INVESTIȚIE. Ce se va face cu banii la Buzău

Investiție de aproape 30 mil. € (145 milioane lei) în jud. Buzău.

Uniunea Europeană dă acești bani (nerambursabili) pentru a se realiza canalizare în comunele Merei și Pietroasele (vezi, mai jos, lista satelor), plus modernizarea instalației de tratare a nămolului de la stația de epurare din orașul Buzău.

Acesta este al treilea contract din lotul de douăsprezece (anterior s-au semnat contracte pentru zonele Cislău și Rm. Sărat), Uniunea Europeană urmând să trimită la Buzău peste 300 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de apă/canal.

În ce sate se face canalizare:

Merei, Ogrăzile, Sărata Monteoru, Gura Sărății, Dealul Viei, Izvoru Dulce, Lipia, Pietroasele, Clondiru de Sus, Dara, Pietroasa Mică, Șarânga.

În cadrul contractului se vor executa următoarele lucrări:

⦁ Extindere rețea de canalizare (inclusiv racorduri) – 89,9 km
⦁ Colector – 3,1 km
⦁ Stații de pompare apă uzată menajeră (noi) – 43 buc
⦁ Conducte de refulare apă uzată menajeră (noi) – 30,1 km
⦁ Instalație de tratare nămol la stația de epurare existentă din Municipiul Buzau – 1 buc

Astăzi, Simona Săvulescu, Directorul General al Comp. de Apă Buzău, a semnat contractul de execuție cu reprezentantul asocierii SC NESS PROIECT EUROPE SRL – SC MONTIN SA

Contractul de lucrări are o valoare de 122.143.722,40 lei fără TVA și are o durată maximă de execuție de 720 de zile, la care se adaugă perioada de garanție de 60 luni.

Cine dă banii

⦁ 94% din fonduri publice nerambursabile, din care:
⦁ 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene
⦁ 13% Bugetul de stat
⦁ 2% Bugete locale

 • 6% cofinanțarea asigurată de Compania de Apă Buzău prin contractarea unui credit bancar.
loading...

5 comentarii la „INVESTIȚIE. Ce se va face cu banii la Buzău

 • Intrebarea corecta nu este ” Ce se va face cu banii la Buzau”,ca cat se va fura din acesti bani ci cati din ei vor fi furati. Ca doar stim cu totii, ca politicienii,partidele si sclavii lor numiti in functii din astea in care sunt foarte multi bani in joc, atrag precum „mustele la rahat” indivizii din aceste categorii.Ca doar nu o sa credem ca organele abilitate cu executarea controalelor si verificarea cheltuirii acestor bani,isi vor face datoria.Nu mai crede nimeni in cinstea,onoarea si onorabilitatea slugilor de partid,a politicienilor,a indivizilor numiti in functii de conducere,a DNA,a justitiei,……

  Răspunde
 • Canalizarea este de bine,dar sa vedem când putem spune că va fi gata. Don Primarele de Lipia/Merei poate spuneți ceva despre proiectul care zace de ani buni al sistemului de încălzire cu gaze. Toată lumea zice să băgăm gaze și primăria nu prea face

  Răspunde
 • Hopa, hopa. Se deșteaptă lumea. Nu știți ce să faceți cu banii? Măi copii, să vină Boscodeala cu prietenii lui dubioși și te ții tată. Vile la fetițe și multe, multe chiolhanuri.

  Răspunde
 • De ce nu spui ca meritul este al lui Tescaru???

  Răspunde
 • De ce pe masă este apă îmbuteliată (aceeași marcă cumpără și Tescaru din supermarket) și nu un cofer cu apă potabilă livrată de Compania de Apa Buzău? Nu este bună? Nu este mai ieftină?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.