Câte stații au mai rămas între Buzău și Nehoiașu

În țările din vestul europei infrastructura feroviară se dezvoltă și modernizează.

Transportul feroviar e mai ieftin, mai ecologic (un motor la zece sau mai multe vagoane) și, adesea, mai rapid decât cel rutier.

Nu-i și cazul României, care înregistrează un regres în acest domeniu.

La noi, la Buzău, pe celebra rută Buzău – Nehoiașu s-a mai desființat o stație. E vorba de stația Vernești – impiegații și acarii fiind puși pe liber.

În locul stației Vernești a apărut un panou cu Punct Oprire Vernești. Adică, trenul mai oprește, dar ca într-o haltă, iar călătorii își iau bilet de la „naș”.

Între Buzău și Nehoiașu s-au desființat, în timp, și alte stații. Au mai rămas doar trei: Berca, Pârscov și Pătârlagele.

Dispariția, în timp, a stațiilor este datorată și scăderii numărului de călători și implicit a veniturilor.

Trenul Buzău – Nehoiașu este operat de compania privată Transferoviar Călători.

Desființarea stației de la Vernești are impact negativ și asupra barierei de la Vernești de pe DN10 (Șoseaua Buzău – Brașov). Bariera stă acum mai mult coborâtă, spre disperarea șoferilor, întrucât semnalul este transmis mai devreme – de la Buzău.

Bariera de la Vernești

loading...

4 comentarii la „Câte stații au mai rămas între Buzău și Nehoiașu

  • Cel mai frumos traseu pe care îl are Buzaul. Fiecare buzoian daca ar merge o dată în viață ca turist până la Nehoiu, ar mânca o pizza acolo si ar admira peisajul din tren la sfarsit ar spune că a avut o zi excepțională. Dar cei din oraș preferă fie Bucureștiul, fie vara litoralul in ceea ce priveste trenul. Iar valea Buzăului o străbat in viteza, cu masina fără a vedea mai nimic. Din tren vezi fazani, caprioare, cursul apei, cateva poduri, munți, paduri, totul intr un legănat agale, ca de mocăniță. Chiar ar fi o idee buna ,Tereaca, sa faci un drum iar a doua zi, pe modelul lui Vlahuță, sa ne povestești cum e.

  • Susțin ideea lui Anonim, ar fi nemaipomenit un astfel de reportaj cu câteva poze.

  • Daca nu se iau masuri in curand se va inchide tot. Trenul va opri doar daca ii faci cu mana. Oribil. Cred ca cineva ar trebui sa arate cumva ceea ce se afla pe tot acel traseu mirific .Pacat de zona. Turismul nu este promovat absolut deloc. Si avem atat de multe de vazut la noi ca nu ai avea timp o viata sa le descoperi pe toate. PACAT.

  • Da perfect adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.