Ce trebuie să facă Toma dacă vrea să treacă REFERENDUMUL

Sunt mulți buzoieni, și e bine că-i așa, pe care vorbele nu-i conving.

Au nevoie de lucruri concrete, văzute cu ochii lor, care să-i determine să te ajute cu un vot.

De aceea, pentru a avea șanse la referendum, Toma trebuie musai să termine până pe 27 septembrie câteva lucruri prin Buzău.

1) Trebuie neapărat finalizat Parcul Iazul Morilor. Să vadă oamenii peștișorii colorați în cele două lacuri și apoi, asfaltată la urgență strada Frăsinet. Între 5 și 10 mii de voturi vor fi sau nu în urne funcție de asta.

2) Trebuie terminate Str. Transilvaniei și Bd. Industriilor. Dacă face Transilvaniei, Toma are 5 mii de voturi – ale celor din zona Simileasca. Se pot adăuga câteva mii și din partea șoferilor care traversează această artere. Alte câteva mii de voturi, ale muncitorilor din Zona Industrială, dar și câteva din Mihai Viteazul, depind de Bd. Industriilor.

3) Probabil că Toma nu știe, dar alte 5 mii de buzoieni (cel puțin) locuiesc în spatele Bd. Unirii Sud pe Aleea Stejarului (e acolo un șir de blocuri turn, una din cele mai dense zone din oraș). Dacă oamenii văd asfalt proaspăt pe stradă și trotuar vor veni la vot. Bine ar face Toma dacă ar muta aici mai mulți muncitori.

4) Nu-i de neglijat, trei-patru victorii la rând ale Gloriei Buzău – la fotbal, pot aduce și ele câteva mii de voturi. Toma trebuie să-l ajute pe Pustai să ducă echipa pe locul 1.

5) Mediatizarea națională a referendumului de la Buzău. Sunt buzoieni care au nevoie (sunt măguliți) să vadă că se vorbește la nivel național de un lucru care se întâmplă la ei în oraș. „Dacă zic și ăia la București, înseamnă că e ceva important”.

6) Implicarea concretă a rețelei locale (până la nivel de cartier) a PSD Buzău. Deocamdată, din zona politicii, mai mult ajutor par să dea proiectului primarii PNL de succes din Ardeal, Bolojan și Boc. Mai rămâne ca și premierul Câțu să spună ceva de bine despre întâmplarea de la Buzău…

Bolojan, un om care emană seriozitate la fiecare propoziție spusă, a anunțat că va veni la Buzău ca să susțină referendumul

Dacă în cele două luni rămase, Toma face (măcar) lucrurile descrise mai sus se poate coagula bulgărele de entuziasm local care să facă posibilă minunea – asigurarea cvorumului de 30% necesar trecerii referendumului.

Vom reveni.

Citește și:

loading...

33 de comentarii la „Ce trebuie să facă Toma dacă vrea să treacă REFERENDUMUL

  • ….bine punctat : ” să facă posibilă minunea „!!! Însă domnule Tereacă, această „minune”, aproape imposibilă, zic eu, ne costă pe noi niște bani din buget, despre care „ideologul palatului” nu o să ne ofere nici o explicație și pe care nu îi va deconta din propriul buzunar, așa cum ar fi normal!! Cu idei de acest calibru, un grup de firme a fost trimis în insolvență, din păcate, iar acum, de ce trebuie să plătim noi?

    Răspunde
  • Mamaaa cum arata ghereta aia de la Iazul Morilor, dl. primar Toma o fi fost si dansul pe acolo, zici ca e saivan pentru oi si capre. Este oribila, pe langa faptul ca are o culoare de toata jena mai este facuta si din tabla.

    Răspunde
  • Iazul morilor se prefigureaza a fi o gluma jalnica estetic si evident bani publici aruncati , iar construcția este oribila ca aspect….

    Răspunde
    • Răspuns pt Mironescu. Așa au zis unii si despre artezienele din parcuri. Că vor fi urâte, bani cheltuiți aiurea etc. Iar acum își fac poze cu ele și exclamă „vai, ce frumos!”. Și Iazul Morilor va fi ceva frumos care nici nu se poate compara cu garajele și bălăriile dinainte.

      Răspunde
  • Dom Tereaca ce legătură are iazul morilor cu Tintestiul ??? Că nu inteleg

    Răspunde
  • Sper că primul lucru făcut de noul Primar este sa demoleze calamitatea de clădire de la așa zisul iazul morilor , este fantastic de urâtă , chiar nu vede Toma acest lucru ???

