Ce s-a întâmplat cu cele 25 de rățuște din heleșteu

Au fost în jur de -7 grade aseară în orașul Buzău.

Peste 90% din luciul de apă al heleșteului din Crâng a înghețat.

Veste proastă pentru cele aproximativ 25 de rățuște care își aveau casa aici. Azi, la prânz, doar doi rățoi mai erau pe lac.

Cei doi rățoi – rămași fideli locului

„Nu-i o problemă, se vor întoarce la primăvară. Au plecat pe lacurile din jurul râului Buzău, acolo unde nu îngheață apa”, ne-au spus cei doi voluntari ai Societății de Ornitologie Română – veniți în Crâng să alimenteze cu semințe hrănitorile pentru păsări.

„Avem o rugăminte la buzoieni. Chiar dacă au suflet bun și se vor gândi să vină cu pâine sau altceva să hrănească rațele și celelalte păsări de aici îi rugăm să n-o facă. Rațele se vor învăța leneșe și nu-și vor mai căuta singure hrana. În plus, pâinea nici nu face bine metabolismului lor” – au transmis aceștia prin intermediul buzoienii.ro.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Ce s-a întâmplat cu cele 25 de rățuște din heleșteu

  • Nu sunt doar 25 de rațe. Eu am numărat, într-o zi, vreo 47 de rațe.

    Răspunde
  • Intradevar erau mult peste 25 de rate.
    Doar in zile proaste vedeai doar 25 de rate pe acolo.

    E bine ca stau acolo, e tot farmecul parcului, sa vii sa vezi viata salbatica: pesti, rate, porumbei, iepuri, veverite, caprioare, si tot felul de alte pasari si vietati salbatice.
    Pacat ca vor sa desfiinteze insulele cu vegetatie din lac unde isi au ele caminul, asa spunea primarul in vara, sper sa nu o faca ca ar fi pacat sa strice caminul acestor rate. Ar trebui sa se gandeasca sa faca ceva care sa incurajeze viata salbatica sa se stabileasca in parc, nu ceva care sa o alunge.
    Am mai auzit ca vrea sa intre si prin padure sa faca diverse constructii de agrement, sper sa nu o faca ca va strica habitatul caprioarelor, iepurilor, veveritelor si a celorlalte vietati. Ar trebui lasat asa cum este, salbatic, sa poata veni oamenii sa se bucure de prezenta acestor animale cand se plimba pe aleile de pamant din padure. De asfalt si constructii suntem satui, nu isi au locul in padure… sa toarne asfalt pe strazile din oras ca e mare nevoie, nu pe cararile de pamant vechi de zeci de ani din padure.

    Răspunde
  • Intrebare inocenta:
    Dar prin oalele satrelor din Simileasca au cautat?

    Răspunde
  • Ornitologii astia se cam contrazic si nu inteleg cu ce scop.
    In timp ce ei au venit sa puna mancare pentru pasari ne spun noua sa nu venim cu mancare pentru pasarile salbatice ca „se vor invata lenese”.
    Ce vor sa insinueze?
    Ca semintele noastre cumparate si daruite pasarilor sunt murdare ca le atingem noi, iar ale lor sunt curate ca le ating ei?
    Ca daca vrem sa ajutam pasarile sa treaca iarna cu bine trebuie sa platim ONG-ul sa faca pe intermediarul la cumpararea de seminte, desigur oprind si „dreptul” pentru ei?

    Răspunde
  • S-au înmulțit zvonurile despre iminente ” intervenții ” în habitatul natural al PADURII Crâng ! Sunt multe interese binevoitoare (!) pentru aerul și viețuitoarele acestui străvechi loc al orașului … Trebuie să rămânem vigilenți astfel încât Crângul să rămână DOAR locul unde NATURA și doar ea să dicteze pentru anii ce vin , noi fiind, nu-i așa ? simpli trecăto ri prin astă lume !..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.