E sigur! Neagu a semnat! Suntem cu ei!

Site-ul buzoienii.ro a scris în premieră, în urmă cu zece zile, despre posibilitatea înfrățirii județului Buzău cu provincia spaniolă La Rioja (click AICI).

„Oricine a auzit despre vinurile „La Rioja”. Această regiune a Spaniei are peste 500 de podgorii și crame. Provincia la Rioja este celebră în lume pentru calitatea vinurilor produse aici” – sursa wikipedia

Dacă Buzăul are în jur de 400 de mii de locuitori, la Rioja are puțin peste 300 de mii. Deci, s-ar cam potrivi. În plus, în această zonă au emigrat mulți români, dintre care o parte sunt chiar buzoieni.

Primul contact oficial s-a produs anul trecut de 1 decembrie, atunci când șeful CJ Buzău, Emanoil Neagu a mers la Logrones (capitala provinciei), onorând invitația „podgorenilor”.

Iată că discuțiile de atunci au avut o finalitate concretă. Zilele trecute Emanoil Neagu a semnat la Ambasada Spaniei acordul de colaborare a județului Buzău cu Comunitatea Autonomă la Rioja.

La ceremonie au mai participat ambasadorul României în Spania, Gabriela Dancău şi a Consulului general al României la Bilbao, Marian Popescu, iar din partea cealaltă Jose Ignacio Ceniceros Gonzales – președinte al Guvernului Comunității Autonome din La  Rioja, Regatul Spaniei.

Urmează a se înființa o comisie alcătuită din patru membri – câte doi de fiecare parte – care va pune la punct primele acțiuni concrete ale colaborării.

„Acesta este un act istoric, o oportunitate pentru Județul Buzău de a dezvolta colaborarea cu o țară din Uniunea Europeană și de a promova schimbul de bune practici între cele două administrații locale. Având în vedere că Județul Buzău și Comunitatea Autonomă din La Rioja sunt regiuni cu potențial viticol însemnat, acest Acord de colaborare reprezintă un sprijin acordat întreprinderilor mici și mijlocii din ambele zone. De asemenea, ne propunem să realizăm proiecte comune în domeniul cultural, educațional, turistic și social.” a declarat Petre Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău


Semnarea acestui Acord de colaborare reprezintă un pas important pentru Comunitatea Autonomă din La Rioja, unde, în prezent, locuiesc aproximativ 12.000 de români, care sunt foarte bine integrați din punct de vedere social, educativ și economic. Acest pas reprezintă o colaborare strategică, care are ca scop identificarea unor noi proiecte în beneficiul ambelor părți.”, a declarat Jose Ignacio Ceniceros Gonzales, Președintele Comunității Autonome din La Rioja.

Scopul acestui Acord de colaborare este promovarea relațiilor interregionale și a colaborării transfrontaliere.  Obiectivele principale ale acestui acord sunt:

  • Promovarea participării comune la proiecte și programe cofinanțate de Uniunea Europeană sau de alte organizații, în special în domenii precum agricultura, mediul înconjurător, tineretul sau educația;
  • Încurajarea colaborării economice între ambele regiuni pentru a promova dezvoltarea economiilor din ambele teritorii, furnizând infomații și sprijin, în special întreprinderilor mici și mijlocii din fiecare regiune;
  • Promovarea dialogului intercultural între societățile Comunității Autonome din La Rioja și Județul Buzău, încurajarea transferului și colaborării inițiativelor sociale, în special a celor legate de inovarea socială și responsabilitatea socială a administrațiilor;
  • Promovarea schimburilor culturale, educaționale sau sportive între Județul Buzău și Comunitatea Autonomă din la Rioja prin intermediul forumurilor, proiectelor, expozițiilor, internetului sau prin orice alt mijloc care oferă posibilitatea de a participa în ambele regiuni;
  • Reafirmarea disponibilității ambilor semnatari de a primi misiuni corporative sau instituționale care încurajează schimburile în diferite domenii și în diferite politici publice.
loading...

Un comentariu la „E sigur! Neagu a semnat! Suntem cu ei!

  • Tiiiii ,să vezi ce vinuri vor sta pe masa buzoienilor de acum încolo .Care mai de care mai colorate și parfumate ,Acuma nu că noi nu am avea , dar am înțeles că la pachet cu vinurile ,vin și alte facilități culturale ,administrative ,de care noi chiar avem nevoie ,și vorba românului ,rai din rai se face colaborarea româno -spaniolă .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.