    Răspunde
    • Aveți răbdare, pentru că nu aveți dreptate. Acea clădire va fi îmbrăcată în lemn.

      Răspunde
  • Primăria nu face ceva mitic, eroic, etc. Face mai mult decât nimic (ăsta este etalonul) și rămâne uimită chiar ea de rezultate, în așa măsură că se crede îndreptățită la ode de recunoștință. Voi cădea în lac la vederea peștișorilor colorați. Serios? Nu vreau să cred că mii de cetățeni cu drept de vot ar fi profund impresionați de peștișori sau alte mii ar confunda victoriile de la fotbal cu realizările în administrație publică locală. Tare făină numărătoarea voturilor. Refuz să cred că numărătoarea asta ar putea reflecta realitatea. Ar fi dramatic dacă ar fi real. Este imposibil să fie așa. Nu suntem toți copii.

    Răspunde
  • Domnule Treacă cum sa fie îmbrăcată în lemn? și tabla ? Pai tu crezi că ISU va înghiți așa ceva? și dvstra invocați fântânile arteziene, ok, poți să îmi spui și mie cine a executat instalația electrică pentru fântânile din Crâng?, hai că îți spun eu, acolo este penal și în afara legii, nu poți alimenta pompele fântânilor din iluminatul public, sper sa nu am gura aurită dar daca se va electrocuta cineva sa vezi apoi cum veți scoate cămașă după voi. Aceste investiții sunt bune dar trebuiesc executate cu oameni de specialitate, nu cu toate neamurile, prietenii și cunoștințele. Te rog să mergi in Crâng și să fotografiezi modul de execuție și apoi consulta un inginer de electrice. Ai să îmi dai dreptate.

    Răspunde
  • Artezienele din cele doua parcuri sunt urate cu craci, un kitsch.

    Răspunde
  • Deşi sunt un buzoian pro-Toma , nu mă pot abţine să comentez că acea construcţie de tablă e groaznic de urâtă, funebră chiar… Parcă ar fi un osuar unde sunt ţinute mii de rămăşiţe umane. Probabil multă lume se va revolta dacă va fi lăsată în acest stadiu…
    Se va îmbrăca în lemn ?? Foarte bine, numai că lemnul nu are durabilitate, va fi afectat de numeroasele intemperii şi de arşita soarelui (la ultimul pericol soluţia ar fi plantarea cât mai urgentă a unor arbori cât mai înalţi care să-i asigure umbră, un ambient mai răcoros – de-aia nu întâmplător vilele din lemn se construiesc preponderent în zona de munte, unde e un altfel de aer). Dacă nu se respectă aceste condiţii, riscăm să vedem probabil un PUTREGAI în câţiva ani.
    Unde s-a greşit la acest proiect (FOARTE LĂUDABIL de altfel prin amenajarea de spaţiu verde şi luciu de apă) ?? Tocmai prin modul nepotrivit în care a fost concepută această construcţie, e prea mare în comparaţie cu spaţiul verde aferent alocat, deci trebuia mult mai mică şi nu atât de înaltă !! Privind dinspre Biserica Sf. Ştefan, nu putem decât să constatăm cât de mult a acoperit peisajul str. Frăsinet, de-abia etajele superioare ale blocurilor de aici mai putând fi zărite din acea direcţie.

    Răspunde
  • Poate pentru un iubitor de kitsch-uri ca dumneata domnule reporter, artezienele din cele doua parcuri reprezinta frumusetea desavarsita. Pentru mine personal sunt motivul pentru care n-o sa mai calc pe-acolo…

    Răspunde
  • Că să convingă trebuia să fie bec Buzăul, și pe urmă ne unim cu cine vrea. Dar așa ce rezolvă? Unim o sărăcie mică cu altă sărăcie mică, rezultând o sărăcie mai mare. Tot orașul arată jalnic. Dacă nu poate face orașul curat, atât cât e acum, poate face ceva la suprafață dublă? Nu
    V-ați oprit cu numărătoarea la 6. Cred că trebuie continuată numărătoarea, dar se termină și hârtia și cerneală.
    Și nu mai faceți domnul reporter calcule. Cei care merg la vot trebuie să zică „da”, căci dacă mergem toți la vot și spunem „nu”, este valid referendumul, dar nu trece.

