Slider

ÎNTREBARE. Ce relevanță au anunțurile DSP cu decedații dacă nu se știe exact…?

DSP Buzău a mai anunțat patru decese (două ieri și două azi, vezi mai jos detalii) ale unor buzoieni cu comorbidități care au contractat și C-19.

Întrebare. Care e relevanța acestor anunțuri în condițiile în care nu se știe (și nu se comunică) dacă răposații au fost sau nu afectați de virus?

INFO: Decedaților nu li se face autopsie (prezumându-se un risc crescut de infectare a medicului legist) pentru a se constata în ce măsură sfârșitul acestora are legătură cu virusul. Deloc, puțin, moderat, a fost cauza principală ?

Sunt opinii, inclusiv ale medicilor, care apreciază că aceste anunțuri – în forma actuală – nu au (nicio) valoare (științifică) și că aceste informări „amatoristice” (furnizate de instituții ale statului) ar trebui sistate.

Pe de altă parte există și păreri conform cărora, deși nu au rigoare științifică, aceste comunicări sunt utile întrucât ar da – în mare – o idee despre amploarea răspândirii virusului și a consecințelor acestuia.

Comunicat DSP Buzău, ultimele decese

– o femeie în vârstă de 89 de ani, internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: insuficiență cardiacă, demență, glaucom, insuficiență venoasă cronică.

– o femeie în vârstă de 62 de ani, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași, cu alte comorbidități: ciroză hepatică cronică cu virus C.

– un bărbat în vârstă de 89 de ani, internat la Spitalul Municipal
Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: tumoră vezică urinară
recidivată, insuficiență renală cronică acutizată, insuficiență cardio-
respiratorie acută, anemie secundară gravă.

– o femeie în vârstă de 73 de ani, internată la Spitalul Municipal
Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: diabet zaharat insulino-
necesitant, insuficiență respiratorie cronică, plămân unic chirurgical,
insuficiență renală cronică, insuficiență multiplă de organe.

UPDATE:

DSP a comunicat că azi (vineri 3 iulie) 14 buzoieni au avut test pozitiv. Ieri numărul a fost mare – 30 de persoane.

loading...

2 comentarii la „ÎNTREBARE. Ce relevanță au anunțurile DSP cu decedații dacă nu se știe exact…?

  • Cine intreaba, d-le Tereaca?

  • Nu stiu cine intreaba dar unii sunt grei de cap. Adică dacă omori cu masina un pieton pe trecerea de pietoni pe culoare verde pt ei dar are cancer sa se zica ca a murit de cancer si sa pleci acasa. Daca cate un Jack Spintecatorul omoara un moș sau o baba de 90 de ani tb sa ii faca doar pomenirile ca nu e acuzat de omor deosebit de grav ca mosul oricum tb sa moara iar daca avea ceva diabet sau tensiune arteriala chiar ar tb premiat. Sunt unii oameni care poartă capul sa nu ii plouă in gât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.