„Nu pot lăsa lucrurile așa!”

Primarul Toma a anunțat în conferință de presă că va căuta să afle identitatea persoanei care „era să blocheze un oraș prin plângerea penală pe care a făcut-o”.

„O să fac o intervenție la IPJ Buzău și la Parchetul Județean Buzău pentru a-mi comunica numele persoanei care a făcut această plângere. Ulterior voi face o plângere penală pentru denunț calomnios. Nu pot să las lucrurile așa. Avem o problemă și cu legislația pentru că în acest moment orice nebun care face o plângere penală poate bloca un proiect cu fonduri europene cu consecințe care pot fi foarte grave”.

Rămâne de văzut ce succes va avea primarul în demersul său de aflare, pe cale oficială, a numelui delatorului.

Numele său e trecut, cel mai probabil, pe plângerea penală depusă la IPJ și/sau Parchet.

Denunț calomnios, Codul Penal

(1) Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 3 ani.

Toma a anunțat că a inițiat demersuri și pentru modificarea legislației:

„Doar în România se poate așa ceva, ca o simplă plângere a cuiva, poate fi o minciună ordinară, să ducă la blocarea unui proiect cu fonduri europene. Trebuie modificată legislația astfel încât o astfel de măsură să poată fi luată doar după o sentință judecătorească”

Citește și:

loading...

4 comentarii la „„Nu pot lăsa lucrurile așa!”

 • Facem un ramasag?
  1.Daca este Florescu, il condamnam la pensie minima; sa stie toti ‘specialii’ unde ajunga daca fac rau comunitatii.
  2.Daca-i Rosioru, scapa de proces daca aduce lista cu mafiotii pe care-i apara si-i promoveaza in CL.
  3.O fi Jilaveanu, e in top cu procesele impotriva institutiilor statului care nu-i sunt serviabile. Primarul Toma si echipa au cateva procese, Primaria si CL Buzau altele, iar Casa de Pensii cateva duzinii …etc. Sa primeasca interzis la intrarea in institutiile statului, doar acces în altă parte.

  Răspunde
 • Așa e legea la noi! Și executare silita se face fara temei, te executa și după aceea tu trebuie sa faci dovada că ești nevinovat. Că sa depui un astfel de dosar costă cam 20 lei….trageți voi concluziile. Nu își pune nimeni problema că minți.

  Răspunde
 • Oricum e blocat tot orasul, au spart tot Unirii de la Orizont pana in centru si e bara la bara totul. Era sa fiu calcat pe trecere de masini deoarece ei treceau pe rosu. Macar daca e blocat tot orasul cu lucrarile, mai avem politie locala? Nu am mai vazut agenti sa dirijeze traficul de 3 ani.

  Răspunde
 • Pe logica dlui primar, nici banii de la UE nu ar trebui dati decat la receptia finala a lucrarii, respectiv pana la expirarea garantiei – daca exista, iar pana atunci sa achite facturile din fonduri proprii. Ia vezi, dle Toma, merge asa, e bine la proiect?!? Pe zi ce trece ma inchin din ce in ce mai des. Sa ma pazeasca de presa, de administratie, de orice.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.