la Conferință Internațională a studenților CERC 2017 cu lucrarea Interacțiunea om mașină utilizând tehnologia KINECT.

Citește și articolul: Cele două tinere vor conduce o importantă instituție buzoiană. 1300 de angajați și 26 milioane de euro buget!

Va lucra la Direcția Generala pentru Comunicații si Tehnologia informației din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.