Cum va crește numărul bicicliștilor din Buzău

Mai puține mașini și mai multe biciclete. E trendul spre care caută să îndrepte Buzăul șefii din Palatul Comunal.

Un impuls va fi dat chiar de anul viitor când în Buzău vor apărea primele astfel de construcții (vezi foto-proiecție mai jos).

E vorba de parcări supraterane (în jurul blocurilor) care vor conține inclusiv spații pentru biciclete.

Prima astfel de parcare supraterană – pilot – va fi amenajată în Micro III lângă Zidul Episcopiei. După o perioadă de probă se va trece la asamblarea lor în toate cartierele aglomerate.

Mai mulți bicicliști în oraș

Pe lângă noile spații de depozitare a bicicletelor, pedalatul va fi încurajat la Buzău și de amenajarea unor noi piste pentru bicicliști.

Anul viitor ar urma să se înceapă lucrările la Bd. Unirii, Aleea Industriilor și str. Transilvaniei. Toate trei vor fi prevăzute cu piste pentru bicicliști.

C-tin Toma și Ionuț Apostu au ținut să înființeze în oraș Inelul Verde care conține Calea Eroilor – Aleea Căprioarei – Parcul Crângși traseul pe lângă stadionul Gloria și sediul Armatei a II-a
loading...

4 comentarii la „Cum va crește numărul bicicliștilor din Buzău

  • Atentie la exprimare , d-le Tereaca ! Ziceti ca parcarea este “supraterana” , apoi imediat ca ar fi “subterana” … Eu , unul , am inteles ideea , …dar …

  • Cum face pe Transilvaniei, mai muta din case? Ca abia e loc pentru masini. Din strada nu se poate lua, ca e la limita, iar pe trotuare parcheaza cei cu depozitele si localnicii. Oricum, fara un sistem de piste generalizat, e inutil pentru majoritatea. Degeaba am pista 700m daca apoi trebuie sa faci echilibristica printre masini si sa te injure toti inca 700m.

  • O idee buna dar greu de realizat, ar fi fantastic sa avem cum sa strabatem orasul in sigursnta, pe biciclete. Multi ar renunta la mașini, inclusiv eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.