    Răspunde
    • Răspuns pt Ficus. Cred că și Dumnezeu dacă ar fi coborât la Buzău avea dificultăți în „a face bec” Buzăul în patru ani. Pocnea Dumnezeu din degete de zece ori pe zi și apoi tot mai veneau unii la el, „șefu’, șefu’, dar la noi în spatele blocului e noroi când plouă”, „șefu, ați pus asfalt la noi pe stradă, dar la ăia în Micro XIV e cu două degete mai mari!”.

      Răspunde
      • Concluzia. Omul ăsta, Toma, mai are puțin și asfaltează jumătate de oraș, e aproape o minune după dezastrul lăsat de Boșcodeală, și noi tot nemulțumiți suntem.

        Răspunde
  • … e frumos și cu peștișorii colorați, nu zic nu, da’ s-a gândit cineva să mai angajeze niște polițiști locali care să păzească peștișorii?!?

    Vorb-aia, au mâncat unii – nu dau nume – lebedele, d-apoi peștișorii… 😉 …
    … și-avem și noi mâncători destui, „mănca-ți-aș” … 😉

    Răspunde
  • Alegerile locale din 2016 au fost in 5 iunie.
    Azi e 14 iulie 2021.

    Tovarășul e la butoane de mai mult de 5 ani.

    Răspunde
  • Ups…iar ți-a dat cu virgulă domnule Tereacă? Din iunie 2016 și până la zi sunt peste CINCI ani și nu patru!! Dar lasă, o dăm pe Boșcodeală, spunem că a condus din umbră încă ceva ani și așa, tovarășul este la butoane de circa 1-2 ani!!!

    Răspunde
  • Cind s-a dorit aprobarea imprumutului de vreo 3 mil euro in Cons Local pt reabilitarea cinema Dacia , dl Toma spunea ca se pot folosi banii pentru orice , iar chestia cu reabilitarea acelei sali a fost doar pentru dosar; cam la fel se prezinta lucrurile si cu celelalte proiecte : sint proiecte puse pe hirtie de bani multi ( Iazul Morilor- vezi schita publicata acum 3 ani in care suprafata era mult mai mare , tisnitorile din parcuri etc, etc ) , apoi in forma finala a investitiei nu ajung probabil nici 20 la suta din banii solicitati ; ar trebui sa se verifice ce se intimpla cu banii.

    Răspunde
  • Trebuie să comunice cu oamenii. Să întrebe înainte să hotărască pentru toți la modul istoric. Domnul Constantin Toma poate să-și dorească ce crede că este bun pentru domnia sa așa cum și eu îmi doresc ce cred eu că este bun pentru mine. Este dreptul fiecăruia dintre noi ca cetățeni. Consiliul Local ar trebui să tempereze avântul domnului Constantin Toma în a lua hotărâri importante fondate pe intuiții proprii pe care nu le poate explica decât vag. Ăsta este rolul instituțiilor, să delibereze și să hotărască funcție de argumente temeinice. Socotelile cu realizările urgentate și miile de voturi induc ideea unei lupte personale. Cine se luptă cu cine? Cine e bun și cine e rău? Care este miza? De ce să ajutăm pe cineva cu un vot? Aici vorbim despre a fi sau nu de acord cu o propunere care va influența într-un fel ambele comunități. Acționează fiecare așa cum crede că opinia proprie este corect exprimată. Avem 2+1 variante. Putem reduce la a ne sinchisi sau nu să votam după cum cel care propune se preocupă sau nu să se facă înțeles și nu doar auzit. Hai Buzău!

    Răspunde
  • Pentru dl reporter: Nu invocați pe Domnul în discuție. Nu aveți acest drept.
    Prin ceea ce ați spus, recunoașteți neputință unora, dar le lăudați activitatea.
    De cinci ani, primarul a făcut ceea ce trebuia să facă, dar cu pași de melc. Dacă pălăria ăsta e mare, credeți că una mai mare este mai bună?

    Răspunde
  • Auras ai spus ca a asfaltat 50% din strazile orasului ? ai glumit cred, hai sa facem amandoi un recensamant intr-o zi o luam de unde vrei tu dar s-ar putea sa iasa cam 20% cu indulgenta. Eu stiu ca esti un ziarist bun si cand faceai emisiuni dadeai de pament cu cei din adminsitratie. Nu te mai lasa pacalit de ce spune Toma.

