Ajutor pentru buzoienii de la munte. Ca să doarmă liniștiți

Câte 2000 de lei va oferi guvernul încă din acest an pentru amenajarea de garduri electrice.

Banii vor fi acordați buzoienilor din zona de munte pentru a-și proteja gospodăriile de atacurile urșilor.

Programul a fost lansat în dezbatere publică de Min. Mediului și are ca obiectiv limitarea incidentelor provocate de urși.

Se va finanța achiziția de kit-uri complete de garduri electrice care pot fi instalate de populație în jurul propriilor gospodării, stânelor, culturilor agricole și livezilor.

„Suntem țara cu cea mai mare populație de urși din Europa. Pe de-o parte, o bogăție a biodiversității românești, dar și o mare responsabilitate pentru siguranța oamenilor. Programul nostru împacă dubla noastră responsabilitate. Coexistența fără incidente între om și carnivorele mari. Vom acoperi în proporție de 100% costurile acestor sisteme pentru populația din județele țării în care s-au înregistrat în mod repetat incidente sau pagube produse de animalele sălbatice”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului.

Județe incluse în program

Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea.

„Estimăm achiziția a o mie de garduri electrice doar în 2020. Am alocat 1,5 mil. lei acestui program” – Costel Alexe, min. Mediului
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.