Toma, anunț: „Creștem numărul celor care vor primi ajutoare”. 35 de milioane de lei vechi

Anunț important pentru buzoienii de la bloc rămași încă la sistemul centralizat de încălzire.

Municipalitatea intenționează să extindă din luna august programul de subvenționare a achiziției și instalării centralelor de apartament.

Conform proiectului de hotărâre de pe site-ul Primăriei Buzău ar urma să primească un ajutor nerambursabil de 3500 de lei și persoanele singure/familiile cu venituri nete pe membru cuprinse între 1250 și 1600 de lei.

Momentan se acordă un ajutor de 7000 de lei, dar pentru persoanele/familiile cu venituri pe membru sub salariul minim pe economie – 1250 de lei.

„Pentru acoperirea parțială a unor cheltuieli necesare achiziționării și instalării unui sistem de încălzire al locuinței, astfel încât sănătatea persoanelor singure și familiilor defavorizate care fac parte din asociații de locatari sau proprietari să nu fie pusă în pericol de lipsa acestui sistem de încălzire și care au un venit net/lună/membru de familie cuprins între nivelul salariului minim net pe țară și 1600 lei, se acordă un ajutor de urgență de 3500 lei, o singură dată, după achitarea din resurse proprii a diferenței de cost a sistemului de încălzire. Ajutoarele de urgență se acordă în condițiile de mai sus doar pentru persoanele singure și familiile ale căror locuințe au folosit ca ultimă modalitate de încălzire energie termică în sistem centralizat” – extras din proiectul hotărârii

„De ce am decis să extindem programul ? Pentru că sunt mulți buzoieni săraci. Au venit și la mine în audiență. Sunt fel de fel de cazuri, unele impresionante. M-au rugat să-i ajut, că vor să-și ia centrală, dar că n-au bani și că nu se pot încadra în primul program, cel cu venitul de până în 1250 de lei”, a anunțat primarul.

Toma și Gubandru, directorul RAM Buzău

Iarna 2019-2020 e ultima în care se mai pot acorda subvenții – de la Primărie sau de la Guvern – pentru subvenționarea gigacaloriei. Din 2021 subvențiile vor fi interzise de UE, iar prețul gigacaloriei în sistemul centralizat va exploda. Mai convenabile ca preț, dar și confort, vor deveni centralele murale.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „Toma, anunț: „Creștem numărul celor care vor primi ajutoare”. 35 de milioane de lei vechi

 • Adică la toamna nu va creste prețul gigacaloriei, tocmai pentru ca primăria va da subvenție la căldură la toată pulimea ce nu s-a debranșat încă de la centralizata? Pai ce-ai făcut, Bobita? Adică unii au fost mai prosti, au făcut pe dracu-n patru, s-au împrumutat de le-au ieșit ochii să-și facă separare la gaze, să-și pună centrala și calorifere și toate alea, o căruță de bani, ce mai încoace și încolo, iar alții, cu posibilități poate, stau și la anul și huzuresc pe banii noștri, ca dacă stam sa ne gândim, pomana cu subvenția e din taxe și impozite colectate pe plan local. Primarele asta al nostru e de groaza… Pe de-o parte urla ca nu are bani sa înceapă investiții de care sa beneficieze toți locuitorii orașului, dar pe de alta parte risipește banul public pe subvenții și ajutoare pentru pomanagii. De parcă mie mi-a dat cineva ceva când mi-am pus centrala. Numai de bețe-n roate am avut parte și am plătit tot felul de taxe și de proiecte de era sa ma las păgubaș. Și am stat tot timpul cu amenințări ca sunt debranșat ilegal și pus sa plătesc 30% din căldura lor de care ori um nu aveam parte, ca să-mi fie învățare de minte, ca nu ne debranșat noi, asa de capul nostru. Trebuia sa suportam costurile căldurii băgate de ei pe gât, sa stam cu geamul deschis iarna sa o dam afara pe fereastra și la ce preturi! Era furt pe fata, iar noi tăceam mâlc, batjocoriți de toți sclavii jegoși angajați ai regiei, pe de-o mana cu edilii din acele vremuri! Și-acum, ăstora nedebransati sa le dea ajutoare? De ce? Noua celo debranșați ne-a dat cineva ceva? Ne-a dat ce scria pe numarul de înmatriculare al ăluia cu Audi venit asta vară tocmai din Suedia… În ritmul asta, cu pomeni și promisiuni neonorate, cu un oraș în care nu s-a schimbat mai nimic, nu ii prevăd un viitor foarte îndelungat domnului primar. La anul pe vremea asta poate deveni un fost primar, are toate șansele, în ritmul asta!

