Primul pas pentru începerea unui proiect important. Al doilea după Calea Eroilor

Un cititor – căruia îi mulțumim – ne-a trimis câteva fotografii de pe strada Frăsinet din cartierul Micro III.

Conform acestuia pe ușile garajelor dinspre terenurile stațiunii de cercetare s-au lipit azi afișe cu semnătura primarului.

Deținătorii garajelor sunt astfel înștiințați ca până la data de 1 martie 2019 trebuie să-și desființeze construcțiile „amplasate pe domeniul public”.

Motivul îl constituie faptul că la primăvară aici vor începe lucrările pentru al doilea proiect important din municipiul Buzău după Calea Eroilor.

E vorba de punerea în valoare a Iazului Morilor prin înființarea unui canal de suprafață ce va înfrumuseța considerabil acea zonă a orașului.

Pe lângă canal, întreg cartierul Micro III va intra într-un proiect de regenerare urbană, însemnând asfaltare, amenajare de spații verzi, noi locuri de parcare – după modelul Cartierului Obor.

Proprietarii garajelor care vor fi desființate vor primi locuri de parcare pe cealaltă parte a străzii Frăsinet, dar se vor și bucura – la finalul lucrării – de noua amenajare din vecinătatea blocurilor lor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  „Arată bine. Dar ce e asta ?”CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

 

 

loading...

7 comentarii la „Primul pas pentru începerea unui proiect important. Al doilea după Calea Eroilor

 • Toate bune și frumoase până la parcări, Primaria a scos parcările la licitație, cea ce nu e normal, fiecare cetățean posesor de mașină trecuta la financiar și politie pe numele său trebuie să aivă asigurat un loc de parcare contra cost și doar dacă mai dorește, să liciteze pentru al doilea. Astfel primăria a ajuns un bisnitar care închiriază parcare celor cu bani mulți și evazioniști. Practic nu a făcut nimic pentru oamenii de rand! Nu a făcut nimic cu caracter social! O lucrare demnă de… Tăriceanu! În micro 5 și Dorobanti nu au exploatat suficient locurile unde se puteau face parcări, continua să existe trotuare de 7m unde nu e trafic pietonal, zone unde pentru un tufiș sau un corcoduș l au considerat “spațiu verde”, când cu banii de pe parcări putem face spatii verzi și împăduriri la greu….

 • Sunt curios unde le dă loc de parcare primarul celor de pe frasinet, care vor fi mutați, când nici acum nu sunt locuri de ajuns. Cred că va merge pe filiera ‘Tăriceanu “va moderniza și numerota parcările celor de la blocurile de pe frasinet și le va scoate la licitație și o să spună v am făcut parcări dar dacă nu ați avut bani să licitați… Dar roata se învârtește și vin alegerile…….

 • Pe care parte sa primeasca loc de parcare, ca pe partea cealalta a strazii Frasinet abia exista trotuar pe care incape o persoana intre bloc si strada, de unde loc pentru parcari pe cealalta parte?
  Sau se desfiinteaza banda de circulatie suplimentara facuta acum cativa ani pentru a fi transformata in parcare?

 • Felicitări!…dar vă rugem să nu ne uitati pe strada Toamnei, că încă nu s-au asfaltat trotuarele, in rest suntem foarte mulțumiți…despre carcotași ce sa zic: vor exista mereu persoane care vor pune mai presus confortul personal, decat un proiect urban de așa o amploare ca cel cu Iazul Morilor..

 • Ce bucurie o sa fie pe locuitori, la sfârșitul lucrărilor, unii probabil că se antrenează de pe acuma!
  E ca în poezia aia din Epoca de Aur:
  “De la Dunăre la Mare
  Au făcut canal sub soare,
  Să se plimbe cu barcuta,
  Ceaușescu și Lenuța! ”
  Rămâne de văzut cine va fi “Ceaușescu” și cine va fi “Lenuța”, în situația noastră…

 • Iazul Morii va fi canal colector a gunoaielor aruncate de locatarii străzii Orizont.Vara va fi ceva de vis cu mirosurile…

 • o mutare buna!
  garajele sunt doar depozite de muraturi sau ateliere auto improvizate!
  ocupa si vreo 2 locuri de parcare plus masina proprietarului de garaj carre evident o tine afara pe un loc al vreunui vecin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.