„Încă un proiect de suflet finalizat. Recunoștință ostașilor români”

„Aici pe pământul românesc al Stoicanilor sunt înhumați ostașii români care au trecut Prutul în anul 1941 pentru a elibera Basarabia de invazia sovietică. Cei 78 de soldați care își dorm somnul de veci în acest cimitir și-au vărsat sângele pentru pacea, libertatea și valorile naționale ale urmașilor noștri. Veșnică pomenire!”.

E mesajul gravat pe monumentul realizat cu contribuția CJ Buzău în raionul Soroca din Basarabia, înfrățit cu Buzăul.

La ceremonia de inaugurare a acestuia au participat, de la Buzău, Emanoil Neagu și preotul Mihai Milea.

„Încă un proiect de suflet finalizat – Cimitirul ostașilor români din localitatea Stoicani, Raionul Soroca, Republica Moldova a devenit un reper al recunoștinței jertfei ostașilor români, cazuți la datorie în timpul celui De-al Doilea Război Mondial! Mulțumesc Pr. Prof. Dr Mihail Milea, Preasfințitului Părinte Antonie – Episcop de Bălți, doamnei Ana Bejan – cetățean de onoare al județului Buzău, Parintelui Sorin Huluță, domnului General maior (r) Visarion Neagoe și tuturor celor implicați pentru a cinsti memoria eroilor noștri. Recunoștință veșnică ostașilor români!” – Emanoil Neagu

Preotul Milea și șeful CJ Buzău sunt doi dintre cei mai implicați buzoieni în strângerea relațiilor cu frații din Basarabia și pentru realizarea într-un viitor cât mai apropiat a unirii cu România.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.