 • Sa mituim oleaca electoratu.. nu te mai voteaza nimeni primarule, nu faci nimic si acum vii cu ce stie pesedeu mai bine, cu o pomana. Ca doar nu e din banii tai sau de la pesedeu..

 • Nu mi se pare corect!
  Pentru unii mumă pentru alții ciumă!
  Ar trebuie luate la verificat apartamentele unde au fost montate centrale si nimeni nu a oferit subventie!
  Ca poate acele persoane sigur au avut venituri minime si s-ar incadra!

 • Cum rămâne cu cei care au apartamente prin prima casă? Apartamentul ala tot in Buzău ramane. Nu pleacă nimeni cu pereții .

 • L-au pacalit oamenii care au venit sa ceara pomana, sau ne-a pacalit el pe noi si ne foloseste banii sa cumpere voturile celor ce sunt hoti si cer pomani electorale contra vot.
  Cine are venit pe membru de familie cat salariul minim isi permite sa isi bage centrala si singur dar nu vor sa plateasca ei din banii lor nici macar in rate fara dobanda (exista posibilitatea aceasta la banci si comercianti).
  Am vecini care au venitul pe membru la jumatate din cat e salariul minim, de aproximativ 650 lei ( doi adulti angajati pe salariul minim si doi copii) si si-au bagat singuri centrala (aproximativ 6600 lei, adica salariul lor pe 2 luni si jumatate), deci se poate daca vrei si nu esti hot sa ceri pomana contra vot.
  Numai pentru mizeria asta nu il voi mai vota, s-a transformat si el in Boscodeala, care cumpara voturile dand ajutoare sociale la toti lenesii si hotii ce se prezentau la primarie sa isi vanda votul contra pomenilor electorale.
  Ne spune ca de asfaltari si alte lucruri importante nu sunt bani, dar de pomeni electorale pentru cei ce s-au obisnuit sa traiasca doar din pomeni bine se gasesc fara numar bani.

 • nu am nici un venit.sunt constituit ca persoana fizica autorizata si desi cas-ul este cheltuiala deductibila,la fel si cass-ul,am optat pentru a nu cotiza, pentru ca incasarile chioscului pe care il administrez(vand suc si eugenie la pietoni)sunt mai mici decat platile.Si totusi,din acest chiosc imi asigur painea zilnica,alt venit nu am,desi nu am profit.in 2018 am fost ”calcat”,constant de catre organele de control ale statului,inclusiv de brigada antifrauada/Constanta,care bineinteles ca au fost corecti(nu imi permit contabil)si desi imi tin evidenta intr-un program de contabilitate pe calculator,program agreat de catre ministerul dumnealor,m-au amendat cu 1000 roni.Recent,din mila si afectiune si printr-o dispozitie a consiliului judetean,ofer gazduire si grija unei fete de la casa de copii care a fost abandonata la nastere in centru si este nascuta cu retard mental mediu,recent devenita adult si recent ,prin comisia de handicap,a primit o bonificatie de 2 roni/zi,care expira in 12 luni.Care este subventia la care ma incadrez?Mentionez ca posed un autoturism fabricat in anul 2005.

