Nicio zi în libertate. Ce se va întâmpla săptămânile viitoare cu Cosmin Dan

Nicio zi în libertate.

Chiar dacă unii dintre prietenii lui Cosmin Dan speră să-l prindă măcar câteva zile în libertate înainte de condamnare, acest lucru nu se va întâmpla.

Incendiatorului i-a fost prelungit zilele trecute arestul preventiv cu încă 30 de zile (de către un judecător de la Tribunalul Buzău).

În faza urmăririi penale, un inculpat poate fi ținut în arest maximum 180 de zile.

Cosmin Dan nu va atinge însă limita de șase luni, întrucât luna viitoare procurorii vor încheia rechizitoriul și îl vor trimite în judecată.

Din acel moment, se trece la o nouă fază, cea a judecății, în care un inculpat poate fi ținut în arest maximum 5 ani.

Nici acest termen nu se va împlini. De exemplu, criminala de la metrou și-a primit după un an și trei luni sentința și la apel (închisoare pe viață).

În concluzie, Cosmin Dan va mai sta în arest preventiv câteva luni (până la condamnare), iar apoi își va ispăși pedeapsa la penitenciar. Fără a mai prinde nici măcar o zi de libertate.

Cosmin Dan va mai sta în arestul Poliției Buzău câteva săptămâni (până când procurorii termină ancheta), după care va fi trimis la penitenciar, unde există camere speciale pentru arestații preventiv

Reamintim, procurorii au comunicat recent și acuzațiile care i se aduc lui Cosmin Dan: omor calificat și distrugere. CLICK AICI pentru a afla câți ani de închisoare riscă.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.