PSD: „Facilități pt. producătorii de mobilă și compensații deținătorilor de păduri”

În urmă cu 112 România scria istorie în domeniul prelucrării materialului lemnos chiar din județul Buzău.

IFET Nehoiu devenea din start cea mai mare fabrică din Europa în acest domeniu. Produse de mare finețe pentru industria mobilei la nivel continental plecau din orașul buzoian în toată Europa.

Istoria s-a stins însă, iar în locul colosului IFET Nehoiu au apărut mici fabrici de prelucrare a lemnului. Însă, și în prezent orașul buzoian cu puțin peste 10.000 de locuitori brevetează la acest capitol. Aici există fabrici ce produc mobila high-tech unică în UE.

Însă industria mobilei este o Cenușăreasă deloc băgată în seamă de guvernarea liberală care nu prețuiește produsele românești și, ca atare nu asigură pârghii de dezvoltare.

PSD propune prin programul de guvernare un detaliat program național de gestionare a resurselor lemnoase, pentru prelucrarea finită în România, care să susțină dezvoltarea locală și ocuparea forței de muncă. Social-democrații au politici publice clare de susținere și sprijin a industriei forestiere și de prelucrare primară.

PSD propune un pachet de facilități pentru susținerea producătorilor de mobilă, astfel încât materialul lemnos să nu mai fie exportat și să ajungă în țară prin import produs finit.

De asemenea si un sistem compensatoriu acordat proprietarilor de păduri pentru pierderi suferite de constrângeri de mediu, în cazul pădurilor aflate în arii naturale protejate, folosind finanțarea europeană, precum și Fondul de Mediu.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

9 comentarii la „PSD: „Facilități pt. producătorii de mobilă și compensații deținătorilor de păduri”

 • Dar dc nu spuneti si ca aproape toate fabricile au fost distruse in perioada de guvernare a PSD..Mi se pare asa pe fata prosteala

 • Multi dintre baronii lemnului, sunt PSD-isti. Articolul asta este praf in ochi, de la cap la coada.

  Dle Tereaca, explica-i dlui Toma ca e bine sa se lepede de Satana, foarte repede, apoi sa mearga ca si independent, fara probleme !

  Iar dumneata, TE ROG sa lasi propaganda psd-ista pentru altii. Risti sa iti pierzi imaginea, iar noi vom vota tot cum vom stii noi !

 • Psd a distrus industria si padurile… acum promit ca repara ceva ? Nu mai cred nici copiii….

 • D-l Tereaca isi va pierde ,,imaginea” in fata sobolanilor galbeni si atat.
  Cum in Buzau sobolanii galbeni sunt intr-o deplorabila minoritate, inseamna ca d-l Tereaca isi va pierde imaginea doar in fatza prafului de pe toba.

 • Leo, in Buzau doar sobolanii rosii-pensionari-comunisti-fosti “arde gazul degeaba” ies masiv la vot (tot respectul ca isi apara cotetzul) si atata tot.
  Daca toti sobolanii tineri ar iesi la vot asa cum trebuie, iar o sa luati vot de blam !
  Nu uita, chiar si la Toma, oamenii au votat PSD (omul, nu partidul !) DOAR 17% real, din masa totala de vot !!!!
  Acum, mergi repede la ceiutz, am vazut ca tie iti place cu “tz” :)))))

 • Pe bune?, parcă și acum aud miile de camioane cu lemn ce traversau valea Buzăului ale lui Omar Haidam și banii ce curgeau către Ion Vasile la sediul PSD dar și la PDL și PNL. Sponsoriza toată clasa politică.

 • Actul de desființare a industriei românești, acordul PSAL II cu Banca Mondială, acord ce conținea lista întreprinderilor de stat ce urmau să fie privatizate sau lichidate, a fost semnat de traian băsescu în calitate de negociator șef din partea statului român cu Banca Mondială și mugur isărescu în calitate de premier al României. Că s-a trecut la punerea în practică a acordului și în timpul guvernelor pesediste este altă mâncare de pește. Acordurile semnate trebuiau respectate.

 • Dragă Cătălin, nu cunosc niciun deținător de gater care să cocheteze cu pesedeul. Cei pe care-i cunosc sunt „di driapta”.
  Mircea Posea – PNL Nehoiu
  Dobre Adrian – PMP Nehoiu

 • Tu nu vorbesti serios acum, nu ?!
  Sunt complet socat de afirmatia sau de mesajul subliminal indus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.