 • Deja la venit pe membru de familie de 1600 inseamna ca o familie obisnuita sa aiba salarii de mii de lei lunar (6400 lei lunar, adica doua salarii mult peste media pe tara, chiar si media capitalei), adica si-ar permite fara efort ca din salariul lor dintr-o luna sa isi instaleze centrala singuri.
  S-a dat drumul la campania electorala pentru primarie, s-a deschis conducta de pomana electorala deja, ca la asa conditii nu e buzoian conectat la RAM care sa nu se incadreze sa ia banii aia, pana si familiile in care sunt directori si patroni vor lua acei bani de pomana desi isi permit centrala fara efort.
  Si uite asa se duc banii nostri munciti in buzunarele unora mai smecheri care sunt oricum mai avuti decat noi si tot ei primesc ajutoare sociale. Unii au muncit ca prostii si au facut imprumuturi sa isi bage centrale, altii le primesc cadou din bani publici desi au veniturile de cateva ori mai mari decat cei ce au muncit si au facut imprumuturi.

 • De ce ma frate?Iar ne întoarcem la comunism?După ce au trăit pe spinarea altora si acum la fel!Tu-i mama ei de treaba românească!Tomita tata ,te-am crezut altfel dar devii boscodealist!Mai fratilor nu e obligatoriu sa mori unde te-ai nascut !Nu ai posibilitati ,la tara tata ,la munca in strainatate cum fac atatia ,nu la miloaga publică!Sa nu-mi spuneti de pensionari ca explodez ,ca au fost cei mai mari beneficiari ai tuturor regimurilor!Strang banii ,ii dau la nepoti ,astia lenevesc si vin apoi la mila publica ca sunt saraci!Haida bre!

 • Aceleasi cuvinte cuprinse in pomenile marca inregistrata psd. Aceste cuvinte sunt pacat pentru spirit. Numai naivii se pot bucura de astfel de realizari.

 • Toma,vezi ca se cam aduna smenurile si smecheriile astea tipic PSD-iste pe care le promovezi si foarte probabil ca la viitoarele alegeri sa nu te mai ajute nici marile tale ‘realizari’: Calea….. ERORILOR,panselute si bancute,pavaje si borduri,centrale termice de pomana,peteciri de drumuri si ‘susele’, pret ‘redus’ la apa de ploaie,harburi pe post de mijloace de transport in comun moderne,transport in comun pentru pensionari i pomanagii, etc.Continuind cu ‘politica’ asta de tipul ‘afara e vopsit gardu,inauntru leopardul’ o sa ti se strige:Toma pentru noi,este Boscodeala doi!

 • Inteleg sa ii ajutam pe cei care sunt cu adevarat cazuri sociale: batrani singuri..etc. dar ridicarea pragului nu este tocmai ok.
  Mie de exemplu tocmai mi s.a stricat centrala montata din banii personali acum 10 ani. Trebuie sa imi cumpar alta centrala, corect ar fi sa mi se deconteze si mie o alta centrala….de ce nu pot fi ajutat si eu…doar ma incadrez la pragul de ajutorare!!! Tot la card de credit alepez?

 • Discriminare, pentru unii muma, pentru altii ciuma.
  Intelegem sa ajute statul persoanele care intradevar nu isi pot permite, poate nu integral, ci partial cu plata in rate fara dobanda la primarie impreuna cu impozitul… dar sa dai la cei ce au venituri de mii de lei lunar deja e hotie.
  Majoritatea celor ce si-au pus centrale pana acum pe cont propriu au salariile minime si nici in vise nu au veniturile de mii de lei precum ale celor ce acum primesc centrale cadou de la primarie, ori asta e o hotie de nedescris, cum sa dai ajutoare sociale de mii de lei celor ce au salarii de mii de lei lunar? Cum sa dai celor ce intr-o luna au veniturile mai mari decat ar costa centrala si toata refacerea instalatiilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.