Iată cât costă un loc în prima parcare supraterană

Sunt primele două astfel de parcări supraterane din România.


Cele două astfel de parcări supraterane, una de 25 și una de 75 de locuri, au fost construite de Primăria Slatina (vezi AICI articol din presa locală).

Costul, unul destul de piperat: peste 17.600 de euro pentru un singur loc!

La o asemenea investiție și închirierea va fi pe măsură.

Conform informațiilor reporterului buzoienii.ro prețul pe un singur an va fi de aproape 1.300 de lei (înainte de o posibilă licitație).

Deci, de peste 10 ori față de prețul de la Buzău, 120 de lei. Rămâne de văzut dacă, la acest tarif, la Slatina se vor găsi șoferi interesați.

Primăria Buzău a fost interesată de proiectul de la Slatina, pentru a-l implementa în Unirii Sud, dar a renunțat din trei motive:

1) Costuri mari/uriașe de realizare

2) Locatarii blocurilor de lângă GPP 8 (Unirii Sud, vezi foto mai jos) au protestat și chiar au strâns semnături împotrivă. („Nu vrem o asemenea hidoșenie” și „Nu vrem să se uite cineva la noi în casă”)


3) Nu e sigur dacă la un asemenea preț de închiriere se vor găsi mușterii

Reporterul buzoienii.ro s-a folosit în documentarea acestui articol de articolul publicat de de Ionuț Jifcu de la reporter.24.ro:

loading...

6 comentarii la „Iată cât costă un loc în prima parcare supraterană

 • …hai să -ti spun una cu autostrăzile , măi, jurnalistule!….du -te la ieșire din bz , vis-a-vis de rolcar , pe stânga , a adus turcul camioane, buldozere!…cum care turc?… turcul care a câștigat licitația ptr lotul 3 , a7 !… problema e că ciuciu workeri….greu de găsit!….

  Răspunde
 • … ia autobuzul transbus până la rolcar că bicicleta comunitară e în reparații!… dacă nu totuși riscă -te cu mașina personală , chiar dacă poluezi puțin…nu o fi foc…. pentru informarea bizonianului orice sacrificiu e bine-venit!…

  Răspunde
 • E mult 1.7 mil euro din bugetul de 140 de milioane de euro pe an, pentru 100 locuri de parcare??? Prețul de la Buzău este pentru vopseaua de pe asfalt și atât. Măcar ăia investesc în ceva util și chiar frumos, deși imaginea di articol nu ajută pentru că prezintă grupuri de module,
  Iar cât despre circul cu cei ”speriați”, caruselul ăla nu se pune în mișcare cu om în el, nu se va uita nimeni pe gratis la ei. Nu ne-am speriat noi de cei 40 de afaceriști cu petiția online, ne temen de niște locatari sau de foștii tarabagii de pe Al Trandafirilor?

  Răspunde
 • Cum dracu nu s-ar găsi mușterii, la cum plusează neghiobii ăștia plini de bani din orașul lu pește eșuat Buzău când licitează pentru a îngroșa bugetul local a lui Tomiță, de ajung să inchirieze un loc de parcare cu 5000, 8000 lei pe an, despre ce vorbim? Auzi n-ar da nimeni 1300 pe an! Păi asta-i sumă modica pe lângă absurditățile alea de licitații!

  Răspunde
  • Sumele alea mari despre care s-a vorbit în presă sunt excepții și, în general, nu s-au plătit. Din gură mulți sunt campioni, mai greu când trebuie să decarteze. Eu zic că n-or să se dea nici 20%. Vedem în martie în Slatina.

   Răspunde
 • Dacă e să vedem și partea bună a paharului, constatăm că la olteni documentația necesară pentru atribuirea unui loc de parcare este mult mai simplă. Nu tu atestat fiscal, nu tu adeverință de la asociație… La noi se complică de la an la an. Acum se mai bagă și mocăciuni la înaintare, știți voi la ce mă refer…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.