    Răspunde
  • Răspuns pt. Ficus. Să asfaltezi într-un an toate străzile de pământ din Buzău (50-60 de bucăți) pe care Boșcodeală nu le-a asfaltat în 20 de ani de mandat se cheamă pași de melc ? Bucureștiul are și acum vreo 350 de străzi de pământ. Chiar și Clujul are. Așa că melcul din accepțiunea dvs e de fapt iepure.

    Răspunde
  • Răspuns pt Mihai. Nu am spus că s-au asfaltat, dar că se apropie de jumătate. Și e un adevăr. Acum, când vorbim noi se lucrează la șase străzi din oraș, din care două mari, Transilvaniei și Bd. Industriilor.

    Răspunde
  • Mă miră că după toate lucrurile făcute în ultimii ani cetățenii tot nemulțumiți sunt…

    Sigur că or fi și dezavantaje, nimic nu e perfect sau ideal, dar eu cred că doar unirea e calea spre dezvoltare mai rapidă.

    Unirea e puterea, sub toate formele ei. Credeți că degeaba Germania s-a făcut mare și puternică? Iar alții au fost destrămați, vezi Iugoslavia, Cehoslovacia…

    Dacă ratăm oportunitatea unirii acum, vom fi cei care vom regreta că am întârziat din propria vină dezvoltarea orașului.

    Răspunde
  • Urbea se poate extinde înspre N , N-E și N-V , pe restul de terenuri ale Stațiunii Experimentale prin adjudecarea de teren similar dintre Lipi și Buzău (unde stațiunea are ceva teren) , lipienii îl vor vinde cu plăcere fiindcă n-au cu ce să-l întrețină , în acest fel se va menține orașul strâns nu ,,vărsat cum vrea ms.Tom ! P.S. mi-aș dori ca primarul să citească asta , deși nu cred că nu s-a gândit la propunerea mea.

    Răspunde
  • Întrebare pentru reporter:
    Ce trebuie să facă Toma OBLIGATORIU dacă referendumul nu trece?

    Răspunde
  • @Florian: dacă referendumul ăsta nu va trece înseamnă că de fapt majoritatea buzoienilor nu a fost de acord cu aceasta unire..

    iar Tovarășul ar fi bine să înțeleagă că e un simplu administrator și că trebuie făcute consultări publice reale înainte de a mai decide alte trăznăi!

    Răspunde
  • @Florian, referendumul o să treacă cu siguranţă. Cei care se opun acestui proiect sunt prea puţini şi prea mărunţi. Pe ţinteşteni trebuie insistat cel mai mult pt. a fi convinşi într-o majoritate cât mai mare.

    Răspunde
  • Primarul are realizari, dar daca ne gandim la cati bani a tocat pe clubul sportiv putem spune ca se puteau face de 2 ORI MAI MULTE lucruri bune!
    Pe scurt, sportul a fost prioritatea cheltuielilor primariei (cat asfaltarile si transportul la un loc!!!).
    Cat despre unirea cu comuna vecina: unde este studiul de dezvoltare care recomanda aceasta solutie?
    Se pot face parcuri industriale in judet de catre Consiliul Judetean, nu este obligatoriu ca municipiul Buzau sa-si dubleze suprafata. Cati investitori asteapta la usa primariei? Investitori care sa creeze locuri de munca (nu doar investitori imobiliari).

    Răspunde
  • Oriunde ne uităm în lumea asta vedem că se dorește fragmentarea națiunilor. De ce? Pentru că așa nu mai reprezintă o forță care să deranjeze. Dacă Buzăul se va mări in urma referendumului personal cred că va fi bine. Dar de ce sa alegem Țintești? Pentru ca este comuna lui Toma? Nu am nimic personal cu dumnealui deși aș avea multe de spus despre modul în care a ,,evoluat”. Ca o părere personală consider că unirea cu comunelor Lipia, Merei, Sărată Monteoru, Zoresti, Vernesti ar fi adus un mai mare beneficiu Buzăului. Teren suficient, deschidem o zona turistică deosebită, Monteoru, Drumul Vinului, Valea Buzăului. Autostrada Ploiești-Buzău trece prin apropiere. Într-un cuvânt vad mai multe avantaje dar ALTELE SUNT INTERESELE în aplicarea demersului de a mari Buzăul.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.