E dovada că Toma modernizează Buzăul!

În ianuarie 2016 reporterul buzoienii.ro făcea un calcul simplu.

Banii prinși pentru investiții împărțiți la totalul veniturilor anuale preconizate la nivelul Primăriei Buzău.

A ieșit că administrația Boșcodeală aloca doar 1,5 % pentru investiții, restul banilor mergând în principal către salarii, dar și subvenții la RAM și Trans-Bus.

În ianuarie 2018, reporterul a repetat aceeași socoteală.

A rezultat că 16,5% din totalul bugetului a fost direcționat de administrația Toma către investiții.

E cea mai bună dovadă – matematică – a faptului că orașul se modernizează, că proiectul de buget s-a făcut sănătos, pregătind viitorul și fără a acoperi doar prezentul.

Citește și articolul: Fotografiată alături de fotografia ei. Află câteva lucruri deosebite despre această domnișoară frumoasă

Cel mai bun exemplu îl reprezintă străzile. Dacă în mandatul lui Boșcodeală se asfaltau 4-5 străzi pe an, cu Toma s-au rezolvat în 2017 peste 30, iar în 2018 se preconizează a se ajunge la o sută. E drept că jumătate dintre ele (în special din grupul celor 50 neasfaltate niciodată) sunt doar străduțe de câteva zeci de metri lungime.

„Chiar dacă bugetul total s-a micșorat, am alocat 16% către investiții. Se vor face în principal străzi, trotuare și parcări. Am direcționat 3 milioane de euro către Urbis, pentru a se cumpăra o nouă stație de asfalt și cele mai moderne utilaje. Ideea este de a avea trei echipe care să lucreze simultan la pregătirea și asfaltarea străzilor. Iar termenul de finalizare a unei lucrări să fie mult redus față de anii trecuți. Am prevăzut bani pentru ca toate unitățile de învățământ să fie dotate cu centrale termice proprii, iar în acest fel facturile la căldură să scadă considerabil. Nu am prevăzut niciun leu pentru subvenția la energia termică, sper ca guvernul să ne ajute și în acest an. De asemenea, preconizez și reducerea subvenției pentru Trans-Bus. S-au cumpărat autobuze, maxi taxi va fi eliminat, e de așteptat ca Trans-Bus să vândă mai multe bilete și abonamente. Începând din acest an vom investi considerabil și în dotarea laboratoarelor și atelierelor din școlile și liceele buzoiene, în special cele tehnologice. Am constatat că unele dintre ateliere au aceeași dotare din vremea în care am fost eu elev”.

Citește și articolul: Ajutor de la armată. „Domnul general Vlad ne dă voie să le folosim”

Toma a anunțat că, dacă guvernul își va respecta promisiunea de a trimite un milion de euro la Buzău pentru sărbătorirea centenarului (în acest fel Primăria va aloca mai puțini bani din surse proprii) și va acoperi și diferența generată de reducerea impozitului pe venit, procentul din buget alocat investițiilor ar putea crește înspre 20%.

Citește și articolul: Super concert pregătit buzoienilor. Iuliana Tudor, orchestra maestrului Botgros și mari cântăreți de muzică populară la Sala Sporturilor. Iată detalii

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „E dovada că Toma modernizează Buzăul!

 • La Urbis au crescut si salariile, indemnizatiile, sporurile si primele celor din conducere din milioanele alea alocate.
  Cheltuie cam in ritm alert, dupa ureche, si nu ies lucrarile bune.

  In plus deja a inceput sa iasa in evidenta noul grup abonat la banii publici… s-a inconjurat de lingai care isi trag partea prin tot felul de contracte, chiar prin incredintare directa, si a caror rezultate sunt nule. Nici nu trebuie sa ii cauti ca mereu se tin dupa Primar acesti indivizi, parca le e frica sa il lase singur, poate ii vine o idee din alta parte si ii ejecteaza.
  Nu e bine deloc treaba asta…

 • Este cea mai bună dovada – matematică – ca Boscodeala a fost un primar care a asfaltat doar în Simileasaca pentru a mulțumi țiganilor care l-au votat.

 • Dl Toma este un om al cifrelor ,așa că nu prea greșește când face socoteli .Defapt dlui este mai întâi un om de afaceri și apoi Primar .Nu suferă comparație cu dl Boșcodeală ,și se vede lucrul acesta .Tot mai mulți buzoieni au realizat și îl susțin .Sper să o facă și de acum încolo .

 • Succes domnului primar
  Toma

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.