Cum să amenajezi un living primitor în stil modern

Livingul este încăperea comună ce aduna laolaltă membrii familiei după o zi de muncă epuizantă. Totodată este o zonă de socializare, aici îţi întâmpini invitaţii şi prietenii apropiați, tot în această încăpere vrei să te relaxezi citind sau urmărind emisiunile preferate sau să descoperi magia jocurilor de societate. Amenajarea acestei camere poate fi o provocare chiar şi pentru cei mai creativi dintre noi.

Cum amenajezi un living în stil modern?

Stilul modern este caracterizat de corpuri de mobilier practice cu aspect minimalist, de echilibru cromatic şi aspect general aerisit. Orice living poate fi amenajat astfel, indiferent de dimensiunea lui pentru că, pentru că din fericire, există o varietate mare de corpuri de mobilier, accesorii, corpuri de iluminat si lustre ce ajută la realizarea unul decor ideal. 

Te poți orienta către canapele simple, îmbrăcate cu materiale textile în culori neutre. Aceste piese sunt centrul de atracție al livingului ce crează spaţii confortabile de relaxare şi socializare. Alături poți integra fotolii compacte, asemănătoare ca textura, dar diferite ca paletă cromatică. Așa vei crea un ambient prietenos, dar energizant.

Măsuţa de cafea şi comoda TV sunt alte corpuri practice ce completează un living. Alege materiile cu finisaje metalice, realizate din sticlă, materiale metalice, piatra naturală sau MDF în culori cât mai apropiate de cele naturale. Au versatilitate ridicată, sunt facil de întreținut şi pot fi personalizate cu uşurinţă cu ajutorul accesoriilor şi a decoraţiunilor.

Pentru a oferi un aer personal încăperii poți miza pe textile decorative, pe huse pentru fotolii şi perne decorative. Acestea pot furniza un aer dinamic încăperii. Ai grijă să respecți proporțiile cromatice , astfel  livingul va părea aerisit. O husă pentru canapea matlasată sau o variantă impermeabilă oferă protecţie corpului de mobilier şi totodată te poate ajuta să alungi monotonia. Astfel de accesorii sunt ideale şi pentru protecţia fotoliilor. Variantele din microfibră în culori puternice pot fi pata de culoare ce energizează întregul ambient.

Ce corpuri de iluminat să alegi pentru un living modern

În tendinţe sunt lustrele cu LED, veiozele şi lampadarele ce folosesc soluții de iluminat  economice, cu aspect minimalist şi finisaje metalice. Nu doar că te ajută să creezi un ambient intim optim pentru discuţii relaxante, dar sunt alternative de reducere a consumului energetic. Mizează pe corpuri de iluminat şi lustre ce îmbină plăcutul cu utilul, te vei bucura de toate avantajele unui decor distins. Dacă eşti în pană de idei Furnio.ro te poate ajuta să descoperi care sunt cele mai noi tendinţe. Poţi observa care sunt cele mai noi curente de amenajare, dar și care sunt corpurile de mobilier cheie, care sporesc confortul personal.

Sursa de imagine: Vania Zhukevych / Shutterstock.com

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.